Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ...ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ !



     Από "πού" να αρχίσουμε;... Aπό τους προνομιούχους οι οποίοι σε μία εκπαιδευτική ημερίδα ο καθένας ίππευσε επί πέντε ώρες (!) με πέντε διαφορετικά αλογάκια (!) στη συνολική τιμή των ...15 ευρώ;... Ή, από όσους έμειναν στην Αθήνα τοξεύοντας σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με τέσσερις νέους φίλους που είχαμε τη χαρά να καλωσορίσουμε στην Ομάδα μας; Δε θα αρχίσουμε ούτε από τους μεν ούτε από τους δε, αλλά από την πολύ καλή είδηση:


     Όπως ενημερώθηκαν τα Μέλη μας που διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, από την Τρίτη 10η Απριλίου 2012 ξεκινά νέος κύκλος ατομικών μαθημάτων Φυσικής Ιππασίας στην Αττιική, μόνον για τις καθημερινές, με κόστος μαθήματος 12 ευρώ. Ήδη, αρκετά Μέλη εδήλωσαν συμμετοχή και υπενθυμίζεται σε όσους, ακόμη, θα ήθελαν να συμμετάσχουν να σπεύσουν να το δηλώσουν με e-mail ή στο τηλέφωνο 6977764737 ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα.


     Με χαρά υποδεχθήκαμε αυτό το Σαββατοκύριακο τέσσερα νέα Μέλη, την Αλεξάνδρα, τον Γεώργιο, τον Ευάγγελο και τον νεαρό Νικόλαο, οι οποίοι τόξευσαν για πρώτη φορά μαζύ μας! Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε να μοιραστούν μαζύ μας ώρες χαράς και σωμασκητικής ωφελείας.


     Ειδικώς για τον Ευάγγελο και Γεώργιο, χαρήκαμε την δυναμική προσέγγισή τους στη Τοξοβολία και την άνεσή τους στη τόξευση που τους εξασφαλίζει η ενασχόλησή τους με μία σπουδαία πλευρά εσωτερικών Πολεμικών Τεχνών! Ποιός λέει ότι οι Έλληνες δεν καταπιανόμαστε με επιτυχία, με τόσα πολλά και ωραία...;


     Επίσης, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, αυτό το Σαββατοκύριακο, επαληθεύσαμε ξανά  την αποτελεσματικότητα του προπονητικού προγράμματός μας, παρατηρώντας ότι, με το σύστημά μας, γεφυρώνονται φύλα, ηλικίες, προσωπικότητες και ιδιοσυγκρασίες σε ένα ομοιογενές, υψηλό, αποτέλεσμα. Και αυτό είναι "Ομάδα" αυτοί είναι οι "νομάδες" πολεμιστές των οποίων η κοινωνική ζωή είναι και το αντικείμενο της εφιπποτοξοτικής σπουδής μας. Σε κάθε περίπτωση, η αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο σωστό "δρόμο" είναι το μόνο βέβαιο!


     Όσοι, αυτό το Σάββατο, εκπαιδεύθηκαν στη Ναύπακτο,  ήσαν πραγματικά τυχεροί, όπως ακριβώς όλοι όσοι καταφέρνουν να βρεθούν με τον θαυμάσιο Παντελή και τους Ίππους του στη μαγευτική Μακύνεια.


     Με τη πληρέστατη εκπαιδευτική ικανότητά του, ο Παντελής και οι εμπειρότατοι Ίπποι του, "εμύησαν" στην Ιππασία την αρχάρια Κατερίνα μας, αλλά και "προχώρησε" ακόμη περισσότερο τους προχωρημένους Εφιπποτοξότες μας φέρνοντάς τους ακόμη πιο κοντά στον Ίππο και στο Τόξο!

     Μεθοδικός, υπομονητικός και με βαθύτατες γνώσεις στην Ιππική ο Παντελής ανεδείχθη σε αγαπημένο Δάσκαλο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κάνοντας τον νεαρό μας Γεώργιο να δηλώσει ότι θα πυκνώσει τις επισκέψεις του στη Μακύνεια προτιμώντας , μάλιστα το ...λεωφορείο της γραμμής, ενώ ο ενθουσιασμός της Κατερίνας μας γίνεται αντιληπτός από το μήνυμα που έστειλε στον Αρχηγό της Ομάδος εκφράζοντάς του τα συναισθήματά της από την πρώτη επαφή της με την Ιππασία, στη Μακύνεια:

Αγαπητέ Αριστοτέλη,
Θέλω να εκδηλώσω την χαρά μου, που σας γνώρισα. Περάσαμε πολύ όμορφα στον Σταύλο της Μακύνειας, του  Παντελή. Εξαιρετική εμπειρία. Πολύ δυνατή εκπαίδευση. Αν ήταν δυνατόν να ήταν η μόνη μου ασχολία τα άλογα και η εξάσκηση, θα είμουν ευτυχής καθ´ υπερβολή βέβαια, αλλά είναι κάτι που αγαπώ πολύ, τελικά. Σήμερα μάλιστα, μέσα στον ενθουσιασμό μου, σκεφτόμουν αν θα ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι αντίστοιχο και εδώ κοντά μας?! Και μόλις άνοιξα το μέιλ σας.. Να που μας φέρνεις ακόμη καλύτερα νέα.  Εμένα με ενδιαφέρει και επιθυμώ να με υπολογίσεις και να με συμπεριλάβεις σ´ αυτά τα μαθήματα, θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρω, παρ´ όλες τις δυσκολίες που μας επιφυλάσσει η κρίση, και μόλις βρούμε μια ρότα, θεωρώ πολύ σύντομα, θα ήθελα να ξεκινήσω να φέρνω και τον 10χρονο γυιό μου. Θα μπορούσα μία από τις δύο αυτές ημέρες, προτιμώ Δευτέρα, αν και κάποιες φορές θα τα καταφέρνω και τις 2 ημέρες. Καλημέρα, επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνασκούμενους για την εξαίρετη και ευγενή παρέα. Δεν ξεχνώ την τοξευτική.


     Aπό τη φάτνη στον Ίππο, από τις οπλές στη ράχη, από τη ρυταγώγηση στον εφιπποτοξοτικό καλπασμό, όλα με τη σειρά και το μέτρο της βαθειάς τεχνογνωσίας της Ιππικής, η Ιππασία γίνεται σε μας με την χαρά που της ταιριάζει, χωρίς άγχη, χωρίς μαστίγιο, χωρίς σπιρούνια, χωρίς προστατευτικά "καπελλάκια" και "θώρακες" κατάλληλους μόνον για ...αλογο-φοβικούς, πάντα με την ασφάλεια που προϋποθέτει η απόλαυση μιας Πολεμικής Τέχνης! Και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ξέρουμε να την απολαμβάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.