Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

TO ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΑΣ


     Τοξεύσαμε αρκετά, ιππεύσαμε πολλοί και πολύ, θυμηθήκαμε τον φίλο μας Stojan από τη Βουλγάρικη Ομάδα "Baga-Tur" και ανταμείψαμε τα αλογάκια μας με πολλά χάδια και άφθονα καρότα, φεύγοντας από τον προπονητικό χώρο μας καλύτεροι Εφιπποτοξότες! "Φεύγοντας", βέβαια, ο τρόπος του λέγειν, γιατί στη πραγματικότητα δεν έχουμε καμιά διάθεση να φύγουμε από αυτό τον υπέροχο χώρο ακόμη και μετά από μια μέρα με πολύ βαρύ "πρόγραμμα", όπως είναι οι μέρες μας στο Μαρκόπουλο. Φτάνει συχνά το νυχτερινό φεγγάρι να μας βρίσκει καθισμένους στο Κύκλο συζητώντας και διασκεδάζοντας.


Πρώτα-πρώτα, ο Δημόδικος ζήτησε διακριτικά την άδεια να προπονηθεί με το δώρο που του έκανε ο Βούλγαρος Εφιπποτοξότης Stojan ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο συνοδεύοντας συμπατριώτες του Αθλητές των Special Olympics : έναν κεφαλόδεσμο της Εφιπποτοξοτικής Ομάδος "Baga-Tur" της γείτονος Βουλγαρίας. Έτσι με χαρά είδαμε στη γραμμή βολής τον Δημόδικο με τον ωραίο κεφαλόδεσμό του να βελτιώνεται ως Τοξότης, λίγο πριν ιππεύσει σε ένα ακριβέστατο πρόγραμμα Γυμνιππευτικής τον υπέροχο επιβήτορα του Σταύλου μας "OGER". O Δημόδικος, αν και "εκπρόσωπος" των θαλασσίων Αθλημάτων, δείχνει ότι τα καταφέρνει θαυμάσια και στις Έφιππες Μαχητικές Τέχνες!


Αρκετοί Συνασκούμενοι ξεκίνησαν κι αυτό το Σαββατοκύριακο να ιππεύουν ακολουθώντας τις κλασικές ασκήσεις Γυμνιππευτικής με καταζώστη επάνω στον εκπληκτικό Δάσκαλο "OGER" ο οποίος, πια, καταλαβαίνει τόσο πολύ τους αρχάριους μαθητές του ώστε αμέσως μόλις αντιληφθεί ότι κάποιος χρειάζεται "βοήθεια" ανακόπτει από μόνος του την κίνησή του για να βοηθήσει τον μαθητή του! Αν οι Άνθρωποι-Δάσκαλοι είχαμε τέτοια και τόση συναίσθηση της εκπαιδευτικής αποστολής μας, όλοι γύρω μας θα ήσαν πανεπιστήμονες. Ο νεαρός και πολύ ενθουσιώδης Αρπάλυκος ζήτησε να ξεκινήσει τα μαθήματά του ξυπόλητος και με ένα σάλτο βρέθηκε πάνω στον τετράποδο Δάσκαλό του για να μας εκπλήξει όλους με το κέφι και τις ισορροπιστικές ικανότητές του από την πρώτη στιγμή! Προηγουμένως, τον είδαμε να καταφθάνει στον Σταύλο με δύο πελώριες σακούλες με καρότα... Με ικανότητες, συναίσθημα, κυρίως ευγένεια και φυσικότητα, οι Εφιπποτοξότες μας, δίνουν τον καλύτερο κανόνα του νέου Έλληνος όπως δεν τον φαντάζεται εύκολα κανείς στις παρακμιακές "μέρες" που περνάμε!



Το ίδιο ικανή ισορροπίστρια, τρυφερή με τ' αλογάκια μας (αλογατάρες, θα λέγαμε...!)  και η αδελφή του Αρπάλυκου, η Υπατία, η οποία όχι μόνο εξετέλεσε με ακρίβεια ό,τι της ζητήθηκε αλλά και από το πρώτο μάθημα κάλπασε στον συραγωγέα με ιδιαίτερη άνεση και ευχαρίστηση! Ποιός είπε ότι στην Ελλάδα δεν εξακολουθεί να υπάρχει το υγιέστερο ένστικτο Ιππικής; Kαι πόσο επαληθεύεται η καθοριστική δύναμη του DNA σε κάποιους "ομόσταυλους" Ανθρώπους οι οποίοι είτε ως μέλη της αυτής οικογενείας ή ράτσας επαληθεύουν τις φυσικές Αξίες από τις οποίες πρέπει να εμφορείται ο υγιής Άνθρωπος...



Η Πατρίδα μας, όμως, δεν διαθέτει μόνον νέους ικανούς Ανθρώπους αλλά και εξίσου ικανούς μιας πιο ώριμης ηλικίας... Ανάμεσά τους κι ο Βασίλης ο οποίος κι αυτός, ξεκίνησε την Ιππασία αυτό το Σαββατοκύριακο εκτελώντας τις ασκήσεις Γυμνιππευτικής με απόλυτη ακρίβεια παρά τους αρχικούς του ενδοιασμούς κι επιφυλάξεις! Ο Βασίλης που διδάσκει κι αυτός ναυτικά Αθλήματα, έδειξε ότι σε τίποτε δεν υστερεί απέναντι σε νεωτέρους του επάνω σε έναν επιβήτορα όπως ο "OGER"!

