Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΚΡΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΙΠΠΕΙΣ
5


     Oι Εφιπποτοξότες, "αρχίζουμε" από εκεί όπου οι άλλοι "τελειώνουν". Αυτό δεν είναι "σχήμα λόγου" αλλά σημαίνει ότι εμείς, κατ'  ανάγκην, κατέχουμε όχι μόνον όσα κατέχουν οι άλλοι αλλά και πολλά παραπάνω. Και μπορεί η Έφιππη Τοξοβολία να έχει τους δικούς της κανόνες και μεθόδους αλλά ο Εφιπποτοξότης θα πρέπει να είναι ικανός να ιππεύσει οπουδήποτε βρεθεί, ακόμη και μέσα σε ένα δυτικό Ιππευτήριο όπου ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες κυκλοφορίας.

     Δυστυχώς, στους Ομίλους της Ε.Ο.Ι. όταν ένας αρχάριος ξεκινά το πρώτο μάθημά του, κανένας Εκπαιδευτής δεν του μαθαίνει τους κανόνες κυκλοφορίας που ισχύουν κατά την ίππευση εντός του Ιππευτηρίου με αποτέλεσμα οι συνθήκες κυκλοφορίας της Κατεχάκη σε στιγμή ...μποτιλιαρίσματος να μεταφέρονται στο στίβο του Ιππευτηρίου. Αντιθέτως, εμείς ξεκινάμε με τον κύκλο προσεγγίσεως του Ίππου και συνεχίζουμε με τους κανόνες ιππεύσεως στο Ιππευτήριο!

     Παρά ταύτα, προς βελτίωση των γνώσεων των νέων Εφιπποτοξοτών μας και, μάλιστα, τη βελτίωση της γλωσσικής σχέσεώς τους με την Αγγλική ορολογία, αναρτήσαμε ένα επεξηγηματικό Pdf με τους κανόνες και τις εντολές ιππεύσεως εντός Ιππευτηρίου στην Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη μας.

     Η μελέτη του θα είναι εξαιρετικώς χρήσιμη σε όσους Εφιπποτοξότες μας θα μεταβούν σε Σχολές του εξωτερικού για να μαθητεύσουν ως Εκπαιδευτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.