Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΩΠΗΣ


EKΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟ

Κ. Φωτεινού: "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

     "ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΩΠΗΣ" είναι μία αυτοτελής προπονητική ημερίδα κατά την οποία δεν ακούγεται καμία ομιλία, από κανέναν με σκοπό την ανάδειξη του εαυτού μας σε Αυτοδιδάσκαλο, συνειδητοποιώντας ότι τίποτε δεν έχει μεγαλύτερη σημασία για έναν Πολεμιστή από το να είναι ο, δια βίου, Δάσκαλος του εαυτού του. Αποτελεί την πρώτη βαθμίδα μιας ευρύτερης εκπαιδευτικής διαδικασίας στην οποία βαθμιαίως θα εισαχθούμε.

     Σε μια τέτοια ημερίδα οι Συνασκούμενοι απλώς επαναλαμβάνουν μία, ήδη, γνωστή ενότητα ασκήσεων χωρίς να  εισάγεται καμία νέα άσκηση. Αποτελεί μία διαδικασία προσοχής, αυτοσυγκεντρώσεως και παρατηρήσεως των άλλων και του εαυτού μας, προκειμένου να οδηγηθούμε σε αυτοβελτίωση.


     Κατ’ αρχήν, παρατηρούμε προσεκτικά το βλέμμα των άλλων ώστε μέσα από αυτό να «αναγνώσουμε» την εσωτερική κατάστασή τους. Κατόπιν παρατηρούμε το σώμα, τις κινήσεις και τις τοξεύσεις τους. Τέλος, παρατηρούμε όλα τα προαναφερθέντα στον ίδιο τον εαυτό μας και την κίνηση του βέλους μας, κατά την εκτέλεση μιας τοξεύσεως.

     Βασικό βοήθημά μας για την επιτυχία του Σχολείου Σιωπής είναι η απόλυτη χαλάρωσή μας και η ενεργοποιημένη συναίσθησή μας, δηλαδή η ικανότητά μας να αισθανόμεθα αυτό που κάνουμε ανά πάσα στιγμή και να αυτοελεγχόμεθα εάν είμαστε πράγματι «ευθυγραμμισμένοι» με εκείνη την απαιτούμενη ψυχοσωματική κατάσταση που θα μας οδηγήσει στη σωστή τόξευση.

     Στο Σχολείο Σιωπής όλοι είναι ισότιμοι ακόμη δε και εάν παρίσταται Δάσκαλος δε θεωρείται ότι πράγματι παρίσταται ως τέτοιος.

     Έτσι, κινούμενοι επί του άξονος της εξωτερικής παρατηρήσεως, της ενδοσκοπήσεως, της αυτοπειθαρχίας, της αυτοσυγκεντρώσεως, της χαλαρώσεως και, παραλλήλως, της εσωτερικής συνεγέρσεως, συναισθανόμεθα τα όριά μας, διαγιγνώσκουμε τις αδυναμίες μας και τις βελτιώνουμε εξάγοντας δια βίου τον εαυτό μας δεδιδαγμένο. Τί το ευεργετικώτερο, μετά από ένα παιγνίδι όπως η Έφιππη Τοξοβολία;


     Το Σχολείο Σιωπής αρχίζει με μία προθερμαντική διαδικασία ακριβώς όπως και κάθε Προπόνησή μας. Αργοί και βαθείς "ρυθμοί", αυτοσυγκέντρωση, χαλαρότητα αλλά και εσωτερική εγρήγορση, ξεκινούν από τώρα να χαρακτηρίζουν την κατάσταση κάθε Συνασκουμένου. 


     Στη Γραμμή Βολής, ο Αρχηγός Βολής θα είναι ο μόνος που ακούγεται για να δώσει τις τελευταίες οδηγίες ώστε να συντονίσει τους Συνασκουμένους προκειμένου να επιτευχθεί ροή σε ό,τι θα ακολουθήσει.


     Αυτό το Σαββατοκύριακο ακόμη μία νέα Συνελληνίδα χάρηκε την Τοξοβολία, μάλιστα, τοξεύοντας απίστευτα αρμονικά και εύστοχα ακόμη και σε κινητική τόξευση!


     Επίσης ένας νέος Συνασκούμενος ανέλαβε και διεκπεραίωσε με αρκετή επιτυχία την Προθέρμανση και την Προπόνηση της Ομάδος του ως Αρχηγός Βολής. Συγχαρητήρια Ιωάννη, πάντα βέλτιστος!


     Το πρόγραμμα ξεκινά με απόλυτο συντονισμό και αδιάπτωτο, μέχρι το τέλος, ρυθμό, ενώ ο Αρχηγός Βολής "βαθμολογεί" την αρμονία, την ακρίβεια, την ταχύτητα, την ευστοχία της Ομάδος του επιβεβαιώνοντας το "Καλώς έχειν!" της καταληκτικής κινητικής τοξεύσεως με τον άνεμο να αρθρώνει μόνος τον αιώνιο, αναζωογονητικό, λόγο του.

                                  

     Υπόσχεση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι να παραμείνουμε ισορροπημένοι μέσα σε ένα ανισόρροπο, παραπαίον, "τοπίο"! Και το καταφέρνουμε θαυμάσια σ' ετούτη την σπάνια Ομάδα όπου δεν πληρώνουμε χρήματα (τα πάντα προσφέρονται δωρεάν), όπου δεν παραγοντίζουμε (καθένα από τα Μέλη της είναι Αρχηγός), όπου ο αλληλοσεβασμός και η αυτοπειθαρχία είναι κανόνες βίου! 


Σημείωση 1η: Αγαπητέ Δ. Λ., πάντα οι φωτογραφίες δράσεως των δημοσιευμάτων μας προέρχονται από την συγκεκριμένη προπονητική ημερίδα ή δράση στην οποία αναφέρεται το σχετικό δημοσίευμα. Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο.

Σημείωση 2η: Σε μία ανισόρροπη κι ασταθή κοινωνία, στη κοινωνία του ομαδικού αυτοχειριασμού, είναι φυσικό να εμφιλοχωρεί ο φθόνος, το μίσος και η ποταπότητα απέναντι σε κάθε τι που προεξέχει με τη λάμψη της καθαρότητός του. Έτσι, φίλτατε Δ.Λ., ευγνωμονούμε όσους μας στέλνουν επισκέπτες και φίλους όπως εσένα! Εμείς τους στέλνουμε το χαμόγελό μας!

Το whom it may concern: Pictures as well as videos always  correspond to the day and activity refers relevant publication. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.