Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ...ΜΑΘΗΜΑΤΑ...ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ!


     Αν και θα χρειάζονταν η υπομονή ενός ...Ευαγγελιστού και ένα διαδικτυακό ...παλίμψηστο(!)  για να καταγραφούν τα όσα σημαντικά και πολλά μας ...συνέβησαν αυτό το σαββατοκύριακο, αρκούμεθα σε μία τηλεγραφική καταγραφή προς ενημέρωση των Μελών και των επισκεπτών μας. Ευτυχώς για την Ελληνική Ιππασία, παρά το ότι βρισκόμαστε στη καρδιά των θερινών διακοπών, η δραστηριότητά μας δείχνει να καλπάζει προς τα ύψη που, για την περίπτωσή μας, δε φαίνεται να έχουν "οροφή"!


     Το πρώτο ευχάριστο νέο μας συνδέεται με την επιστροφή στην Ελλάδα από το εξωτερικό της Χριστίνας Ντίκου, κόρης της Χορηγού της Ομάδος μας η οποία είχε κάτι πολύ σημαντικό στις αποσκευές της : ένα πτυχίο Προπονητρίας Ιππασίας από την Γαλλική Ακαδημία της Saumur!


     Η Χριστίνα Ντίκου από παιδί ασχολείται με τον πρωταθλητισμό της Υπερπηδήσεως Εμποδίων, με πολλά κύπελλα, ροζέτες και άλλες διακρίσεις, κυρίως δε με μία άριστη σχέση με την Ιππική. Όμως, όλα αυτά δεν της ήσαν "αρκετά" και τον τελευταίο χρόνο τον αφιέρωσε σε ειδικές προπονητικές σπουδές στη φημισμένη Γαλλική Ιππική Ακαδημία, θέλοντας να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις γνώσεις και ικανότητές της.


     Έτσι, Τιμής ένεκεν, της "εμπιστευθήκαμε" τους μαθητές μας στους οποίους προσέφερε δύο σεμιναριακούς κύκλους μαθημάτων με πολλή θεωρία και πρακτική καλού "καθίσματος" και διευθύνσεως Ίππου, φέρνοντάς τους σε επαφή με την φιλοσοφία ιππευτικής διδασκαλίας της Saumur από την οποία επιτυχώς απεφοίτησε. Και όσα μας προσέφερε το έκανε με ευγένεια και προσήνεια που χαρακτηρίζουν την Τέχνη των Τεχνών που λέγεται "Ιππική". Την ευχαριστούμε θερμά για την άρτια διδασκαλία της και της ευχόμαστε καλή προπονητική διδασκαλία στην όμορφη καριέρα της που μόλις αρχίζει!

H Αντιγόνη Νικητέα, πάντα, σε φυσική ίππευση.

     Το δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό γεγονός ήταν η παρουσία στον προπονητικό μας χώρο μιας εξαίρετης Αμαζόνας που γεννήθηκε, ζει και προπονείται στην Αγγλία, της Αντιγόνης Γ. Νικητέα, η οποία προσέφερε στους μαθητές μας μία σεμιναριακή ημερίδα Φυσικής Ιππασίας με θεωρία και πρακτική.


     Αρχίζοντας μέσα από τον Σταύλο, η Αντιγόνη εξήγησε στους μαθητές μας πολλές σημαντικές παραμέτρους για την ψυχολογία του Ίππου και απήντησε σε πολλά ερωτήματα.


     Κατόπιν, η Αντιγόνη έκανε μία χειριστική επίδειξη στο μικρό Περίκλειστο Προθερμαντήριο  όπου μας παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνουμε να προσεγγίσουμε έναν Ίππο με τον οποίο, εν συνεχεία, θέλουμε να συνεργασθούμε.


     Τέλος η αγαπημένη μας Αντιγόνη με το ευγενικό χαμόγελό της, προσέφερε μαθήματα ιππευτικής πρακτικής σε μαθητές μας, πάντα με την ανεκτίμητη μεταφραστική βοήθεια του πατέρα της Γεωργίου Π. Νικητέα, καθηγητού Φωτογραφίας σε Βρεταννικό πανεπιστήμιο αλλά και ικανού Ιππέως! Πατέρα και κόρη, θερμά τους ευχαριστούμε κι ελπίζουμε όποτε ο μακρύς δρόμος τους φέρνει στη Πατρίδα να μας τιμούν με το ήθος και τις γνώσεις τους για την κοινή μας αγάπη, την Ιππική Τέχνη! 