Άψογος και ο Ιωάννης μας στο "βάπτισμά" του στην Ιππασία! Γενναίος, συνεπής στην εκτέλεση των πρώτων ασκήσεών του, ευέλικτος και χαρούμενος, παρέχει κάθε εχέγγυο για γρήγορη πρόοδο στην ιππική πολυεπιστήμη! Δεν είναι τυχαίο το ότι, κατά κανόνα, όσοι έρχονται στην Ομάδα μας κάπου στο βάθος του χαρακτήρος τους υπάρχει ένας κοινός "παρονομαστής" : η σχέση με την ισορροπία και την Φύση!

Αλληλοδιδακτική συραγωγήσεως από αρχαρίους μαθητές.

     Ήδη, από το τρίτο μάθημα των περισσοτέρων μαθητών μας άρχισε ο κύκλος της αλληλοδιδακτικής, μιάς μεθόδου η οποία πολλαπλασιάζει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών μέσα στο ίδιο μάθημα! Εδώ, οι αρχάριοι εισάγονται και στην συραγώγηση του Ίππου, γνώση απαραίτητη σε όλους, το ίδιο σημαντική με την ίππευση. Έτσι, με την καταβολή κόστους ενός μαθήματος (12 ευρώ) οι μαθητές μας ιππεύουν αλλά και συραγωγούν αποκτώντας πολλαπλή εμπειρία και γνώση. Υπό την επίβλεψη του Εκπαιδευτού όλοι θα κατανοήσουν την διαδικασία της συραγωγήσεως εναλλασσόμενοι επάνω και κάτω από τον Ίππο, εκτελώντας και τους τρεις βηματισμούς συραγωγούμενοι και συραγωγούντες! Και τα ΑΣΤΕΡΙΑ μας, σήμερα, μετά από μόλις τρία μαθήματα, απέδειξαν ότι ΟΛΑ διαθέτουν ιππικό αισθητήριο σε υψηλό επίπεδο ώστε να κρατήσουν στα χέρια τους Ίππο και μαθητή και να κρατηθούν και τα ίδια με ασφάλεια στη ράχη του Ίππου τους! Εμείς, δε στοχεύουμε να εκπαιδεύσουμε απλούς Ιππείς αλλά βιωματικούς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ώστε να σύρουν πίσω τους, στο όμορφο μονοπάτι της Ιππασίας κι άλλους που θέλουν να χαρούν την ίδια δική μας μεγάλη χαρά!


Τα μαθήματα Ιππασίας της Κυριακής μας τα αφιερώσαμε στον, καίτοι απόντα,  Πρόεδρο του Κ.Ε.ΙΠΠ. Πρωταθλητή ...πασαδόρο πετοσφαιριστή  του Π.Α.Ο. κ. Α. Ψάρρα! Πώς; Μα με ...πάσες που βοηθούν τον αρχάριο Ιππέα να διατηρήσει το κέντρο βάρους του μέσα στα όρια του καθίσματός του. Εξοικειώνοντας, προηγουμένως,  τον Ίππο μας με την μπάλλα, την υφή της και τις κινήσεις της ..."πλακωθήκαμε" σε ένα τρελλό παιγνίδι με πάσες από και προς τον έφιππο μαθητή υπό τη χαρούμενη ελεγχόμενη συμπεριφορά του Ίππου μας ο οποίος έδειχνε να διασκεδάζει ατάραχος μαζύ μας!

 Αλληλοδιδακτική συραγώγηση αρχαρίων ΚΑΙ Έφιππη ...Πετοσφαίριση! 
Έτσι, για να κάνουμε τον Πρόεδρο του Κ.Ε.ΙΠΠ. να ...ζηλέψει!  

  
     Γελάσαμε και διασκεδάσαμε με απίθανες φάσεις αλλά παρατηρήσαμε ότι δε χάθηκε ούτε ...μία πάσα, ασχέτως εάν ο Ίππος μας ήταν σε συνεχή κίνηση! Όλοι ανυπομονούσαν να παίξουν με τη μπάλλα ιππεύοντας και δεν έλεγαν να κατεβούν !


     Η Έφιππη ...Πετοσφαίριση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με το υπέροχο βαρβάτο μας όχι μόνο να μην ενοχλείται από τις ...πάσες και τα φλας των φωτογραφικών μηχανών μας αλλά να δείχνει ότι κι αυτό δεν ήθελε να ...ξαναμπεί στο Σταύλο!


     Μια ακόμη ημέρα ιππικής προόδου για όλους, χάρη στο Κ.Ε.ΙΠΠ. στον προπονητικό μας χώρο, στο Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου! Και αργά το βράδυ τα Μέλη μας όχι μόνο φρόντισαν για την καθαριότητα ολόκληρου του Σταύλου, αλλά και κάποιοι μαθητές εκκένωσαν τη φάτνη του βαρβάτου, την σαπούνισαν και την στέγνωσαν κι έβαλαν πεντακάθαρο ροκανίδι σε ένδειξη ευαρεσκείας στον υπέροχο τετράποδο Δάσκαλό μας που εξελίσσεται και σε δεινό ...μπαλλαδόρο!     


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ιδρώνοντας μεταξύ Ιππευτηρίου και Γραμμής Βολής προάγουμε τη Μαχητική Τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας, βελτιώνουμε τους εαυτούς μας, αξιοποιούμε τα ...αναξιοποίητα ολυμπιακά ακίνητα και το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου και τιμούμε τη Χώρα μας με τα όσα μέχρι στιγμής κατακτήσαμε, με πολλή δουλειά και περισσότερη χαρά! Και δε το κρύβουμε, θεωρούμε εαυτούς πολύ τυχερούς όχι γιατί βρισκόμαστε στις πλέον ιδανικές ιππικές εγκαταστάσεις, αλλά στο πλέον ιδανικό περιβάλλον αφού δίπλα μας ακριβώς βρίσκεται ένας αρχαίος χώρος του οποίου η ιερή ενέργεια νοιώθουμε να μας ευλογεί με δύναμη και ισορροπία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.