Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ο "ΚΥΚΛΟΣ" ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ...ΙΔΑΛΓΩΝ!




     "Ιδαλγός" (Hidalgo) είναι για τους Ισπανούς ένας τίτλος ευγενείας που προηγείται του "Ιππότου" και υποδηλώνει τον πρωτοείσακτο στην Ιπποτική Οικογένεια. Η λέξη, κάποτε, διεθνοποιήθηκε για να υποδηλώνει κάθε πρωτοείσακτο σε κάποιαν ευγενή κατεύθυνση κι έτσι χρησιμοποιείται και στη σύγχρονη Ελληνική επικοινωνία... Με τον παραπάνω τίτλο, εμείς, πλέον, αναφερόμεθα στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" η οποία διαμορφώνει μιαν, ιδιαίτερα, ποιοτική δυναμική, προσελκύοντας Μέλη πολύ πέραν του "συνηθισμένου"!

     Πανεπιστημιακές Καθηγήτριες που, άνετα οδηγούν με ...κλειστά μάτια τον Ίππο τους ως άλλες ..."Ελ Σιντ", επίσης, πανεπιστημιακοί Καθηγητές που αφιερώνονται στη κατασκευή των πλέον επακριβών παραδοσιακών βελών ως άλλοι ..."Γουλιέλμοι Τέλοι", ειδικοί της Κινεζικής Ιατρικής οι οποίοι μας αφήνουν άφωνους με τις ιππικές επιδόσεις τους ως άλλοι ...Κοζάκοι "Ντζιγκίτοβκα", όλοι, σιγά-σιγά, δίνουν το "rendez-vous" τους στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" η οποία, ξεπερνώντας την πλέον αίσια προσδοκία, έφτασε τον αριθμό των υπέρ- 350 Μελών!


     Το "Μαντείο" της Ομάδος μας που λέγεται "Ιωάννα", το είχε προβλέψει άλλωστε : τούτη την Άνοιξη έρχεται ακόμη μεγαλύτερη πρόοδος για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" και το "Μαντείο" μας ουδέποτε έπεσε "έξω"!

     Το τελευταίο Σάββατο "ενώθηκε" με την Ομάδα μας ακόμη μία ιδιαίτερη προσωπικότητα, ο Συνασκούμενος, πλέον, Χάρης. Ο Χάρης, μας είχε προ ημερών τηλεφωνήσει για να μας ζητήσει να εκπαιδευθεί κοντά μας στην Ιππασία προκειμένου να διασχίσει τις Άλπεις, στα ίχνη του Ιππικού του Ιουλίου Καίσαρος!


     Βιωματικός αθλητής, ο ίδιος, ποδηλάτης μακρών αποστάσεων (έχει έρθει από το ...Λονδίνο με ποδήλατο φορτωμένο με 35 κιλά αποσκευές!) και θαυμαστής των εμπειριών του φίλου Tim Cope , σπούδασε Κινεζική Ιατρική στη Κίνα και βρέθηκε να τοξεύει μαζύ μας λες και ήμασταν χρόνια στη Γραμμή Βολής.


     O "Kύκλος" των σπουδαίων Ιδαλγών δείχνει να "ανασαίνει" στα πρόσωπα κάποιων Ελλήνων που ιππεύουν και τοξεύουν... Παρήγορο μήνυμα, σε μια Κοινωνία που καταρρέει οσημέραι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.