Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ME AΡΩΜΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ...ΤΣΑΓΙΟΥ!
[και άλλα τινά...]




     Mία λαμπρή διοργάνωση για Παίδες-αθλητές της Καλαθοσφαιρήσεως ολοκληρώθηκε στο Γήπεδο της Ομάδος "ΤΥΦΩΝ" του Νέου Ηρακλείου με διοργανωτές τον Προπονητή της κ. Κωνσταντίνο Λαψάνη και τέσσερις ακόμη Προπονητές. 


     Οι νεαροί Προπονητές προτίμησαν να αφιερώσουν τον καλοκαιρινό χρόνο τους στους μικρούς αθλητές τους δείχνοντας την ευγένεια της ψυχής τους και την αφοσίωσή τους στο ωραίο Άθλημα που υπηρετούν, ενώ το επίσημο σάπιο "κράτος" όχι απλώς "ξέχασε" την αθλητική πολιτική αλλά και τον ίδιο τον Αθλητισμό!


     Δύο εβδομάδες έντονης αθλητικής δραστηριότητος στο γήπεδο του "ΤΥΦΩΝΟΣ", με τους πέντε Προπονητές και τους Παίδες-αθλητές σε πλήρη δραστηριότητα ανάμεσα στην οποία και μία επίδειξη Παραδοσιακής Τοξοβολίας (κατόπιν ευγενούς προσκλήσεώς τους) από την Ομάδα μας με διοργανωτές τον Αρπάλυκο και την Στέλλα και με την βοήθεια ενός αγήματος ακόμη τεσσάρων Μελών μας, του Γεωργίου, του Σπύρου, της Βαρβάρας και της Ιωάννας.


     Η επίδειξη της Ομάδος μας απέσπασε την καλύτερη κριτική των Ιαπώνων εκπαιδευτικών μας Συμβούλων από όλες τις μέχρι τώρα διοργανώσεις και εμφανίσεις μας λόγος για τον οποίο τόσο ο Αρπάλυκος με την Στέλλα, όσο και τα άλλα τέσσερα Μέλη του αγήματός μας αξίζουν ιδιαιτέρων συγχαρητηρίων!


     Στην Ομάδα μας θα παραμείνει αξέχαστο το ήθος της Ομάδος του "ΤΥΦΩΝΟΣ", η πειθαρχία τους αλλά και η ικανότητα Προπονητών και Παίδων-αθλητών όταν εκλήθησαν να τοξεύσουν.


     Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε τις ιδιαίτερες ικανότητες των Ελλήνων να ξεκινούν κάτι που ποτέ πριν δεν είχαν φαντασθεί ότι μπορούν να κάνουν και να το κάνουν ...τέλεια!


     Και, βεβαίως, γι αυτά τα τυχερά παιδιά του "ΤΥΦΩΝΟΣ" υπάρχει η "συγκυρία" των αξίων Προπονητών τους η οποία τους υπόσχεται την καλύτερη δυνατή άθληση και, κυρίως, την διαμόρφωση Ήθους!


     Πράγματι, αν και μη αναμενόμενο, η συγκεκριμένη επίδειξη απέδειξε ότι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" μπορούμε πλέον να διοργανώνουμε  εξαιρετικές επιδείξεις του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου μας οι οποίες να εκτιμώνται ακόμη και από τους πλέον απαιτητικούς κριτές για τους οποίους η Έφιππη Τοξοβολία αποτελεί, όχι απλώς άθλημα ή Πολεμική Τέχνη, αλλά ιερή παρακαταθήκη!


     Κατά την τελετή λήξεως οι διοργανωτές είχαν την ευγένεια να απονείμουν στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" μία αναμνηστική πλακέτα την οποία παρέλαβαν ο Αρπάλυκος και η Στέλλα και που θα παραμένει στη προθήκη της Ομάδος μας ως μία από τις πλέον όμορφες αναμνήσεις μας από τον υπέροχο κόσμο των συνασκουμένων παιδιών του "ΤΥΦΩΝΟΣ" και των Προπονητών τους.


