Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ "ΜΑΓΕΙΑ" ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ




     Άν η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" ήταν, απλώς, ένας φορέας Εφίππων Πολεμικών Τεχνών, θα παρέμενε ένας Οργανισμός ...περιορισμένων προσδοκιών κι απαιτήσεων! Οι Τέχνες, γενικώς, δεν είναι παρά τα μέσα προς έναν ανώτερο σκοπό, την παραγωγή Πολιτισμού και προς αυτόν, ακριβώς, τον σκοπό αποβλέπει η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ"! Για όλους εμάς, το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο δεν εξαντλείται στην καλπαστική διαδρομή της προπονητικής ή αγωνιστικής διαδικασίας αλλά από αυτήν ξεκινά για να χαθεί στα βάθη μιας άοκνης και μαγικής, πολιτισμικής παραγωγής που δεν έχει όρια.


     Αν προσέξει κανείς την πορεία της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" θα καταγράψει μια πορεία πρακτικής αλλά και αισθητικής προσεγγίσεως της Πολεμικής Τέχνης της Έφιππης Τοξοβολίας ως πολιτισμικής συνιστώσας και όχι ως ένα απλό Άθλημα ή μία κοινή Τέχνη.


     Γιατί "Έφιππη Τοξοβολία" και ποιά η πολιτισμική υφή της ανά τους αιώνες και ανά τους Λαούς; τι είναι αυτό που την κάνει "παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά" υποχρεώνοντας την "UNESCO" να την αναγνωρίσει και να την θέσει υπό την αιγίδα της;


     Στην ατέρμονα, αυτή, "αναζήτησή" μας διασταυρωθήκαμε με έναν ρέκτη ερευνητή αλλά κι Εφιπποτοξότη, Πέρση ο οποίος ζει στη Βρεταννία, ειδικευμένο οχι μόνον στην Πολεμική Τέχνη μας αλλά και στον αρχαίο περσικό οπλισμό. Του ζητήσαμε να μας "ξεναγήσει" στο ιστορικό παρελθόν αλλά και στο παρόν της Έφιππης Τοξοβολίας της Πατρίδος του με την τεράστια Ιστορία κι εκείνος μας υποσχέθηκε ότι σύντομα θα τιμήσει το Ιστολόγιό μας με ένα εκτενές άρθρο του το οποίο αναμένουμε με αγωνία. Σας το συνιστούμε θερμά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.