Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΕΙΔΟΥΣ ΕΔΑΦΟΥΣ



     Πράγματι, οι μέχρι χθες αρχάριοι έγιναν σε ένα μήνα αρκετά προχωρημένοι και ιππεύουν, πλέον, σε πυκνούς σχηματισμούς επί παντοειδούς εδάφους! Η εκπαίδευση των νέων Εφιπποτοξοτών κινείται με ρυθμούς ..."ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του προπονητικού μας χώρου και με τους ρυθμούς που χαρακτηρίζουν την Ομάδα μας, οι μέχρι τώρα αρχάριοι Μαθητές μας εξακολουθούν να ιππεύουν γυμνιππευτικά, όπως πάντα με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς μέχρι τώρα ούτε μία πτώση (ελπίζουμε να έρθουν κι αυτές διότι αποτελούν εκπαιδευτική εμπειρία για κάθε Ιππέα) διατηρώντας πυκνούς σχηματισμούς και στους τρεις βηματισμούς και επί κάθε είδους εδάφους!


     Με απόλυτη αυτοπεποίθηση, οι Μαθητές μας "βγήκαν" από τα Ιππευτήρια και τον "αλογόδρομο" και "πήραν" τους εσωτερικούς ασφαλτόδρομους του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου μαθαίνοντας να ελέγχουν τους Ίππους τους σε ανωφερικές και κατωφερικές ολισθηρές επιφάνειες με εξαιρετική ακρίβεια ακόμη και σε τροχασμό.


     Και, βεβαίως, αφού οι Μαθητές μας απολαμβάνουν μια τέλεια βαδιστική και (με μέτρο) τροχαστική ίππευση στο ασφαλτοστρωμένο εσωτερικό οδικό δίκτυο του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου, κατόπιν, απολαμβάνουν μια εξίσου συναρπαστική ίππευση στο χωμάτινο "αλογόδρομο", πριν επιστρέψουν στις φάτνες τα αγαπημένα μας τετράποδα!


     Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά μια τέτοια πρόοδος (πρώην) αρχαρίων Ιππέων και, πράγματι, όλοι οι παλιοί γενναίοι μας Ιππείς αν "βλέπουν" από κει ψηλά, θα νοιώθουν ιδιαιτέρως υπερήφανοι για τους νεαρούς συνεχιστές της Ελληνικής Ιππικής Παραδόσεως!


     Σήμερα καλωσορίσαμε και τη μικρή Εύα η οποία μυήθηκε στην Ενστικτώδη Τοξοβολία επιτυγχάνοντας ακόμη και ...Παρθία Βολή! Η μικρή Γερμανίδα υπήρξε υπέροχη στη πρώτη επαφή της με την Ενστικτώδη Τοξοβολία και η εξέλιξή της εγγυάται τα καλύτερα!


Herzlich willkommen!

     Όμως, τα επιτεύγματα των αρχαρίων Μαθητών μας δεν τελειώνουν γι αυτό το σαββατοκύριακο εδώ! Όπως είναι γνωστό, η Ιππική δεν σταματά στην Ιππασία αλλά επεκτείνεται σε πολλούς ακόμη σοβαρούς τομείς, ένας εκ των οποίων είναι και η συραγώγηση. Κατά την συραγώγηση ο Ίππος,  πρωτοεισάγεται στην αρμονική εκτέλεση των βηματισμών είτε υποβοηθείται να τους εμπεδώσει καλύτερα κ.λ.π. Η συραγώγηση ενδείκνυται να εκτελείται σε περίκλειστο Ιππευτήριο μικρής -κατά το δυνατόν- διαμέτρου, υπό ήπιες καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες ώστε ο Ίππος να μπορεί να συγκεντρωθεί στη διεύθυνση και τα παραγγέλματα του συραγωγούντος Ανθρώπου. Όμως, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" επιχειρούν πάντα τα ...δύσκολα κι έτσι, με άνεμο εντάσεως οκτώ κόμβων (!) και στο (έρημο!) Ολυμπιακό Ιππευτήριο της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, τρεις αρχάριοι Εφιπποτοξότες ανέλαβαν να συραγωγήσουν ισάριθμους νεαρούς κι ευερέθιστους Ίππους και τα κατάφεραν ...θαυμάσια!


     Ενώ, στο αχανές Ολυμπιακό Ιππευτήριο ο άνεμος σφύριζε εκκωφαντικά κάνοντας τις πλαστικές κερκίδες των θεατών να "χορεύουν", κάτω από το τεράστιο και "απειλητικό" σκιερό στέγαστρο οι αρχάριοι Μαθητές μας συραγώγησαν κατά τον καλύτερο τρόπο τ' αλογάκια τους ξεπερνώντας με ηπιότητα σοβαρές αντιδράσεις και φοβίες των αγαπημένων μας τετράποδων πλασμάτων. Πραγματικά, σε τέτοιες στιγμές το μάτι του Εκπαιδευτού παρατηρεί την ποιότητα των Μαθητών του και, στη περίπτωση μας, απολαμβάνει την πρόοδό τους!


     Τέλος, είχαμε κι άλλες, εξίσου σημαντικές χαρές και όχι μόνο με αλογάκια! Γιατί, πράγματι, μπερδευόμαστε να πούμε με τι "φτερουγίζει" περισσότερο η καρδιά μας... και σε κάθε περίπτωση το απολαμβάνουμε, αφού η Φύση προσφέρεται για απόλαυση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.