Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


     Αν η "θέληση" θριάμβευσε στο σπουδαίο έργο της Leni Riefenstahl, η "συνεργασία" θριάμβευσε στη τελευταία ιππική ημερίδα της Ομάδος μας, κατά την οποία εννέα μαθητές της Σχολής μας θα έπρεπε να προχωρήσουν στην Ιππική Τέχνη ενώ ακόμη πέντε νέα Μέλη μας θα έπρεπε να εισαχθούν για πρώτη φορά σε αυτήν!


     Για όποιον αντιλαμβάνεται το τι σημαίνει το παραπάνω έργο σε μία και μόνον απογευματινή ημερίδα, εκ των προτέρων θα φανεί πέραν ορίου φαντασίας!


     Δέκα τέσσερα μαθήματα Ιππικής με τις αυξημένες δυσκολίες που συνεπάγονται μεταξύ αυτών, πέντε μαθήματα πρωτοεισάκτων και με όσα, ειδικώς, συμπεριλαμβάνονται στο δικό μας μάθημα, δείχνει ακατόρθωτο. Κι όμως, έγινε κατορθωτό με την συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων, οι οποίοι κατέληξαν, αργά το βράδυ, ωφελημένοι από αυτή την αξέχαστη ημερίδα η οποία επιβεβαιώνει την διαρκή πρόοδο της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Με την ανεκτίμητη βοήθεια των προχωρημένων Εφιπποτοξοτών Στέλλας και Γεωργίου, όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεκπεραιώθηκε σύμφωνα με την πλέον υψηλή προσδοκία, με τον καλύτερο τρόπο και, κυρίως, όπως πάντοτε, χωρίς κανένα δυσάρεστο, χωρίς ούτε μία πτώση!


     Δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η "φιλοσοφία" και το πρόγραμμά μας επαληθεύουν ότι η συνεργασία είναι η ατραπός προς την επιτυχία! Απλώς, είναι η πλέον πρόσφατη, κάτι που είμαστε βέβαιοι ότι θα αναθεωρηθεί στην επόμενη ...ιππική ημερίδα ή Προπόνηση που θα αποδειχθούν ακόμη σημαντικότερες και ως προς την συνεργασία!


     Από την πρώτη στιγμή της εισαγωγικής ενημερώσεως όλοι οι μετασχόντες επέδειξαν την γνωστή συνεργασιμότητα αλλά και ευχάριστη διάθεση που αποτελούν κανόνα συμπεριφοράς όλων των Συνασκουμένων!


     Παλαιοί και νέοι Συνασκούμενοι, εναρμονισμένοι από την πρώτη στιγμή και συνδεδεμένοι σε μια κοινή προσπάθεια, συνεργασθήκαμε μέχρι αργά το βράδυ περιποιούμενοι από κοινού τους αγαπημένους μας Ίππους πριν τους επανασταυλίσουμε στις φάτνες τους.


     Με πολλή συγκρότηση, μελέτη και σωστό σχεδιασμό η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" καταφέραμε  να ανοίξουμε δυό μοναδικούς "δρόμους" τόσο στην Ιππική Τέχνη όσο και στην Παραδοσιακή Τοξοβολία αποκαθιστώντας τα λάθη και της "Ιππασίας" και της "Τοξοβολίας" όπως ίσχυαν μέχρι το 2008 στην Ελλάδα. Και όλα δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό "δρόμο".


Ο νεαρός Γεώργιος σε ένα άψογο "ανακουφιστικό τροχάδην"
άνευ σέλλας και άνευ ηνιών
μας δείχνει το σήμα της νίκης
που δεν είναι άλλο από τον "δρόμο" που ακολουθούμε!
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.