Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΤΥΜΠΑΝΑ ΧΑΡΑΣ ...και πολλά άλλα!

     Η ευχή μας "Έρρωσο και μάχου!" (Δυνάμωνε και πολέμα!) γίνεται πράξη στην Ομάδα μας! Και την ευχή αυτή δεν την στέλνουμε μόνο στους Εφιπποτοξότες μας αλλά και σε όλο τον χειμαζόμενο Κόσμο αυτής της δημοκρατικότατης εποχής...



     Με πολλή Ιππασία και Τοξοβολία οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αφιερώσαμε ένα ακόμη καταπληκτικό σαββατοκύριακο στον προπονητικό μας χώρο με σωστή εκπαίδευση και πολύ περισσότερη χαρά από το αποτέλεσμα και την συνεργασία μας. "Μπήκαμε" στα πολύ όμορφα της Φυσικής Ιππασίας, εισάγοντας το τύμπανο στην εκπαίδευση των αρχαρίων αλλά και των Ίππων μας.

     Με το χαρακτηριστικό μας κέφι που εξελίσσεται πάντα σε μία άριστη προθέρμανση εδάφους, οι Εφιπποτοξότες μας προετοιμάζονται για να χαρούν την Φυσική Ιππασία όχι ως απλοί "Ιππείς" αλλά ως αληθινοί Κένταυροι.


    Με αλληλοβοήθεια και αλληλοδιδακτική, φροντίζοντας ο ένας για την ασφάλεια και την πρόοδο του άλλου καταφέρνουμε να είμαστε μια "νησίδα" υψηλού Πολιτισμού σε ένα "πέλαγος" παρακμής. Και το καταφέρνουμε με φυσικότητα κι όχι με ακριβά "μέσα", ξυπόλητοι, με τα αλογάκια μας, τα τόξα και τα τύμπανά μας, κυρίως με την ευγένεια της ψυχής των νέων παιδιών μας που διαψεύδουν τις Κασσάνδρες της παρακμής. Έτσι, από αυτό το σαββατοκύριακο, με πάρα πολλή μεγάλη συμμετοχή, χαρήκαμε τα τετράποδά μας δίνοντάς τους τον "ρυθμό" με τα τύμπανα. Μπορεί γύρω μας να ηχούν τα δημοκρατικά "τύμπανα" της καταστροφής (πρωτίστως ηθικής και δευτερευόντως οικονομικής) αλλά τα δικά μας τύμπανα είναι τύμπανα δημιουργίας, χαράς και, κυρίως, αγωγής ψυχής!


     Για πρώτη φορά ξαναήχησαν τόσο χαρμόσυνα τύμπανα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο του Μαρκοπούλου. Μπορεί οι Ολυμπιακοί του 2004 για τους οποίους δημιουργήθηκε αυτό το Κέντρο να αποτελούν μακρινό παρελθόν αλλά οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ξαναζωντανεύουν την ιππική χαρά στον χώρο του ιστορικού Κ.Ε.ΙΠΠ.


     Η Στέλλα, ο Δημόδικος, η Ειρήνη, ο Βασίλης, η Ευγενία, ο Αρπάλυκος, η Κατερίνα, ο Γεώργιος, η Χριστίνα, ο Steven, η Όλγα, ο Ακάδημος, η Ελένη, ο Ιωάννης, η Βίκυ, ο Κωνσταντίνος, η Γεωργία, ο Αθανάσιος, η Βάνα, ο Σταμάτης και δεκάδες ακόμη που θα χρειάζονταν πολλές αράδες για να αναφερθούν τα ονόματά τους, αρχίζουν να μυούνται στην χρήση του τυμπάνου στην έφιππη εκπαίδευσή τους και όλοι ανταποκρίνονται με εξαιρετική επιτυχία και κέφι!


     Οι ηλικίες ανάμεσά μας δεν παίζουν κανένα ρόλο, δε διαμορφώνουν καμία διαφορά και όλοι εξομοιώνονται προς το καλύτερο κάνοντάς σε να μη διακρίνεις ποιός είναι νεαρός και ποιός μεγαλύτερος. Η διδασκαλία μας διακρίνει ηλικίες και απευθύνεται διακριτά προς τα άτομα, αλλά το αποτέλεσμά της καταργεί τα ηλικιακά όρια κάνοντα όλους τους μαθητές μας το ίδιο ικανούς και χαρούμενους!


