Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΑΥΡΑ, Ή "ΚΙ", Ή "ΤΣΙ"



     Η Ζεν-ική προσέγγιση των Πολεμικών Τεχνών προϋποθέτει την ελαχιστοποίηση της διανοητικής λειτουργίας υπέρ της ενστικτώδους. Αυτή η προσέγγιση κινείται επάνω στον άξονα της απαλλαγής των ανθρωπίνων πράξεων από τα "δεσμά" της ανθρωποκατασκεύαστης «λογικής» και την από-ενοχοποίηση του ίδιου του Ανθρώπου από τα δεσμά των δογματικών του ψευδαισθήσεων, επαναφέροντάς τον στην αλήθεια των αισθήσεων. Η διαδικασία αυτή δεν είναι παρά ο πυρσός που σπάζει το σκοτάδι που συνιστά ο αυτο-εγκλωβισμός του Ανθρώπου στον μικρόκοσμο της τεχνολογικής του εξαρτήσεως.

     Η Έφιππη Τοξοβολία με την δική της πρακτική αναγνωρίζει την «αποκοιμισμένη»  εσωτερική ενέργεια που κρύβεται στα άδυτα του σύγχρονου Ανθρώπου, επικεκαλυμμένη από τον κονιορτό της υψηλής τεχνολογίας η οποία καταργεί ολοένα και περισσότερο την αυτενέργειά του. Αυτή την εσωτερική ενέργεια, η Έφιππη Τοξοβολία προσπαθεί να αναζωογονήσει, θεωρώντας την όχι απλώς οξυγόνο ζωής του Ανθρώπου αλλά και του Κόσμου ολόκληρου.

     Η ενέργεια αυτή, την οποία άλλoι αποκαλούν «αύρα» κι άλλοι «κι» ή «τσι», παραμένει η κινητήρια δύναμη του Κόσμου και όσο περισσότερο την αναδείξουμε σε πρώτο «πλάνο» της ζωής μας, τόσες περισσότερες ελπίδες «ευ ζην» έχουμε και ως άτομα και ως Κοινωνίες και ως Κόσμος! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.