Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΠΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


     Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως των διοργανωτών, αρκετά Μέλη των "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία σημαντική, δωρεάν, ημερίδα Ιπποθεραπείας που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών και η Ελληνική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας, στις 18 Μαρτίου 2012 στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο.


     Με μία μαζική προσέλευση "ρεκόρ" που εμφάνισε τον συμπαθή Ελληνικό Ιππικό Όμιλο εξαιρετικά ...μικρό, περισσότεροι από 300 επιστήμονες και φοιτητές κατέκλυσαν την κυρίως αίθουσα και τους εσωτερικούς χώρους του ιστορικού Ομίλου, παραμένοντας επί 6 ώρες για να απορροφήσουν τις εξαιρετικές πληροφορίες των ανακοινώσεων αυτής της ημερίδος. 


     Είναι μία μοναδική φορά που παρατηρείται παρόμοια προσέλευση σε ιππικό Όμιλο και θα ήταν ευτύχημα αν όλα αυτά τα νέα παιδιά ήσαν σήμερα εδώ και για να ιππεύσουν. Άλλωστε, με όσους μιλήσαμε μας εξέφρασαν την αγάπη τους για τον Ίππο και την επιθυμία τους να ιππεύσουν, δυστυχώς όμως, όπως όλοι συμπλήρωσαν, το κόστος Ιππασίας στη χώρα μας είναι εξωπραγματικό και απαγορευτικό, κάτι για το οποίο ευθύνονται "συγκεκριμένοι" οι οποίοι πρέπει και να αναθεωρήσουν τα "πεπραγμένα" τους... 


     Η ημερίδα ήταν μεστή περιεχομένων κι ενδιαφερουσών παρουσιάσεων όχι μόνον από ιπποθεραπευτικής αλλά και από ιππικής επόψεως. Έτσι, τα Μέλη μας που δεν είναι Φυσικοθεραπευτές αλλά ...Εφιπποτοξότες ωφελήθηκαν ιδιαιτέρως, αφού κατενόησαν και πλευρές της Ιππικής τις οποίες μέχρι σήμερα αγνοούσαν. Και αυτό είναι μέσα στο "πνεύμα" της λειτουργίας της Ομάδος μας επιδιώκοντας μία αμφιθέαση Ιππικής πέραν των περιορισμένων οριζόντων του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου μας.


     Οι θεματικές παρουσιάσεις έγιναν κατά τρόπο απολύτως κατανοητό και παραστατικό ακόμη και για μη ειδικούς, από νέους επιστήμονες με τη βοήθεια επαρκούς οπτικού υλικού. 


     Ήταν μία από τις ελάχιστες διοργανώσεις η οποία κράτησε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον όλων των παρισταμένων, μέχρι το τέλος!


     Μετά την εξάντληση των θεωρητικών παρουσιάσεων, οι μετασχόντες ξεναγήθηκαν στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου όπου, πολλές δεκαετίες πριν, κάποιοι ευπατρίδες Αξιωματικοί οραματίσθηκαν μιαν Ελληνική Ιππασία η οποία, δυστυχώς, μέχρι σήμερα παραμένει απλησίαστη για τον μέσο Έλληνα!  


     Καθ'  όλη την ξενάγησή τους, οι νέοι επισκέπτες του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, δεν έκρυβαν το ενδιαφέρον τους για τους σταυλιζόμενους Ίππους και την Ιππασία, δυστυχώς, όμως, κανείς "αρμόδιος" δεν ήταν εκεί για να δώσει απάντηση στα καίρια ερωτήματά τους... κυρίως να τους εξηγήσει "γιατί" η Ιππασία κρατά κλειστές τις "πόρτες" της στους "μη έχοντες" όταν τους ...λαθροεξαγωγείς εκατομμυρίων δολλαρίων τους χρίζει υψηλούς "παράγοντές" της! 


     Στο τέλος της ημερίδος έγινε ένα πρακτικό "εργαστήριο" Ιπποθεραπευτικής στο κλειστό Ιππευτήριο του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου και η ημερίδα έκλεισε με την χορήγηση των πιστοποιήσεων.


     Οι Έλληνες Εφιπποτοξότες είχαμε την ευκαιρία να προσλάβουμε γνώση αλλά και να χαρούμε μέσα σε ένα γνώριμο, για μας, περιβάλλον, ξανανταμώνοντας "παλιούς φίλους" μας...


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ποτέ δε ξεχνάμε τους τετράποδους συντρόφους μας που μας ετίμησαν, παλιότερα, μεταφέροντάς μας στις ράχες τους. Έτσι, οι Εφιπποτοξότες μας ξαναβρήκαν σήμερα τον "Κάπταιν", την "Θέτιδα" και την "Μακεδονία" για να τους κάνουν μια αγκαλιά και να τους επιβεβαιώσουν την ευγνωμοσύνη μας για τα όσα μας προσέφεραν σε ιππική γνώση.


     Μαζύ με τους "παλιούς φίλους" μας, οι Εφιπποτοξότες μας έκαναν και νέους, από τα συμπαθέστατα τετράποδα που σταυλίζονται στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο. Τέλος, δε παραλείψαμε και να ...παίξουμε τα αγορίστικα παιγνίδια μας με το ιστορικό ...κανόνι του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου!


     Είμαστε ευγνώμονες προς τους διοργανωτές αυτής της επιστημονικής ημερίδος για τους νέους ιππικούς ορίζοντες που μας "άνοιξαν" παρατηρώντας, με παράλληλη περίσκεψη και λύπη, την παντελή απουσία της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" η οποία εμφανίζεται και πάλι εκτός ουσιαστικού ιππικού γίγνεσθαι, απλώς ...υπενοικιάζουσα τις δωρεάν παρεχόμενες δημόσιες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου στους αθλητές της και εισπράττουσα ...αναλόγως! Αυτός φαίνεται να είναι και ο μόνος σκοπός των "αθλητικών παραγόντων" σ΄ετούτη την άτυχη Χώρα όπου, μόνον η ιδιωτική πρωτοβουλία αναδεικνύεται χρήσιμη κι ενάρετη!  

______________________

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ "ΖΟΥΓΚΛΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.