Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΜΝΗΜΗ KΡΗΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ


     Από τον ίδιο τον Μέγα μαρτυρικό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο  μέχρι τον έσχατο στρατιώτη Καλέντζη του οποίου η θυσία στη Πύλη του Ρωμανού κόσμησε με ένα εραλδικό αστέρι το οικόσημο της Οικογενείας του, την Κωνσταντινούπολη υπερασπίστηκαν πολλοί. Ανάμεσά τους και οι ξακουστοί Κρήτες Τοξότες που επεξέτειναν  την ηρωϊκή φήμη της λεβεντογέννας Κρήτης ως τα ανατολικά όρια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.


     Την Μνήμη αυτών των γενναίων υπερασπιστών της Κωνσταντινουπόλεως τιμά φέτος η Αποστολή των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» στο 5ο W.T.A.F. 2011 στη μακρινή Νότιο Κορέα, όπου, ενώπιον της παγκόσμιας «ελίτ» της Παραδοσιακής Τοξοβολίας θα ξεδιπλωθούν οι Σημαίες του Βυζαντίου, θα ξαναζωντανέψει η εποποιία μιας ήττας που εκκρεμεί ιστορικά, θα αναβιώσουν οι Κρήτες Τοξότες υπερασπιστές των Ιουστινιανείων  τειχών,  θα ακουστούν κρητικές λύρες, θα ξαναζωντανέψουν κρητικοί χοροί από τρία γενναία σύγχρονα Ελληνόπουλα με πίστη στην Ιστορία μας και ικανότητα στο χειρισμό του Τόξου!

Χαράλαμπος Χρυσοβέργης

     Αρχηγός της Αποστολής μας σ’ αυτή την παγκόσμια διοργάνωση ο Χαράλαμπος Χρυσοβέργης ένας εξαιρετικός χορευτής κρητικών χορών που ενθουσίασε όσους παρακολουθήσαμε χθες την πρώτη «πρόβα» του δρωμένου που θα παρουσιασθεί στη Ν. Κορέα αυτό τον Σεπτέμβρη. Το ίδιο εντυπωσιακά και τα υπόλοιπα δύο Μέλη της Αποστολής, η Μαρία Γδοντάκη και ο Σταμάτης Διαμαντόπουλος.
                                
           
                                                                                                                                  
 Μαρία Γδοντάκη                                                                                  Σταμάτης Διαμαντόπουλος


    Χθες βράδυ, ανάμεσα στις πανάρχαιες ελιές που δροσίζουν μέρα και νύχτα τον προπονητικό μας χώρο, οι τρεις  εκπρόσωποι της Ομάδος μας στο 5ο W.T.A.F. μας έδειξαν πόσο άσβεστη παραμένει η Μνήμη των συγχρόνων Ελλήνων για την Ιστορία μας και, κυρίως, ως προς το χρέος αποκαταστάσεως των "εκκρεμοτήτων" της! 

Ανταλλάσσοντας ενθουσιώδη σχόλια.

     Και οι τοξεύσεις των Απεσταλμένων μας στη μεγάλη παγκόσμια διοργάνωση ενώπιον των κορυφαίων παραδοσιακών Τοξοτών της Υδρογείου δε θα στοχεύουν απλώς έναν ψάθινο στόχο, αλλά, την ίδια την υπόμνηση του χρέους απέναντι στον παγκόσμιο Πολιτισμό!


     Η Ομάδα μας επιμένει να στοχεύει προς τις υψηλές Αξίες και τα υψηλά Ιδανικά που "κάποιοι" προσπαθούν να γκρεμίσουν χωρίς να εννοούν ότι η Ανθρωπότητα έμαθε, πια, να προστατεύει τον Πολιτισμό της!



[Σύντομα και φωτογραφίες από το ίδιο το ιστορικό δρώμενο]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.