Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΑΠ΄ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ...ΚΑΛΥΤΕΡΑ!



 
      Θα είστε όλοι καλεσμένοι!



     Σαν να ήμασταν ...συνεννοημένοι αυτό το σαββατοκύριακο! Αν και η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για ραγδαία επιδείνωση του καιρού με έντονα φαινόμενα εμείς την αψηφήσαμε και βρεθήκαμε στον προπονητικό μας χώρο περισσότεροι από κάθε άλλη φορά! Λες και όλοι είχαμε μια ευχάριστη προαίσθηση ότι θα ακούσουμε κάτι που αναμέναμε από καιρό. Και, πράγματι, μέσα στη καταχνιά των ημερών που περνάμε ένας καταπληκτικός "ήλιος" φώτισε την Ομάδα μας με την αναγγελία του ξεκινήματος για την δημιουργία του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑΥΛΟΥ! Ναι, από σήμερα οργανώνουμε τον δικό μας Σταύλο μέσα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου.


     Μπορεί η απέραντη κατάφυτη έκταση να φαίνεται ...μικρή για τη "στρατιά" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αναγκάζοντάς μας, πλέον, να εφευρίσκουμε λύσεις ...αδιαχωρήτου, προπονούμενοι με προγραμματισμένο ...στρίμωγμα, μπορεί συνεχώς να καλοδεχόμαστε νέα Μέλη (αυτό το σαββατοκύριακο είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε τέσσερα νέα Μέλη), όταν, όμως, ξέρεις ότι ξεκινάς έναν νέο Σταύλο δεν υπάρχει τίποτε να σε προβληματίζει εκτός από την ευημερία των Ίππων που θα υποδεχθείς και την ανάπτυξη της Ελληνικής Ιππασίας στην οποία, σίγουρα, θα συντελέσεις!


     Όπως γίνεται αντιληπτό, η, παγκοσμίως, μεγαλύτερη Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αποκτούν δικαίωμα χρήσεως δικού τους Σταύλου, μετά από σχετική απόφαση της "Ε.Τ.Α. Α.Ε." η οποία διαχειρίζεται το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου και την οποία ευχαριστούμε για την δυνατότητα που παρέχει στην ανάπτυξη της Πολεμικής Τέχνης μας η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO, ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά!


     Στο Σταύλο της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" οι Ίπποι των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ, οι Εκπαιδευτές θα είναι ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι και οι Σταυλίτες, αφού, μέσα στο πλαίσιο διασώσεως της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ελάχιστο χρέος είναι να διασωθεί και κάθε τι Ελληνικό!


                                      

     Έχοντας το προνόμιο να αποτελούμε έναν μη κερδοσκοπικό Οργανισμό ο οποίος κατάφερε αποκλειστικά με δικές του δυνάμεις και χωρίς να εισπράττει το ο,τιδήποτε από τα Μέλη του να τιμηθεί και με μία πρώτη παγκόσμια διάκριση, χάρη στην απόφαση της "E.T.A. A.E." μπορούμε πια να επικεντρωθούμε κατά τον πλέον ποιοτικό τρόπο στο εφιπποτοξοτικό αντικείμενό μας και να συντελέσουμε στην ανάπτυξη της ψυχοσωματικής ισορροπίας των Μελών μας όπως προβλέπει το Καταστατικό μας. Γιατί εμείς δε μιζεριάζουμε με στείρες γκρίνιες που αποτελούν τις "κασέτες" της εποχής, αλλά πασχίζουμε, μέσα στο περιρρέον "ναυάγιο", να ρίξουμε σανίδες σωτηρίας σ' όσους είναι αποφασισμένοι να κολυμπήσουν. Και, μη αρκούμενοι σε "ευχολόγια", ξεκινάμε αμέσως να στελεχώνουμε και τις ανακύπτουσες θέσεις εργασίας με νεαρά Μέλη μας! Γιατί, παρά την γενική αβελτερία, εμείς θέλουμε να είμαστε και εργασιακώς ωφέλιμοι τούτες τις "ώρες". Και όλα τούτα με μόνο αντάλλαγμα για εμάς ένα ...βλέμμα : το βλέμμα των νεαρών Μελών μας που φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί όταν, αργά το βράδυ ολοκληρώνουν την Προπόνησή τους, γαλήνιοι κι έτοιμοι ν' αντιμετωπίσουν την εβδομάδα που ξεκινά.

Γι αυτή την γαλήνη στα πρόσωπα των Μελών μας πολεμάμε!

     Κατά τα λοιπά, αυτό το σαββατοκύριακο υποδεχθήκαμε ακόμη εννέα νέα Μέλη τα οποία μύησε στην Παραδοσιακή Τοξοβολία ο Αρπάλυκος ο οποίος εξελίσσεται σε έναν ιδανικό Αρχηγό Βολής.




     Για την καλύτερη αποτελεσματικότητα της Ομάδος εργασθήκαμε με απόλυτο συντονισμό και διατάξεις συνεργαζομένων υπο-ομάδων, κατ΄αρχήν διαχωρισμένοι σε αρχαρίους και προχωρημένους ενώ, στο τέλος της Προπονήσεως αρχάριοι και προχωρημένοι γίνονταν "ένα" ώστε το τελικό αποτέλεσμα να φέρει την Ομάδα σε πλήρη ενότητα με πλήρη ευστοχία όλων και, μάλιστα, υπό συνθήκες σκότους και με τα μάτια κλειστά!


     Ο Ακάδημος διηύθυνε την Προπόνηση της υπο-ομάδος που του ανετέθη με την γνωστή του μεθοδικότητα και προσοχή. Απολύτως έμπειρος ο ίδιος, άλλωστε υπήρξε ο ένας από τους τρεις Εφιπποτοξότες που μας χάρισαν τη πρώτη παγκόσμια διάκρισή μας, δείχνει ότι εξελίσσεται σε τέλειο χειραγωγό Ομάδος! Η Προπόνησή του θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί στη ...δεύτερη τόξευση!! Είναι εκπληκτικό το πόσο υψηλή μπορεί να είναι η απόδοση Ελλήνων που αναπτύσσουν ένα αγαπημένο αντκείμενο στο πλαίσιο μιας ομογενοποιημένης Ομάδος!


     Εξίσου δυναμικά εξελίσσεται και ο δεκατετράχρονος Γεώργιος που διευθύνει, πια, κατά τον καλύτερο τρόπο μια Προπόνηση ζώντας μαζύ με την Ομάδα του κάθε τοξευτική στιγμή.


     Δύο Προπονήσεις, δύο πανηγυρικοί Κύκλοι, εννέα νέα Μέλη, δεκάδες γαλήνιων Συνελλήνων που ξεκινάνε τη βδομάδα τους με τις καλύτερες αναμνήσεις αυτού του σαββατοκύριακου, ε, μάλλον καλά πάμε κι ευχόμαστε και σε όλους τους Συνέλληνες να πάνε το ίδιο καλά τούτη τη βδομάδα που ξεκινά με προοπτική ..."Δ.Ν.Τ." και θολό ορίζοντα... Και πλησιάζει και η βραδυά των εγκαινίων!...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.