Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

MIA EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"



     Μια εκπαιδευτική ημερίδα στον αδελφό-Σταύλο της Μακυνείας όπου ο εκπαιδευτής του και συνιδρυτής της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» Παντελής Αναστασόπουλος εκπαίδευσε αρχάριους Εφιπποτοξότες των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» την 3η Μαρτίου 2012. Ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου αρχάριοι ετόξευσαν για πρώτη φορά καλπάζοντας, με θαυμάσια διάθεση Ίππων και Ανθρώπων καταλήγοντας με τον Εκπαιδευτή και έναν Εκπαιδευόμενο να παίζουν παραδοσιακές συνθέσεις με λαούτο και κανονάκι.


     Α daily training session in Makyneia's “brother”- Stable, while its trainer and co-founder of "HELLENIC HORSEBACK ARCHERY SOCIETY" Pantelis Anastasopoulos training beginner Horseback-Archers of the “GREEK CENTAURS” Horseback Archery Team, on March 3rd 2012. A full-training session where beginners shot first time while galloping, with a nice mood for both Horses and Humans, closing with the trainer as well as his pupil playing traditional compositions with lute and canon. Thank you Pantelis for this unforgettable day!


     Ακολουθώντας το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως Φυσικής Ιππασίας όπως ακριβώς εφαρμόζεται στην Έφιππη Τοξοβολία, ο Παντελής Αναστασόπουλος έχει αναδειχθεί σε έναν πραγματικά μεγάλο Δάσκαλο Ιππασίας!


     Με μία εξαίρετη "δομή" μαθήματος, ο Εταίρος κι επικεφαλής των "Φιλίππων Ναυπάκτου", Παντελής Αναστασόπουλος αξιοποιεί υπέρ του μαθητού του κάθε δευτερόλεπτο δίνοντας τη δυνατότητα στον αρχάριο να καταφέρει καλπαστική τοξοβολία ήδη από το πρώτο μάθημα!


     Ξεκινώντας από τις βασικές στατικές ασκήσεις γυμνιππευτικής ευκαμψίας του αρχαρίου, ο Παντελής, "βαδίζει" πολύ προσεκτικά χωρίς να βαριέται τον κόπο και την ευθύνη ενός σωστού μαθήματος.


     Με πολλή υπευθυνότητα αποφασίζει με ακρίβεια πότε ο μαθητής "κάθισε βαθιά", οπότε επαναλαμβάνει τις ασκήσεις γυμνιππευτικής ευκαμψίας του αρχαρίου σε χαλαρή κινητική κατάσταση.


     Όσο ο μαθητής σταθεροποιεί και βαθαίνει το κάθισμά του οι ίδιες ασκήσεις επαναλαμβάνονται σε ταχύτερη κινητική εκτέλεση. Τώρα πια ο μαθητής, με ασφάλεια,  "ζητάει" ο ίδιος τα ...δύσκολα, όπως ο Λάμπρος μας ο οποίος από το πρώτο του μάθημα, την πρώτη φορά που κάθησε στη ράχη ενός Ίππου, κατάφερε να τοξεύσει εν κινήσει.


     Αυτή τη φορά, σε μία προπονητική ημερίδα μας, ανεδείχθησαν εκτός από τον Λάμπρο, ακόμη δύο νέοι Εφιπποτοξότες : η Υπατία και ο Σταμάτης.


     Σταθερή, αποφασιστική κι εύστοχη, όπως κάθε Αμαζόνα (αυθεντική Αμαζόνα με Τόξο κι όχι κατ'  όνομα επειδή, απλώς, ιππεύει...) η Υπατία μας εξέπληξε με την αυτοπειθαρχία της!


     Ο Σταμάτης, φορέας της εφιπποτοξοτικής Παραδόσεως της Κρήτης απ΄ όπου κατάγεται, συγκροτημένος και δυναμικός, δεν άργησε να κατακτήσει κι αυτός τον "κότινο" του Εφιπποτοξότη!


     Η προπονητική μας ημερίδα, με αδιάπτωτο ενδιαφέρον και κέφι καθ΄ όλη τη διάρκειά της, κύλησε χαρούμενα για όλους με πολλές ασκήσεις οι οποίες βελτίωσαν αμέσως τις ικανότητες των μαθητών μας.


     Στο θαυμάσιο περιβάλλον του αδελφού Σταύλου της Μακυνείας, η πεντακάθαρη ατμόσφαιρα και το αξεπέραστο φυσικό περιβάλλον εμπνέουν, εκπαιδεύουν, ψυχαγωγούν κάτι που εκτιμούμε οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ".


     Έτσι, από την απλή ρυταγώγηση μέχρι την Έφιππη Τοξοβολία, στο πανέμορφο κτήμα του Παντελή Αναστασόπουλου κάθε Προπόνηση μετατρέπεται σε διασκέδαση για τους Συνασκουμένους μας.


     Και δε θα πρέπει να παραλείψουμε τη σημαντική συμβολή του Ιωάννη Αναστασόπουλου, γιου του Δασκάλου, ο οποίος με ιδιαίτερη προσοχή, παρά το νεαρό της ηλικίας του, συντελεί στην επιτυχία των Προπονήσεων, όντας άριστος Ιππέας κι ο ίδιος!


     Πόσο θαυμασμό, όμως, θα έπρεπε να εκφράσουμε και για τη συμπεριφορά των Ίππων που χρησιμοποιεί ως "εκπαιδευτές" ο Δάσκαλος Παντελής Αναστασόπουλος! Ποιός μπορεί να εκτιμήσει τις ατελείωτες εργατώρες που τους αφιέρωσε ώστε, σήμερα, να μπορούν να σηκώσουν στη "ράχη" τους ένα ασφαλές και καρποφόρο μάθημα για έναν αρχάριο...


     Όμορφα να κλείνει μια πολύωρη εκπαιδευτική ημερίδα ακούγοντας Δάσκαλο και Μαθητή να παίζουν με κανονάκι και λαούτο παραδοσιακές μελωδίες. Ε, αυτός ήταν κι ο καλύτερος επίλογος μιας εφιπποτοξοτοτικής ημερίδος στη καταπράσινη, ανοιξιάτικη, Μακύνεια και ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε σ' αυτό τον ευλογημένο τόπο με τον ευλογημένο Παντελή, Εταίρο και Δάσκαλο!


     Δεν υπάρχει τίποτε ωραιότερο από το να ξεκινάνε δύο Εφιπποτοξότες από την Αθήνα, νωρίς το πρωί και το βράδυ να επιστρέφουν ...πέντε! 


     Συγχαρητήρια στον Σταμάτη, στην Υπατία και στο Λάμπρο για τον εφιπποτοξοτικό ...προβιβασμό τους!  

Περισσότερες φωτογραφίες, εδώ.
Μοre pictures, here.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ "ΖΟΥΓΚΛΑ":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.