Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ
ΣΕ ΠΑΙΔΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΗΣΕΩΣ


     Όπως ήδη είχαμε προαναγγείλει, η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" προσεκλήθη από τον Προπονητή κ. Κωνσταντίνο Λαψάνη, προκειμένου να παρουσιάσει την Παραδοσιακή Τοξοβολία στους παίδες αθλητές του, στο Γήπεδο του "ΤΥΦΩΝΟΣ" Ν. Ηρακλείου, την 23η Ιουνίου 2012.

Η Ιωάννα, ο Γεώργιος, η Βαρβάρα, ο Αρπάλυκος,
η Στέλλα και ο Σπύρος.

     Την επίδειξη οργάνωσαν ο Αρπάλυκος με την Στέλλα και, πραγματικά η οργάνωση απεδείχθη ιδιαιτέρως επιτυχής και με την βοήθεια ακόμη τεσσάρων Συνασκουμένων, του νεαρού Γεωργίου, του Σπύρου, της Βαρβάρας και της Ιωάννας που όλοι μαζύ λειτούργησαν με καταπληκτικό συντονισμό για την εξαιρετική διεκπεραίωση της επιδείξεως.


     Ο Αρπάλυκος με την Στέλλα φρόντισαν ώστε, όλα τα απαραίτητα να είναι διαθέσιμα για τους μικρούς μας φίλους! Και με την φροντίδα του Προπονητή του "ΤΥΦΩΝΟΣ" κ. Κωνσταντίνου Λαψάνη όλα βρέθηκαν στη θέση τους εγκαίρως ώστε η επίδειξη να αρχίσει στην ώρα της.


     Ένας τελικός συντονισμός της Ομάδος και το περιεχόμενο της ειδικής Οδηγίας για την διαδικασία μιας επιδείξεως Ενστικτώδους Τοξοβολίας , άρχισε να υλοποιείται.


     Όπως ισχύει σε όλες τις προπονητικές ημερίδες μας, η επίδειξη ξεκίνησε με μία ομαδική προθέρμανση την οποία διηύθυνε ο Αρπάλυκος ώστε όλοι οι υπό μύηση παίδες να προετοιμασθούν να τοξεύσουν σωστά και ακίνδυνα.


     Το πρόγραμμα της επιδείξεως ήταν, πραγματικά, σοφά σχεδιασμένο από τον Αρπάλυκο και την Στέλλα ώστε καθ΄ όλη την διάρκειά της κρατήθηκε υψηλά το ενδιαφέρτον των μυουμένων παίδων και ενώ ο Αρπάλυκος ανέπτυσσε την θεωρία της Παραδοσιακής Τοξοβολίας, ένα τετραμελές άγημα επεδείκνυε την πράξη της Παραδοσιακής Τοξοβολίας υπό την αρχηγία βολής της Στέλλας. Έτσι, ο λόγος του Αρπάλυκου σε συνδυασμό με την πράξη του τοξεύοντος αγήματος κατέληξε σε ένα λαμπρό τοξευτικό αποτέλεσμα των παίδων, όταν τελικώς κλήθηκαν να τοξεύσουν!


     Στα μεσοδιαστήματα, ο νεαρός Εφιπποτοξότης Γεώργιος επεδείκνυε την -πράγματι!- εντυπωσιακή ικανότητά του να καταρρίπτει ιπτάμενους στόχους, εμπνέοντας ακόμη περισσότερο τους μυουμένους παίδες.


     Ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία παρατηρήσαμε τόση αρμονική συνεργασία όλων των παραγόντων μιας επιδείξεως ώστε στο τέλος της την επιτυχία της να επισφραγίσουν οι ίδιες οι επιδόσεις των μυηθέντων. Όταν ξεκίνησαν να τοξεύουν οι νεαροί μας φίλοι επαληθεύσαμε ότι τα Ελληνόπουλα έχουν πολύ περισσότερες ικανότητες απ΄ όσες νομίζουμε αλλά, κυρίως, πολύ περισσότερο ήθος!


