Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ...



     Η αποφυσικοποίηση, η παρακμή και το αδιέξοδο σημαδεύουν τη σημερινή πραγματικότητα κι όμως...

 

 
      ...Κάποιοι έχουμε σταθερή την αίσθηση της συνεχούς φυσικοποιήσεως, της αιώνιας ακμής, των ανεξάντλητων, πολλών κι ενδιαφερουσών διεξόδων, χωρίς η ζωή μας να βρίσκεται έξω απ' τον γενικό "ορυμαγδό" της περιρρέουσας χρεωκοπίας... Πώς γίνεται αυτό; Ποιά είναι η "ασπίδα" προστασίας μας; Aπλά, νοιώθουμε ότι η εφιπποτοξοτική μας δραστηριότητα, μας επιτρέπει να αφομοιωνόμαστε σταθερά από τη μάνα Φύση!




     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" κατάφερε να οργανωθεί επάνω σε μία φυσιοκεντρική "βάση", μακριά απ΄ ό,τι αναπτύσσει άγχη κι εντάσεις που "σκοτώνουν" τον σύγχρονο Άνθρωπο. Κατευθύνει τα Μέλη της σε μια βαθειά συμφιλίωση μ΄εκείνο απ΄ το οποίο προερχόμαστε και στο οποίο θα καταλήξουμε, το χώμα και μας επανασυνδέει με τη γύρη των ανοιξιάτικων αγριολούλουδων που την τεράστια αξία τους δεν τη κατανοούν όσοι παγιδευμένοι στην υλιστική καθημερινότητα. 

 


     Νοιώθουμε ότι έχουμε τα πάντα, ασχέτως αν δεν έχουμε τίποτε αφού, δεν χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο! Εισπνέουμε καθαρό οξυγόνο, συνειδητοποιούμε ότι "είμαστε ακόμα ζωντανοί" με πνευματική και σωματική υγεία και δοξάζουμε τη μοίρα μας που στεκόμαστε όρθιοι χωρίς ...ανάγκες! Μπορεί να μην έχουμε φαί, αλλά δεν πεινάμε! Μπορεί να μην έχουμε νερό, αλλά δεν διψάμε! Μπορεί να ξέρουμε πολλά αλλά ξέρουμε ότι αγνοούμε πολλά περισσότερα! Δε "χρειαζόμαστε" παρά μόνο την βελτίωση, την ενάρετη ανέλιξη των υπάρξεών μας. Καταλάβαμε εγκαίρως ότι κάθε ένας "είναι" και "έχει" αυτό που αξίζει να "είναι" και αξίζει να "έχει". Γι αυτό παραμένουμε δυνατοί, χαρούμενοι και, πάνω απ΄όλα, αυτάρκεις! Χαλαροί!



 
     "Χαλαροί" θα απορήσει κανείς διερωτώμενος "πώς" αυτό το διαβάζει στο Ιστολόγιο μιας Ομάδος που έχει ήδη κερδίσει ένα παγκόσμιο βραβείο και συνεχίζει σ' ...ανώτερα; Μα, ακριβώς, η χαλαρότητα είναι που οδηγεί στην τελειότητα, στην κορυφή, γιατί μόνον αυτή, με την πλαστικότητα και την προσαρμοστικότητά της, προφυλάσσει από την συντριβή της ακαμψίας! Το μεγαλείο μιας απλής ευθείας γραμμής εμείς το έχουμε συνειδητοποιήσει. Όταν ένα φύλλο δεν πολεμά τον άνεμο αλλά συνεργάζεται μαζύ του, όταν το ρυάκι δεν μάχεται τη γη αλλά χαράσσει το ίχνος του σταθερά πάνω στην επιφάνειά της, τότε η ζωή διατηρεί την συνέχειά της και, κυρίως, την ομορφιά της !

 




      Εν όψει της λήξεως της Γ' Προπονητικής Περιόδου και της ενάρξεως της νέας, πολλά ωραία πράγματα "δρομολογήθηκαν" με πολύ καλό σχεδιασμό και ξεκινούν για την Ομάδα μας! Η πρόσφατη μετατροπή της σε αμιγώς Ελληνική  γεννά σε όλους μας την υποχρέωση να διαπρέψουμε παγκοσμίως και από τον προσεχή Σεπτέμβριο οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", διαθέτοντας ήδη παγκόσμια αναγνώριση, διεκδικούν πολλά περισσότερα με πρώτο απ΄ όλα την αναβάθμιση της ιππικής εκπαιδεύσεώς μας με τον διοργανισμό Σχολής Ιππασίας υψηλών προδιαγραφών.





    Στο μεταξύ, προετοιμαζόμενοι να εγκαταλείψουμε τον μέχρι σήμερα προπονητικό χώρο μας για να μετακινηθούμε σε κάτι πολύ καλύτερο και αντάξιο του επιπέδου και των προσδοκιών της Ομάδος μας, απολαύσαμε τον Αδάμ να τέμνει με τα βέλη του λεπτά σχοινάκια, αρκετούς συνασκουμένους να εφαρμόζουν για πρώτη φορά μία εξαιρετικά σημαντική άσκηση την οποία μας υπέδειξαν Ιάπωνες Δάσκαλοι, καλωσορίζοντας στην Ομάδα και δύο νέα Μέλη, τον Ιωάννη και την Βαρβάρα, που μυήθηκαν στο πνεύμα και τις δραστηριότητές μας. Φαίνεται ότι αυτή η Ομάδα είναι τόσο ξεχωριστή και τόσο ισορροπημένη μέσα σε έναν περίγυρο τόσο "επίπεδο" και ανισόρροπο που πιστεύουμε ότι μόνη λύση για τον τόπο και τον χρόνο θα ήταν η ...Έφιππη Τοξοβολία! 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.