Παρασκευή 27 Μαΐου 2011



ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!

     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με επίγνωση των κρισίμων στιγμών τις οποίες διαμορφώνουν για το Έθνος οι προδοτικές επιλογές της συμμορίας των κυβερνώντων κι επιχειρούντων  να κυβερνήσουν πολιτικάντηδων, συμπαρατάσσεται με την λαϊκή αγωνία των ακομμάτιστων και απροσωπόληπτων Συνελλήνων, αναδημοσιεύοντας το παρακάτω κείμενο από το Ελεύθερο Συλλογικό Μέσο Ενημερώσεως "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΝFO"  :

________________________

     Χτες έμεινα μέχρι αργά το βράδυ στην πλατεία του Συντάγματος μαζί με κάποιους συντρόφους αλλά και κάποιους φίλους και γνωστούς που είδα τυχαία εκεί. Κάναμε μία ωραία παρέα και συζητούσαμε τόσο για τα χάλια μας ως χώρα όσο και για την μικρή αναπνοή που παίρναμε εκείνη την στιγμή. Κατανοώ απόλυτα τους συντρόφους, οι οποίοι γράφουν αρνητικά για την “φάση” των αγανακτισμένων. Τους κατανοώ διότι όντως οι “αγανακτισμένοι” δεν είναι η επανάσταση που ίσως περίμεναν. Σπάνια όμως κάτι έρχεται όπως το περιμένεις.

     Εγώ πήγα στο Σύνταγμα γιατί πιστεύω ότι είναι κάτι ανεξέλεγκτο, κάτι που ξεκίνησε από την βάση του ελληνικού λαού. Ας αφήσουμε πίσω μας τις συνωμοσιολογίες. Είναι δεδομένο ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν αργά η γρήγορα στην Ελλάδα. Και τα μεγάλα μέσα, προσπαθούν να το περιχαρακώσουν, προκειμένου να μην ξεφύγει από τον έλεγχό τους. Έφυγε όμως. Το αποδεικνύουν οι χιλιάδες που ταυτόχρονα μούντζωναν την Βουλή. Ναι εντάξει, δεν είχαν να προτείνουν κάτι. Το κίνημα αυτό δεν έχει μορφή. Παίρνει την μορφή όμως αυτών που συμμετέχουν. Γι' αυτό και συμμετέχω κι εγώ. Για να του δώσω και την δική μου μορφή.

     Οι άνθρωποι που κατέβηκαν χτες ήταν σε γενικές γραμμές «απολιτίκ». Όχι όμως από αδιαφορία, όπως αποδείχθηκε από την συμμετοχή τους, αλλά από αηδία. Μία αηδία που συχνά-πυκνά είμαι βέβαιος ότι έχει πιάσει και συντρόφους. Δεν θέλει ιδεολογική ανάλυση. Θέλει τριβή. Θέλει παρουσία μέσα στον κόσμο, όπως είναι ο κόσμος. Δεν χρειαζόμαστε σύμβολα, δεν χρειάζεται να κάνουμε τους κομματικούς. Είμαστε αυτόνομοι.

     Αφήστε τους δήθεν επαναστάτες να περιχαρακώνονται, γύρω από την ηγεσία τους η οποία τρέμει μήπως και αναπτύξουν ελεύθερη σκέψη. Εμάς όμως ακριβώς εκεί, στο Σύνταγμα και στον Λευκό Πύργο είναι το φυσικό μας πεδίο. Μέσα στην κοινωνία, μέσα στον κόσμο, να μιλάμε – γιατί όχι να κάνουμε και χαβαλέ. Καλύτερα 5 ώρες εκεί, παρά μία βεβιασμένη βόλτα από το σημείο Α στο σημείο Β, μεταξύ μας και μετά γρήγορα για ... επιμόρφωση. Εμείς δεν ανήκουμε σε γραφεία πολιτικών σχηματισμών σύντροφοι.

     Ανήκουμε στις πλατείες και στους δρόμους. Μόνο εκεί μπορούμε να υπάρξουμε. Ας το κάνουμε λοιπόν, ας διαμορφώσουμε με την στάση μας την υφή των αγανακτισμένων, για όσο κρατήσει. Με μόνο λάβαρο την παρουσία μας, με την ειλικρίνεια και την δίχως σκοπιμότητες στάση μας. 

     Δεν θέλουμε να “παιδαγωγήσουμε” τον λαό!

Θέλουμε να του προσφέρουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.