     Καλή σχέση με τον Ίππο, καλό "κάθισμα", καλά "χέρια" είναι τα πρώτα βασικά που αποκτούν οι νέοι μαθητές μας ήδη από το πρώτο τους μάθημα. Και αυτό χωρίς καμιάν "ένταση", καμιά "φωνή" από αυτές που αντιλαλούν στα Ιππευτήρια.


     Τα μαθήματα αυτής της εβδομάδος ανέδειξαν ταχύτατα όλους τους αρχάριους μαθητές ώστε, κάποιοι από αυτούς να ζητήσουν από μόνοι τους να βγουν σε καλπασμό πριν ολοκληρώσουν καλά-καλά το τρίτο μάθημά τους!


     Κυρίως, η εξαιρετική "ποιότητα" των Ίππων μας και η ρύθμιση τέλειας σχέσεως "επικοινωνίας" με τον Εκπαιδευτή, ενθαρρύνει τους μαθητές μας να ζητούν να προχωρούν από μόνοι τους χωρίς πιέσεις.


     Αυτό το σαββατοκύριακο χαρήκαμε την προσέγγιση αρκετών νέων Μελών εκ των οποίων όλοι ζήτησαν από την πρώτη στιγμή να ιππεύσουν. Μας έκανε εντύπωση ότι ούτε οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες ούτε η ώρα (προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους ενδιαφερομένους μας αλλά πάντα με γνώμονα την υγεία των Ίππων μας) αρκετά μαθήματα έγιναν υπό το φως των προβολέων του Κέντρου. Και, βεβαίως, δοκιμάσαμε την "ΑΥΡΑ" μας εάν και κατά πόσον αντέχει τα Τόξα και την Τοξοβολία, παρατηρώντας ότι και αυτή, μετά τον "OGER" είναι απολύτως συμβατή με την Πολεμική Τέχνη μας. Ιππευόμενη η "ΑΥΡΑ" παρέμεινε απαθής προ της γραμμής βολής και αυτό ήταν μια πολύ ευχάριστη διαπίστωση για το μέλλον της Έφιππης Τοξοβολίας μας.


     Και γενικά οι τελευταίες δύο Προπονήσεις της Τοξοβολίας μας υπήρξαν πολύ ποιοτικές αλλά και περιεκτικές.

    
     Το να μημονεύουμε τις τοξευτικές επιδόσεις του νεαρού Γεωργίου Αλλαγιάννη αποτελεί, πλέον, κοινοτυπία και ..."ευκόλως εννοούμενον"! Για παράδειγμα, στη κυριακάτικη Προπόνηση κατέρριψε ΟΛΟΥΣ τους ιπτάμενους στόχους που του εκσφενδόνισαν οι Συνασκούμενοί του σημειώνοντας επιτυχία ...100%!! Κι έτσι απαθανατίσαμε τον νεαρό Γεώργιο εν μέσω των υπερήφανων Συνασκουμένων του, με τα καταρριφθέντα "τρόπαιά" του παρά πόδας:




     Και, όταν οι Συνασκούμενοί του, για να τον δοκιμάσουν, του εκσφενδόνισαν ένα (μικρό!) ...νερομπούκαλο, ιδού τα αποτελέσματα :


     Τώρα ο νεαρός Γεώργιος δηλώνει ότι επιθυμεί να καταρρίψει όχι απλώς μερικούς ακόμη ιπτάμενους στόχους αλλά τα ρεκόρ του παγκόσμιου Ούγγρου πρωταθλητού Kassai ο οποίος φαίνεται ότι "απειλείται" σοβαρά από τον νεαρό Μαρκοπουλιώτη!


     Τέλος, θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τον ...πολλοστό Αθανάσιο, νέο Μέλος μας, ο οποίος από την πρώτη τόξευσή του με την Ομάδα μας και το πρώτο μάθημα Ιππασίας απέδειξε εαυτόν άριστο μεταξύ ...αρίστων! Καλωσήλθες Αθανάσιε!

Τα τύμπανα χαράς θα εξακολουθήσουν να ηχούν 
από το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.