Σάββατο 7 Μαΐου 2011

"ΙΠΠΑΣΙΑ ή ΠΕΡΙ ΙΠΠΙΚΗΣ"





XAϊΝΤΙ ΑΝΤΙΚΑΤΖΙΔΗ
ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

     Αυτό το κορίτσι μεγάλωσε στη Γαλλία και "στηρίζονταν στην ουρά ενός αλόγου για να μπουσουλήσει", όπως μας πληροφορεί ο Πατέρας της Καθηγητής Θεόδωρος Αντίκας! Η σχέση της με την Ιππασία ήταν τέτοια που κατάφερε να τερματίσει 6η κατά σειρά στους Ολυμπιακούς του Σύδνεϋ (2000)  π ρ ώ τ η , όμως, από τις γυναίκες στο Ιππικό Τρίαθλο. Η κατάταξή της, λοιπόν, την φέρνει πρώτη γυναίκα ολυμπιονίκη σ΄εκείνους τους Αγώνες, μία θέση τελείως απόμακρη από κάθε προσδοκία Έλληνος Αθλητού της Ιππασίας!  




     Η νίκη της "φτασμένης", τότε, Χάϊντι, μιας αυτοδημιούργητης ολυμπιονίκη που είχε μεγαλώσει στη Γαλλία,  "άνοιξε την όρεξη" των γνωστών ..."παραγόντων" της "Ελληνικής (;) Ομοσπονδίας (;) Ιππασίας (;)" οι οποίοι σκέφθηκαν να μετακαλέσουν στην Ελλάδα το "ώριμο φρούτο Χάιντι" (για τη δημιουργία του οποίου "άλλοι" κοπίασαν...) ώστε να κοσμήσει τα ανύπαρκτα ιππικά τους "πράγματα"!

     Η μετάκληση της φτασμένης πρωταθλήτριας χαροποίησε τον Κόσμο της Ελληνικής Ιππασίας και τον γέμισε προσδοκίες ότι η άφιξή της στην Ελλάδα θα σήμαινε μιαν ανάταση της ιππικής μιζέριας της Χώρας μας με την αξιοποίηση των υψηλών γνώσεων και ικανοτήτων της. Περιμέναμε να την δούμε να αναλαμβάνει καίριο πόστο στην ανεκδιήγητη "Ομοσπονδία", εκπαιδευτικά σεμινάρια ως επίσημη Συνεργάτις, τουλάχιστον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιππική εκπαίδευση, να ορίζεται επικεφαλής σχετικών διοργανωτικών πρωτοβουλιών, τέλος πάντων να αξιοποιείται καταλλήλως. Τίποτε από όλα αυτά!

     Με τον ερχομό της στην Ελλάδα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Χάιντι Αντικατζίδη βαθμιαία παρωπλίσθηκε κατά τον πλέον ύπουλο τρόπο, εξαφανίστηκε από το ιππικό αγωνιστικό "προσκήνιο" και κατέληξε μία ...τζόκευ στον ιππόδρομο αφού, πολιτική της "Ομοσπονδίας" είναι να θέτει στο περιθώριο οποιονδήποτε αξίζει προωθώντας αναξίους και παρακμιακούς ασχέτους ως "συμπαράγοντες" στο μεγάλο ...φαγοπότι! Άλλωστε, η "Ομοσπονδία" την ίδια μεταχείριση επεφύλαξε στον Πατέρα της Χάιντι ο οποίος, ενώ παγκοσμίως είναι ένας στυλοβάτης της Ιππασίας, στην Ελλάδα παραμένει "επιμελώς" άγνωστος!

    Στην εκπομπή μας, ο Πατέρας της Καθηγητής Θεόδωρος Αντίκας αναφέρεται στη Χάιντι και οι τηλεθεατές "διάβασαν" πίσω από τον συγκρατημένο λόγο του προσκεκλημένου μας την τραγική πραγματικότητα της σημερινής Ελληνικής Ιππασίας και της ίντριγκας που τη μαστίζει. 

     Η Χάιντι Αντικατζίδη ακόμη και σήμερα αγνοείται σε ένα ανάξιο για τις ικανότητές της και τις γνώσεις της περιθώριο, ενώ οι καρεκλοκένταυροι (αυτοί οι οποίοι αρνούνται να ανασηκωθούν από τις καρέκλες τους ακόμη και για να θεραπεύσουν τις αιμορροίδες τους...) παραμένουν αμετακίνητοι στο θλιβερό προσκήνιο του αστείου σκηνικού τους! 



Sic transit gloria ...Ιππασίας στην Ελλάδα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.