     Ας σημειωθεί ότι ο νεαρός Εφιπποτοξότης Γεώργιος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της προσοχής του στους σχεδόν συνομιλήκους του προκειμένου να τους προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερη γνώση του αντικειμένου της Παραδοσιακής Τοξοβολίας, κάτι που τον έχουμε παρατηρήσει να το κάνει κατά κανόνα με όλους τους συνομιλήκους του όπου βρεθεί. Ο Γεώργιος, εκτιμάται από όλους μας ως ο καλύτερος "Δάσκαλος" Παραδοσιακής Τοξοβολίας παίδων!


     Όλοι οι μυηθέντες παίδες ετόξευσαν σε δύο βαθμίδες, την πρώτη χωρίς υπολογισμό επιδόσεων και την δεύτερη με υπολογισμό βαθμολογίας και με έπαθλο για τους τρεις πρώτους ένα αντίτυπο του Εγχειριδίου Εκπαιδεύσεως της Ομάδος μας. Δεν μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι πρώτος νικητής ανεδείχθη (και με πολύ υψηλό "σκορ") ο πιτσιρίκος που φορούσε τη φανέλλα με το ..."4" ο οποίος μάλιστα κατέρριψε κι έναν ιπτάμενο στόχο! Ο Γιώργος μας τον ενέπνευσε για τα καλά απ'  ό,τι φάνηκε...!


     Γενικά, με την άψογη συνεργασία του "οικοδεσπότη" Προπονητή κ. Κωνσταντίνου Λαψάνη συναποκομίσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις από την συγκεκριμένη επίδειξη τόσο για τους χαρακτήρες που συναντήσαμε όσο και για τις ικανότητες της Ομάδος που προπονεί ο νεαρός Προπονητής ο οποίος είναι άξιος συγχαρητηρίων για την προσφορά του προς τους νεαρούς αθλητές του.


Ο Προπονητής κ. Κωνσταντίνος Λαψάνης

     Μπορεί η Ελλάδα να περνά κρίσιμες στιγμές παρακμής αλλά τα παιδιά της παρέχουν τις καλύτερες προσδοκίες για αξιοπρεπή υπέρβαση της κρίσεως κι επανεύρεση των χαμένων Αξιών! Αυτά τα Ελληνόπουλα φαίνονται, ευτυχώς, άτρωτα από το μίασμα που αφήνει ξωπίσω της η γενιά των αριβιστών της "μεταπολίτευσης" κρατώντας μέσα τους όλα τα υγιή χαρακτηριστικά μιας, πραγματικά, γενναιόψυχης ράτσας!


     Με τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Προπονητή κ. Κωνσταντίνο Λαψάνη και τους αθλητές του, αλλά και προς τον Αρπάλυκο, την Στέλλα, τον Γεώργιο, την Βαρβάρα, τον Σπύρο και την Ιωάννα, κρατούμε μια θαυμάσια ανάμνηση της σημερινής ημέρας στη φιλόξενη εγκατάσταση του "ΤΥΦΩΝΟΣ" Ν. Ηρακλείου.


    



     ΥΓ: Ελάχιστες ώρες μετά την αποστολή του φωτογραφικού υλικού της παραπάνω επιδείξεώς μας προς τους Ιάπωνες εκπαιδευτικούς μας Συμβούλους βρήκαμε στην ηλεκτρονική "γραμματοθυρίδα" μας την πλέον ενθουσιώδη απάντηση που έχουμε λάβει ποτέ! Οι φύσει συγκρατημένοι Ιάπωνες ανεκάλυψαν την πλέον ενθουσιώδη ...μεσογειακή έκφρασή τους γράφοντας "Congrats Greeks", αναφερόμενοι στην όλη επίδειξη που οργάνωσε ο Αρπάλυκος με την Στέλλα και με την βοήθεια του Γεωργίου, του Σπύρου, της Βαρβάρας και της Ιωάννας. Οι Σύμβουλοί μας επήνεσαν ξεχωριστά τον Γεώργιο αλλά και την Ομάδα των Εφιπποτοξοτών μας η οποία συνέδραμε στην επίδειξη. Τώρα, μπορώ κι εγώ να παραμερίσω κάθε επιφύλαξη και να συγχαρώ τους συντελεστές αυτής της επιδείξεως, Αρπάλυκο, Στέλλα, Γεώργιο, Σπύρο, Βαρβάρα και Ιωάννα για την πρώτη ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΗ (κατά τους εκπαιδευτικούς μας Συμβούλους) εκδήλωση της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!
Α.Η.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.