Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

H "ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ" ΤΗΣ ΕΦΙΠΠΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ




     Αεί ο θεός ο μέγας γεωμετρεί... και δεν το παραλείπει ούτε στην περίπτωση της ...Έφιππης Τοξοβολίας!




     Συνηθίζουμε να βλέπουμε "βαθιά" την αγαπημένη μας Έφιππη Τοξοβολία και δεν αρκούμεθα, απλώς, στη "πράξη" της! Προσπαθώντας να την ασκούμε με συνέπεια, εμβαθύνουμε ολοένα και περισσότερο σ' αυτή κι ανακαλύπτουμε συνεχώς τις αβυθομέτρητες διαστάσεις της. Κάποτε ξεκινήσαμε να την υπηρετούμε, απλώς, καλπάζοντας και τοξεύοντας, σήμερα προχωρούμε ακόμη πιό "μέσα" στη συναρπαστική "γεωμετρία" της ερμηνεύοντας, πια, την ευεργετική επίδρασή της επάνω σε όλους εμάς που την "αγγίξαμε", ή μάλλον, μας "άγγιξε"!

     Η Έφιππη Τοξοβολία είναι ένας δυιστικός συγκερασμός που καταλήγει στο σημείο τομής δύο διαφορετικών συντεταγμένων. Κάθε μία από τις δύο τεμνόμενες συντεταγμένες αντιστοιχεί σε ένα διαφορετικό "μονοπάτι" που "χαράζει" η φυσική Τάξη. Κάθε ένα από τα δύο "μονοπάτια" εμπεριέχει μία από τις δύο μαχητικές Τέχνες, την Τοξοβολία και την Ιππασία οι οποίες είναι οι φορείς των δύο προϋποθέσεων που συνιστούν τον Πόλεμο : του  πυρός και της κινήσεως. Έτσι, τα δύο διαφορετικά "μονοπάτια" της Έφιππης Τοξοβολίας καταλήγουν να αγκαλιάζουν τις δύο διαφορετικές "πλευρές" που απαρτίζουν την ανθρώπινη πραγματικότητα, την έσω και την έξω. 

     Οι δύο τεμνόμενες συντεταγμένες απεικονίζονται στο σχήμα της μετωπίδος αυτού του μικρού κειμένου και είναι οι δύο διαγώνιες που συνδέουν την Τοξοβολία με το πυρ και την Ιππασία με την κίνηση. Kάθε πλευρά εμπεριέχει το εσωτερικό και το εξωτερικό "μονοπάτι", τις Τέχνες και το παραγόμενο από την κάθε μία αποτέλεσμα. Στο ισόρροπο σημείο τομής, η Έφιππη Τοξοβολία!

     Το κείμενο αυτό αφιερώνεται στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" για περισσότερη εμβάθυνση και κατανόηση της Έφιππης Τοξοβολίας. Θα είναι η βάση επάνω στην οποία θα οικοδομηθούν πολλοί προβληματισμοί στους "Κύκλους" του χειμώνα που έρχεται, μετά τις Προπονήσεις μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.