Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΠΕΤΑΜΕ!
Το λέμε και το εννοούμε!!


     Πράγματι, η Ομάδα ...πετάει! Το λέμε και το εννοούμε!! Ο Αρπάλυκος, μόλις στο 4ο μάθημα Ιππασίας, με το βαρβάτο του τον "ΟGER" πετάει! Πετάει, επίσης και με το Τόξο του καταρρίπτοντας 100% των ιπταμένων στόχων του, ποζάροντας, τελικώς, στον φακό ανάμεσα στους Συνασκουμένους του με την αγαπημένη του τραγιάσκα!


     Πετάει, όμως και ο Αλέξανδρος! Πετάει και καρφώνει τα βέλη του στο στόχο και κάθε φορά πετάει και ψηλότερα κάνοντάς μας να νοιώθουμε ότι παρακολουθούμε σκηνές από ..."Λίμνη των Κύκνων" με τα Μπαλσόι.


     Αλλά, τι λέμε... Ακόμη πιο ψηλά ...πετάει ο Ακάδημος, έτσι που σε κάνει να πιστεύεις ότι βλέπεις μανιασμένο Μογγόλο να σου επιτίθεται καθώς τα βέλη του σφυρίζουν μέχρι το στόχο! Τα άλματά του απίστευτα όπως και η σχέση του με τις αλογάρες μας που, τώρα τελευταία, πολύ τις φχαριστιέται!


     Με το δικό της ήρεμο, αλλά και πολύ τεχνικό τρόπο πετάει και η Στέλλα η οποία πριν κλείσει τη πρώτη πεντάδα των μαθημάτων της εκτελεί μία δύσκολη τροχαστική διαδρομή διπλής στροφής με άψογο στυλ! Κατόπιν, αμφισβητεί τον εαυτό της λέγοντας ότι δε τα κατάφερε όπως έπρεπε και ηρεμεί μόνον όταν της δείχνουμε το φωτογραφικό υλικό  για να πει : "Περίμενα περισσότερα από τον εαυτό μου!"  Αγαπημένη μας Στέλλα αυτό είναι κανόνας ζωής για όλους μας, εσύ πάντως εκτέλεσες άριστα την άσκησή σου την οποία, κανονικά, άλλοι επιχειρούν με μικρότερη επιτυχία μετά  από πολύ περισσότερα μαθήματα!


     Και η καλή μας Ειρήνη π ε τ ά ε ι, χειριζόμενη πολύ "εγκεφαλικά", χωρίς σέλλα και αναβολείς στο τέταρτο μόλις μάθημά της (!) το δυνατό άτι της, εκτελεί την ίδια δύσκολη άσκηση διευθύνσεως, απολαμβάνοντας την νέα της δυνατή εμπειρία της Ιππασίας σε ένα από τα μεγάλα Ιππευτήρια του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου, με άψογο "στυλ"! Δε θα μπορούσε, ασφαλώς, να αποτελέσει εξαίρεση του όλου "κλίματος" της Ομάδος μας!


     Ω, ναι! Πετάει και ο Steven κάθε φορά που καβαλάει και δε μπορούμε να τον συγκρατήσουμε ακόμη κι όταν τον πιάνει κράμπα. Πραγματικά, είναι η μεγάλη μας έκπληξη βλέποντάς τον πόσο καλά εκτελεί τις ασκήσεις του και πόσο χαίρεται τη σχέση του με τον Ίππο!


     Πετάνε στα ουράνια και όλοι οι Συνασκούμενοι όταν βγαίνουμε βόλτα στον αλογόδρομο του Κέντρου για να κάνουμε μάθημα εξωτερικής ιππεύσεως ανάμεσα σε πεύκα και σε φοίνικες.


     Γενικά, αντίθετα με ό,τι κατά κανόνα πιστεύεται, η χαρά της ζωής βρίσκεται σε κάποιες μικρές, "ασήμαντες" λεπτομέρειες που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας. Και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" φαίνεται ότι ανακαλύψαμε κάμποσες από αυτές τις ..."ασήμαντες" λεπτομέρειες! 


     Και όπως γλυκοσκάει το σούρουπο κανένας δεν ανησυχεί γιατί όλοι ξέρουμε ότι το μάθημα θα συνεχισθεί στο Ιππευτήριο υπό το φως των προβολέων αφού, σ' αυτό τον δροσερό χώρο, κανένας δε λέει να κατεβεί από τη σέλλα!


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", πραγματικά, πετάμε τόσο που λέμε να μετονομασθούμε σε ...φτερωτούς Πηγάσους αλλά, βλέπετε, αυτοί δεν είχαν Τόξα! Είχε, βέβαια, ο Βελλερεφόντης αλλά αν ο αγαπημένος μας Δάσκαλος Αντίκας μάθει ότι αντιποιούμεθα το προσφιλές του προσωνύμιο θα ψάχνουμε ...Σταύλο να κρυφθούμε!

Καλόν Αύγουστο, σε όλους!

Στο Μαρκόπουλο, τ' αυγουστιάτικα φεγγάρια,
φέτος, θα 'ναι τα καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.