     Η Ομάδα μας αυτή την εβδομάδα απέκτησε νέα Μέλη που ιππεύουν και τοξεύουν. Ανάμεσά τους και ο νεώτερος Εφιπποτοξότης μας, ο επτάχρονος Ξενοφών ο οποίος, ως ο άλλος συνώνυμος αρχαίος Στρατηγός, από την πρώτη στιγμή ήρθε στην καλύτερη σχέση με τον Ίππο, ιππεύοντας με άνεση και χαμόγελο τον υπέροχο επιβήτορά μας!


     Και, βέβαια, με υπό την επίβλεψη του 14χρονου Γεωργίου, ο νεαρός Ξενοφών εμυήθη και στην Ενστικτώδη Τοξοβολία όπου επιβεβαίωσε ότι οι Έλληνες (όσοι είμεθα...) παραμένουμε γνήσιοι απόγονοι του Ξενοφώντος αλλά και του Απόλλωνος!


     Η Ιωάννα μας, φοιτήτρια της Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής και αθλήτρια της Εθνικής Ομάδος Πετοσφαιρήσεως, κατά την πρώτη, εισαγωγική, επαφή της με την Γυμνιππευτική απεδείχθη όχι μόνο αντάξια της εκπαιδευτικής της κατευθύνσεως αλλά και του εξαιρετικού Πατέρα της ο οποίος ιππεύει μαζύ μας!



   Το ίδιο ικανός απεδείχθη και ο αδελφός της Ιωάννας, ο νεαρός Δημήτρης ο οποίος -και αυτός!- ανταπεξήλθε κατά τον καλύτερο τρόπο στις δύσκολες και ακριβείς ασκήσεις της πρώτης εισαγωγικής επαφής του με την Γυμνιππευτική.


     Πατέρας, κόρη και γιος, είναι ακόμη μια "οικογενειακή περίπτωση" που χαίρονται μαζύ μας την Έφιππη Τοξοβολία επιστρέφοντάς μας την χαρά της παρουσίας τόσο ποιοτικών Ανθρώπων ανάμεσά μας!


     Όμως και ο αγαπημένος μας Αλέξανδρος έδειξε εξαιρετική ισορροπιστική ικανότητα κατά την, πρώτη, εισαγωγική επαφή του με την Γυμνιππευτική!


     Πολύ καλός Τοξότης, δείχνει να εξελιχθεί και σε άριστο, αυτοπειθαρχούμενο Ιππέα με εξαίρετη σχέση προς τον Ίππο.


     Πώς, όμως, να παραλείψουμε να μνημονεύσουμε και δύο δείγματα αλτρουιστικής συμπεριφοράς που κοσμούν την Ομάδα μας. Αναφερόμεθα στον αγαπημένο μας Αρπάλυκο ο οποίος, παρά την συνεχή συμμετοχή του στο σεμιναριακό και προπονητικό πρόγραμμα αυτού του σαββατοκύριακου, δεν παράλειψε να κρατά μαζύ του και να γυμνάζει την γλυκύτατη "Θέτιδα" η οποία αυτό τον καιρό δεν "πολυεργάζεται".


     Κάνοντας το χαριτωμένο τετράποδο ευτυχισμένο πλάι του, χαίρονταν κι ο ίδιος μαζύ της καλπάζοντας πλάι της. Και όχι μόνον...


     Ξέκλεψε και χρόνο για να φτιάξει τα βέλη του Συνασκουμένου μας Δημόδικου! Αυτό είναι το ήθος που απολαμβάνουμε από τα Μέλη μας!


     Τα αυγουστιάτικα δειλινά της Μεσογαίας, στο Μαρκόπουλο αποκτούν άλλην αισθητική και, κυρίως, άλλη ποιότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.