Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ




ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΤΕΡΗΣΩ;




Ανακουφιστικός γυμνιππευτικός τροχασμός (φυσικά και άνευ αναβολέων)  
από έναν 14χρονο αρχάριο.


     Κοντεύουμε, πια, τα 300 Μέλη στην Ομάδα, εκ των οποίων, πάρα πολλοί ιππεύουν και μάλιστα όλοι με την ίδια λαμπρή ικανότητα!


Εκτέλεση γυμνιππευτικής ασκήσεως αρχαρίου κατά το πρώτο μάθημα!


     Με την εγκατάστασή μας στο φιλόξενο χώρο του Κ.Ε.ΙΠΠ. και την υπερεντατική εκπαιδευτική δραστηριότητά μας, μέσα σε δύο μήνες καταφέραμε να παραγάγουμε ένα, εξαιρετικής ποιότητος κι ευάριθμο, σώμα αρχαρίων Εφιπποτοξοτών που τεκμηριώνεται μέσα από το συχνά (σχεδόν καθημερινά...) δημοσιευόμενο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό των προπονήσεών μας και που καμία άλλη Σχολή Έφιππης Τοξοβολίας παγκοσμίως, αυτή την στιγμή, δεν διαθέτει!

Ισορροπιστικές εξισώσεις αρχάριας κατά το πρώτο μάθημα!

     Όλα τα μέχρι στιγμής, μοναδικά, επιτεύγματά μας δεν οφείλονται, ασφαλώς, ούτε στον Εκπαιδευτή, ούτε στο δοκιμασμένο εκπαιδευτικό σύστημα που υιοθετούμε, ούτε στις πραγματικά ιδανικές συνθήκες που μας εξασφαλίζει το Κ.Ε.ΙΠΠ. αλλά στην ίδια την αυτοπειθαρχία των μαθητών μας οι οποίοι, υπό συνθήκες μοναστικής αυτοσυγκεντρώσεως εκτελούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμά τους προσηλωμένοι σ΄ αυτό.

Ισορροπιστικές διατάσεις αρχαρίου κατά το πρώτο μάθημα!

     Ως υπεύθυνος εφαρμογής του προγράμματός μας, κάθε φορά που ένας μαθητής ετοιμάζεται να αφιππεύσει κάθιδρος και κατάκοπος από την προσπάθειά του, παρατηρώ στα μάτια του μια δυσπιστία όταν τον επαινώ ζωηρά, με την θέρμη που με διακρίνει και σε πολλούς διαβλέπω μιαν αμφιβολία για την ειλικρίνεια  των επαίνων μου και το ερωτηματικό τους μήπως, απλώς, τους ενθαρρύνω... Κάθε άλλο, αγαπητοί Συνασκούμενοι!

Ισορροπιστική εφάπλωση αρχάριας κατά το πρώτο μάθημα!

     Ο ρόλος του Εκπαιδευτού είναι να παρατηρεί και να διορθώνει τα λάθη του Εκπαιδευομένου και, ασφαλώς, αυτό θα έχετε προσέξει ότι το κάνω συνεχώς και λεπτομερώς, κατά την διάρκεια κάθε μαθήματος. Όμως, επειδή κανένα μάθημα δεν το τερματίζω πριν ολοκληρώσει κάθε Εκπαιδευόμενος τις ασκήσεις του με απόλυτη επιτυχία, δεν μπορώ παρά στο τέλος να τον συγχαρώ θερμά για το "ένα βήμα εμπρός" που κατάφερε να κερδίσει.

Αρχάριος 7χρονος κατά την πρώτη ρυγαγώγηση εδάφους ( ο Ίππος, επιβήτωρ!).

     Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα ερωτηματικά και τις επιφυλάξεις σας που υπαγορεύει η σεμνότητά σας αλλά, αγαπητοί Συνασκούμενοι, θα ήμουν ανακόλουθος εάν στο τέλος των μαθημάτων μας δεν σας συνέχαιρα. Θα ήταν σαν να απέφευγα, απλώς, να επισημάνω μιαν επιτυχία σας η οποία αξίζει να επαναλαμβάνεται. Και ας μη ξεχνάμε: παρά τα συμπλέγματα τα οποία προσπαθούν να μας δημιουργήσουν (ευτυχώς, ανεπιτυχώς) οι πραγματικά συμπλεγματικοί (και, κατά φαντασία "φίλιπποι"...) , το γένος των Ελλήνων είναι πράγματι ιππικό και εμείς γνήσιοι Έλληνες!

To παρόν κείμενο αφιερώνεται στη Στέλλα και στον Γεώργιο
οι οποίοι εξετέλεσαν χθες, με απόλυτην επιτυχία,
την άσκηση που εμφανίζει το μικρό video στην επικεφαλίδα.
ΕΥΓΕ ΣΥΝΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ!

Αριστοτέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.