Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ- ΕΠΙΔΕΙΞΗ

ΕΦΙΠΠΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

"ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ"

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ-ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

20 ΜΑΪΟΥ 2011






     Η Έφιππη Τοξοβολία, ο Ιππακοντισμός, η Έφιππη Σπαθασκία, όλες αυτές οι λησμονημένες Έφιππες Μαχητικές Τέχνες  «ξαναζωντάνεψαν» ύστερα από πολλές δεκαετίες «λήθης», στον αρχαιότερο Ιππικό Όμιλο της χώρας μας, μετά από πρόσκληση της Ουγγρικής Πρεσβείας Αθηνών προς την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» , στις 20 Μαίου 2011, κατά την επέτειο της «Ημέρας των Ουγγρικών Ενόπλων Δυνάμεων».


     Η επίδειξη έγινε με λαμπρή επιτυχία στις εγκαταστάσεις του «Ελληνικού Ιππικού Ομίλου» ενώπιον τριακοσίων επισήμων προσκεκλημένων μελών ξένων Διπλωματικών Αποστολών από το ιδρυτικό Μέλος της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» Παντελή Αναστασόπουλο και τους «ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ», την ικανότατη Ομάδα Εφίππων Μαχητικών Τεχνών της οποίας είναι επικεφαλής και εκπαιδευτής.


     Πριν την επίδειξη, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ουγγρικής Πρεσβείας Αθηνών Lt.Col. Annus Zsolt παρουσίασε στους προσκεκλημένους την Έφιππη Τοξοβολία ως εθνική Μαχητική Τέχνη των Ούγγρων και αναφέρθηκε στους Έλληνες αναβιωτές της. Κατόπιν χαιρέτισε ο ίδιος ο Πρέσβυς της Ουγγαρίας στην Αθήνα  κ. Tóth József και μετά την ανάκρουση των δύο Εθνικών Ύμνων άρχισε η επίδειξη.



     Το πρόγραμμα ξεκίνησε με σχηματισμούς ακριβείας συνεχίστηκε με «περισυλλογή στόχων» από το έδαφος με σπάθη και ακόντιο, καλπαστικούς αποκεφαλιστικούς σπαθισμούς, ιππακοντισμό ακριβείας και ολοκληρώθηκε με Έφιππη Τοξοβολία κατά την οποία ο Παντελής Αναστασόπουλος κάλπασε και τόξευσε με εξαιρετική ακρίβεια όλα τα βέλη του περνώντας ανάμεσα από τις βολές δύο άλλων εφίππων τοξοτών!


     Η επίδειξη προέβαλε κατά τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τον Ιππικό Πολιτισμό της Ναυπάκτου αναδεικνύοντάς την ισότιμη των μεγάλων ιππικών Κέντρων της Ευρώπης μπροστά σε ένα αυστηρό φιλοθεάμον Κοινό όπως αυτό των συγκεντρωμένων Στρατιωτικών Ακολούθων πολλών Πρεσβειών-χωρών με μεγάλη Ιππική Παράδοση.

I. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ : 14 μόλις ετών , εκπαιδευόμενος έφιππος Μαχητής!

     Ας σημειωθεί ότι στο τέλος της επιδείξεως τόσο ο Πρέσβυς της Ουγγαρίας κ. Tóth József, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ουγγρικής Πρεσβείας Αθηνών Lt. Col. Annus Zsolt ,   όσο και πολλές άλλες διπλωματικές προσωπικότητες συνεχάρησαν τους Έλληνες από την Ναύπακτο που τους εντυπωσίασαν με τις ικανότητές τους.

ΤΑΚΗΣ ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ : Ιππέας μόλις 6 μηνών με Ίππο μόλις 3 ετών!

     Ιδιαιτέρως εντυπωσιακός υπήρξε ένας αρχάριος έφιππος Μαχητής με εμπειρία ιππεύσεως μόλις έξι μηνών (!), ο Τάκης Κοτρώτσος ο οποίος ίππευε μία φοράδα μόλις τριών ετών (!!) την "Μελίνα"! Εκπαιδευμένος από τον Παντελή Αναστασόπουλο, ο Τάκης Κοτρώτσος εξέπληξε τους θεατές με την ακρίβεια του Ιππακοντισμού του σε ιδιαίτερα ταχύ καλπασμό που ήταν "αποτέλεσμα" του νεαρού της ηλικίας του Ίππου του αλλά και της ψυχραιμίας χειρισμού από τον ίδιο! ΕΥΓΕ και στους δύο!!



     Μετά την πρώτη αναβίωση της Έφιππης Τοξοβολίας στην Ελλάδα, στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2010, από την Ομάδα «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» , οι «ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» έκαναν την πρώτη αναβίωση Εφίππων Πολεμικών Τεχνών στην «καρδιά» της Ελληνικής Ιππασίας που είναι ο «Ελληνικός Ιππικός Όμιλος», στην Αθήνα.


ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ : O επικεφαλής των "ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ"

     Οι Ναυπάκτιοι Έφιπποι Μαχητές των «ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ», Παντελής Αναστασόπουλος, Τάκης Κοτρώτσος, Γιάννης Αναστασόπουλος και Κατερίνα Αναστασοπούλου, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις εκτελώντας άψογα το πρόγραμμά τους και αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των Διπλωματών και ξένων Στρατιωτικών Ακολούθων που εκφράσθηκαν πολύ θερμά για τους τέσσερις Έλληνες οι οποίοι προέβαλαν την μικρή  Ναύπακτο κατά τον καλύτερο τρόπο στο διεθνές Κοινό.

Με την Α.Ε. τον Πρέσβυ της Ουγγαρίας κ.Tóth József 



Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ"
ΚΑΙ ΟΙ
"ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ"


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ:





Την Α.Ε. τον Πρέσβυ της Ουγγαρίας κ. Tóth József, τον Στρατιωτικό Ακόλουθο Lt. Col. Annus Zsolt  καθώς και τα Μέλη της εν Αθήναις Ουγγρικής Διπλωματικής Αντιπροσωπίας για την ευγενή πρόσκλησή τους και την αμέριστη υποστήριξή τους για την επιτυχία της εμφανίσεώς μας.

    H.E. the Ambassador of the Republic of Hungary in Athens Mr. Tóth József, the Military Attache Lt. Col. Annus Zsolt as well as the Members of  the Hungarian Diplomatic Legation in Athens for their noble invitation and their endless support for the success of our presentation.







Την ειδικευμένη Εταιρεία Μεταφορών Ίππων «ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» και τον
οδηγό κ. Πάρη Χλωρό ο οποίος μετέφερε κατά τον πλέον ασφαλή και ταχύ τρόπο τους πολύτιμους τετράποδους «συνεργάτες» μας.

The specialized in Horse Transportation Company “GIANNIS VASILEIOU” and the Driver Mr. Paris Chloros who transported our precious four legs “collaborators” safely.


To "AΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ" και τον Δημοσιογράφο κ. Δημήτριο Σπυρίδωνα για την κάλυψη και προβολή της επιδείξεώς μας.

The "ATHENIAN NEWS AGENCY" and Journalist Demetrios Spyridon for the publication and promotion of our show.

Περισσότερα στην επίσημη Ιστοσελίδα 
της Ουγγρικής Πρεσβείας Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.