Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ!


     Φαίνεται ότι κάποια από τα κείμενά μας έχουν ευρύτερη απήχηση απ΄ό,τι φανταζόμαστε. Η καταγγελία μας για τη καταστροφή του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου από την εταιρεία διαχειρίσεώς τους "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Δημοσίου" και την "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας", "καθρεπτίζεται" σχεδόν  ...αυτολεξεί στο σημερινό δημοσίευμα της βελγικής ημερησίας "De Morgen" η οποία επιβεβαιώνει πλήρως κι ...επαυξάνει τις καταγγελίες μας! Ας δούμε το οργισμένο άρθρο της μεγάλης βελγικής εφημερίδος:


«Η Ελλάδα έχασε τη λάμψη των Ολυμπιακών Aγώνων»

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

     «Τίποτα δεν έχει πλέον απομείνει από τη λάμψη που είχε η Αθήνα το καλοκαίρι του 2004, καθώς η χώρα καταρρέει αυτή τη στιγμή υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης», επισημαίνει η βελγική εφημερίδα «De Morgen» σε ρεπορτάζ από την Αθήνα υπό τον τίτλο «Ολυμπιακή θλίψη».


     «Το θέαμα των πάλαι ποτέ κραταιών και τώρα πλήρως ερημωμένων ολυμπιακών χώρων παραπέμπει στη ματαιοδοξία των αρχαίων Αβδηριτών», συμπληρώνει.


     H εφημερίδα περιγράφει ένα οδοιπορικό στην πόλη που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 προκειμένου να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Όπως σημειώνει, όλα τα στάδια έχουν περιπέσει σε αχρησία, ενώ τα κονδύλια που δαπανήθηκαν προκειμένου να μπορέσει η χώρα να αποκτήσει τις αναγκαίες υποδομές, επιβάρυναν ακόμα περισσότερο τον κρατικό προϋπολογισμό, βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στη δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας. Η φρενίτιδα που είχε καταλάβει τότε τους Έλληνες, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόγνωση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της δραματικής συρρίκνωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, προσθέτει.


     Στο πλαίσιο αυτά, ο συντάκτης της εφημερίδας επισκέπτεται πολλά από τα ολυμπιακά στάδια, για να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει (υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό), και συνομιλεί με Φλαμανδούς που κατοικούν στην Αθήνα. Επίσης μιλά με περιοίκους, πρώην εργαζομένους στους εν λόγω χώρους, όπως και με παράγοντες που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοργάνωση των αγώνων (π.χ. τον Λάμπη Νικολάου).


     Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για «λεηλασία» που υπέστησαν οι χώροι αυτοί από επιτήδειους που αφαίρεσαν ό,τι μπορούσαν και μεταφέρει μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, καθώς όλοι σχεδόν οι ολυμπιακοί χώροι, όπως υποστηρίζει, παρέμειναν αναξιοποίητοι έκτοτε και αφέθηκαν στην τύχη τους, στο βαθμό που εξέλιπε ο προγραμματισμός για την «επόμενη μέρα» των Αγώνων.


     Ως εκ τούτου, συμπεραίνει ο αρθρογράφος, δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που εκ των υστέρων θεωρούν «εξαιρετικά απερίσκεπτη» τη διοργάνωση φαντασμαγορικών Ολυμπιακών Αγώνων από μια χώρα που η οικονομία

[Το δημοσίευμα της "DE MORGEN" προέρχεται από τη "ΖΟΥΓΚΛΑ"]



    Εμείς, ως "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" υποσχόμεθα στους ενόχους αυτής της καταστροφής να επιμείνουμε στις προσπάθειές μας ώστε να τους οδηγήσουμε στο εδώλιο για να λογοδοτήσουν! Αυτό δεν είναι, πια, απαίτηση μόνον του Ελληνικού Λαού, αλλά εξελίσσεται και ως απαίτηση ολόκληρης της Ευρώπης, κηδομένης του Πολιτισμού της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.