     Τους ευχαριστούμε!





     Αυτό το σαββατοκύριακο "ανοίξαμε" ένα βιβλίο γραμμένο σε φύλλα μπαμπού. Καθώς το ξεφυλλίζαμε μια μεθυστική μυρουδιά τσαγιού Σούι Ξιάν μας τύλιξε κάνοντάς μας να φέρουμε, άθελά μας, πιο κοντά στη μύτη το όμορφο ξύλινο βιβλίο...



     Αν ξέρεις τον εχθρό σου και γνωρίζεις τον εαυτό σου μη τον φοβάσαι, θα νικήσεις σε εκατό μάχες.
     Αν δεν ξέρεις τον εχθρό σου αλλά ξέρεις τον εαυτό σου τότε έχεις ίσες πιθανότητες να νικήσεις και να ηττηθείς.
     Αν ξέρεις τον εχθρό σου αλλά δεν ξέρεις τον εαυτό σου τότε είναι σίγουρο ότι θα ηττάσαι συνεχώς.

Sun Tzu


     Έτσι, είπαμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας ακολουθώντας το πνεύμα του μεγάλου Δασκάλου από τη μακρινή Κίνα...


     Η Προπόνησή μας υπήρξε ακριβής, γρήγορη, δόλια, αθόρυβη, ακριβώς όπως ο Σουν Τσου θα ήθελε μία καταδρομική επιχείρηση. Ένας-ένας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ξεκινούσαν να εξουδετερώσουν τους τρεις αντιπάλους που κρύβονταν μέσα στις φυλλωσιές ακολουθούμενοι από έναν χρονομετρητή κι έναν παρατηρητή με το χρονόμετρο και το σημειωματάριο στα χέρια τους. Κι ο Πολεμιστής με το Τόξο, την παρατηρητικότητα και την αντοχή του πάσχιζε να δει πριν τον δουν και να τοξεύσει πριν δεχθεί τα πυρά του εχθρού.


     Αυτοσυγκέντρωση, ταχύτητα, αιφνιδιασμός του αντιπάλου, ευστοχία ήσαν τα ζητούμενα και είδαμε ότι αυτά δεν έχουν να κάνουν με διδασκόμενες δεξιότητες αλλά με ιδιότητες εγγεγραμμένες στο DNA! Για άλλη μια φορά απεδείχθη ότι τα πάντα γεννώνται και δεν γίνονται! Για πολλοστή φορά νικητής ανεδείχθη ένας από τα νεώτερα Μέλη μας "γεννημένος" ...θηρευτής, ενώ σε κάποιο "σημείο" της Προπονήσεως τον ξεπέρασε ένας ακόμη πιο ...νέος!


     "Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί..." και οι Πολεμιστές λίγοι αλλά διακριτοί και, προ παντός, εκλεκτοί! Υπάρχουν οπουδήποτε και, κυρίως, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" όπου, συμπτωματικώς (;) αποδεικνύονται και ...πολλοί!


     Τελειώνοντας τη Προπόνησή μας δε "κλείσαμε" το ξύλινο βιβλίο με τη μεθυστική μυρουδιά κινέζικου τσαγιού... Απλώς, τοποθετήσαμε προσεκτικά έναν σελιδοδείκτη στη σελίδα που "μείναμε" για να συνεχίσουμε στην επόμενη Προπόνηση...


     Πάντα η παρουσία ενός Αλέξανδρου σε μια πολεμική Ομάδα είναι ευπρόσδεκτη και στη δική μας καλωσορίσαμε, σήμερα ακόμη έναν Αλέξανδρο.



     Μυήθηκε στην Τοξοβολία και ανταποκρίθηκε ακριβώς όπως ένας ...Αλέξανδρος, με άνεση, ακρίβεια και δυναμισμό! Του ευχόμαστε να χαρεί μαζύ μας την Έφιππη Τοξοβολία την οποία, όπως μας δήλωσε, λατρεύει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.