Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

 ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ και μόνον!



     Η επιτυχία της λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" οφείλεται στον Κανονισμό Λειτουργίας της που δίνει το προβάδισμα στην ανάπτυξη διανθρώπινων σχέσεων μεταξύ των Μελών της με προτεραιότητα στην ενθάρρυνση της επικοινωνίας και του διαλόγου! Μέσα σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε, με χαρά, να "κινούνται" τα Μέλη μας και, κάθε φορά που βρισκόμαστε στον μεταπροπονητικό "Κύκλο" να συζητάμε ό,τι μας απασχολεί, ακόμη και προσωπικά ζητήματα, όπως ακριβώς συμβαίνει (ή, θα έπρεπε να συμβαίνει...) μεταξύ αδελφών.


     Όμως, η χαρά μας είναι μεγαλύτερη όταν και εκτός "Κύκλου" διαπιστώνουμε ότι η διάθεση επικοινωνίας μεταξύ μας είναι συνεχής και σε καθημερινή συχνότητα, με προσωπικές συναντήσεις, τηλεφωνήματα ή και μηνύματα μέσα από τα οποία επιδιώκεται η καλύτερη μεταξύ μας κατανόηση και σχέση.


     Έτσι, με ένα σημερινό τηλεφώνημά του ένας από τους εκτός Αθηνών Εφιπποτοξότες μας, εξέφρασε την απορία του για ποιον λόγο ασχολούνται με άσχετα αντικείμενα ...άσχετοι άνθρωποι, αναφερόμενος σε κάποιες υπάρξεις οι οποίες ...αφορίζουν, διαδικτυακώς, περί Έφιππης Τοξοβολίας ούσες απολύτως άσχετες με αυτήν. Σήμερα, ο Εφιπποτοξότης επισημαίνει νέο ατόπημα των εν λόγω υπάρξεων στη προσπάθειά τους να ...μπαλώσουν προηγούμενο ολίσθημά τους. Συγκεκριμένα, μας ενημερώνει ότι οι ως άνω υπάρξεις θεωρούν την Έφιππη Τοξοβολία ως ..."Άθλημα"!

     Φίλτατε Εφιπποτοξότη, οι εν λόγω υπάρξεις θα ήταν φυσικό να θεωρούν την Έφιππη Τοξοβολία και ως συνταγή εξωτικού ...επιδορπίου λόγω της ..."στενής" σχέσεώς τους με αυτήν. Με τις συγκεκριμένες υπάρξεις έχουμε ξανα-ασχοληθεί κι εδώ κι εδώ κι εδώ κι εδώ και δε θα το ξανακάνουμε διότι περί της ανοησίας των ανοήτων ούτε η "Britannica" δε θα μπορούσε να επαρκέσει προς εξάντληση του θέματος. Στο κάτω-κάτω δεν έχει σημασία το "τι"  λέγεται αλλά το "ποιός" το λέει και το διαδίκτυο, αποτελώντας αναλογικώς ακριβή "εικόνα" του σύμπαντος, εμπεριέχει και την βλακεία.  


Εμείς απλώς θα παραθέσουμε μία σελίδα από το εγχειρίδιο εκπαιδεύσεως της Ομάδος μας και θα υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο παγκόσμιος πρωταθλητής και Δάσκαλός μας Kassai Lajos, όσο και η παγκόσμια εφιπποτοξοτική Κοινότητα, θεωρούν την Έφιππη Τοξοβολία ως Πολεμική Τέχνη και ως όχι "Άθλημα", όπως, ελαφρά τη καρδία αποφθέγγονται οι οξυνούστατες υπάρξεις τις οποίες, ευχαρίστως, προσκαλούμε κοντά μας ώστε να πληροφορηθούν τα στοιχειώδη περί του αντικειμένου που αγνοούν αλλά δε σεμνύνονται, καν, να σιωπούν! Η Έφιππη Τοξοβολία εάν δεν αποτελούσε ένα ουσιαστικό "μονοπάτι" για την αυτοβελτίωσή μας, ένα ουσιαστικό "σχολείο" ζωής, εμείς θα προτιμούσαμε την ...αντιπτέριση  η οποία αποτελεί πανέμορφο Άθλημα!

     
     Συμπερασματικά, αφιερώστε τον χρόνο σας στη ιππική πράξη και όχι στην ίππευση του ...πληκτρολογίου που δεν απέχει καθόλου από την ίππευση της καλάμου, κάτι που εμείς οι Εφιπποτοξότες καταλείπουμε, ευχαρίστως, ως "προνόμιο" των απανταχού φορουμιστριών και φορουμιστών!

ΥΓ:

Πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου Σαράντη όμως έχουμε κι άλλα εκτός από το να σχολιάζουμε τους ...ΖoυLού της ..."Ιππικής". Προσωπικώς έχω ελάχιστο χρόνο και χρησιμοποιώ το διαδίκτυο μόνο για επικοινωνίες και εκπαίδευση, οπότε φυσικό είναι να μου διαφεύγουν τα ευτράπελά του. Σε κάθε περίπτωση το να καταδύομαι σε αβύσσους διαδικτυακής ...μανίας ούτε εμένα ούτε τους ...πάσχοντες  θα  ωφελούσε, οπότε, συγχώρεσέ με να πάμε "παρακάτω".

Ευχαριστούμε το εξαιρετικό Ιστολόγιο "ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ" για την προβολή του παραπάνω δημοσιεύματός μας και της υπερήφανης Φύης μας εν ώρα ...εργασίας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.