Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΔΥΝΑΤΟΙ,
ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ ΚΙ ΕΥΣΤΟΧΟΥ ΠΡΑΞΕΩΣ


     Η συνάσκηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία, αυτό που μονολεκτικά αλλά και με, παράλληλη, υστέρηση ακριβείας, λέγεται "Προπόνηση" για μας του Εφιπποτοξότες είναι μία υπόθεση εκρηκτικής δυνάμεως ως αποτέλεσμα της γνώσεως του "λόγου" (θεωρίας) και της υλοποιήσεώς του που επιτυγχάνει την εύστοχη πράξη... Μιαν εύστοχη πράξη η οποία δεν αρκείται στην "τοποθέτηση" ενός βέλους στο επίκεντρο ενός στόχου αλλά στην εμβάθυνση στην υπαρξιακή μας "σπηλαίωση". Στο τελευταίο προπονητικό σαββατοκύριακό μας, αυτό το καταλάβαμε ακόμη περισσότερο... 


     Πραγματικά μία πανδαισία διαφορετικών ηλικιών, και των δύο φύλων, ανισοϋψών επιπέδων, ξεχωριστών ιδιοσυγκρασιών, αντιθετικών σωματοτύπων και φυσικών διαπλάσεων που κατέληξε σε ένα ταχύ κι εκρηκτικό ομογενοποιημένο αποτέλεσμα! 

    Καλωσορίζοντας ακόμη τέσσερα νέα Μέλη κι επιβεβαιώνοντας ξανά, ότι αυτή την Ομάδα την πλησιάζουν μόνον άτομα με σοβαρό εσωτερικό "περιεχόμενο", τούτο το σαββατοκύριακο ήταν μια επανάληψη της συνασκητικής απολαύσεως όπου διδάσκων και διδασκόμενοι απολαύσαμε μία κοινή μέθεξη φωτισμού των "σπηλαιώσεών" μας, ανακαλύπτοντας ακόμη βαθύτερα επίπεδα των υπάρξεών μας. 


     Αν και το περιεχόμενο των ασκήσεων αυτού του διήμερου υπήρξε πολύ απαιτητικό, με ανάπτυξη υψηλής κινητικότητος σε χωμάτινο ανηφορικό και κατηφορικό έδαφος, οι Εφιπποτοξότες "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" τόξευσαν με άνεση και πολύ ικανοποιητική ευστοχία!


     Ο νεαρός μας Γεώργιος διηύθυνε ακόμη μία επιτυχή Προπόνηση αποσπώντας και πάλι επαίνους των Συνασκουμένων του, ενώ χαρήκαμε και τις εκρηκτικές τοξεύσεις του, επίσης, νεαρού Ορφέως ο οποίος έδειξε ότι δεν αντιλαμβάνεται, απλώς, τη σύνθετη διαδικασία μιας άριστης βολής αλλά μπορεί να την εκτελεί και ...από την πρώτη στιγμή. Ο Ορφεύς ξεκίνησε μαζύ μας το ωραίο "ταξίδι" της Παραδοσιακής Τοξοβολίας μόλις σήμερα και τα κατάφερε θαυμάσια!


    Οι επί μέρους Ομάδες εξετέλεσαν τις προβλεπόμενες ασκήσεις αρμονικά κάτι που δεν εμείωσε το αντίξοο ορεινό έδαφος στο οποίο προπονούμεθα... Αντιθέτως!


     Η εδαφική αντιξοότητα επάνω στην οποία επιλέξαμε να προπονηθούμε, μας ενδυναμώνει και το φρόνημα και το σώμα με αποτέλεσμα Εφιπποτοξότες κι Εφιπποτοξότριες να αναδεικνύονται σε ισότιμους Πολεμιστές!


     Και όλοι μαζύ να στέκονται ισότιμα σε μία "Γραμμή Βολής" η οποία υπογραμμίζει ότι η ανισότητα η οποία κυριαρχεί στη Φύση μπορεί να συντεθεί σε μία αρμονική συνεργασία!


     Συναρπαστικά διδάγματα και από τις ιππικές εκπαιδευτικές ημερίδες αυτής της εβδομάδος, όπου όλοι οι ιππεύσαντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά με ...πρωταγωνιστή ένα νέο Μέλος μας που ίππευσε για πρώτη φορά και μας έδειξε ότι υπάρχουν και μαθητές οι οποίοι μπορούν την ίδια μέρα να αφομοιώσουν επιτυχώς την ύλη ...τριών μαθημάτων! Περιττό να επαναλάβουμε ότι η Ομάδα μας προσελκύει προσωπικότητες λίαν υψηλών ικανοτήτων!


     Τον Χρήστο τον χαρήκαμε να εκτελεί με εξαιρετική άνεση και ταχύτητα όλες τις βασικές γυμνιππευτικές ασκήσεις και...


     ...Να εμπιστεύεται απολύτως την διδασκαλία του νεαρού Γεωργίου ο οποίος εξελίσσεται σε έναν ανεκτίμητο βοηθό-Εκπαιδευτή. Και, κατόπιν...


     ...Να οδηγεί τον Ίππο του με άριστο κάθισμα και άριστες "χείρες", γυμνιππευτικά, χωρίς σέλλα και αναβολείς και με ...κλειστά μάτια! Εμείς, απλώς του ευχόμαστε "καλό ταξίδι" στη συναρπαστική εμπειρία της Ιππικής Τέχνης και, βεβαίως, της Έφιππης Τοξοβολίας!


     Μία εβδομάδα που έγειρε στη δύση της αφήνοντας μια "γεμάτη" επίγευση προόδου αρχαρίων κι ευρύτερης εφιπποτοξοτικής δραστηριότητος, με Συνασκουμένους που βοηθούν ο ένας τον άλλο, με Συνανθρώπους που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον, με Κοινωνανθρώπους που πορεύονται ο ένας πλάι στον άλλο!


     Και ο "Κύκλος" επισφράγισε το απόγευμα της Κυριακής την επιτυχή δουλειά όλης της εβδομάδος!  Ένας "Κύκλος" που σε καιρό παρακμής διχαστικών "ημερών" συνενώνει όμαιμα, ομόδοξα και ομόγλωσσα Πλάσματα, μετέχοντα της Ελληνικής Παιδείας!



_____________________________________



      ΥΓ: Κι εκεί "έξω" οι ...μακράν νυχτωμένοι, διαιωνίζουν τη μιζέρια της ακαταμάχητης βλακείας τους, προετοιμαζόμενοι να ψηφίσουν αυτούς που κατόπιν, με το ίδιο χέρι, θα ...μουτζώσουν! Αυτά παθαίνει όποιος αντί για άλογα προτιμά τα παράλογα!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.