Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΦΙΛΙΑΣ




     O Klaus Ferdinand Hempfling είναι ένας πολύ ιδιαίτερος εκπαιδευτής Ίππων παγκοσμίου φήμης και συγγραφέας σημαντικών βιβλίων. Η τεχνική του βασίζεται στους κανόνες της Φυσικής Ιππασίας στην επικοινωνία με τον Ίππο μέσω της "γλώσσας" των κινήσεων του σώματος και τα αποτελέσματα αυτής της τεχνικής είναι μοναδικά!






     Ο Κlaus Ferdinand Hempfling, αν και Γερμανός, μεγαλούργησε στην Ισπανία όπου και συνέγραψε, αλλά σήμερα διατηρεί μία μεγάλη Σχολή στη Δανία, σε ένα μαγευτικό μέρος, στο νησάκι Lyø όπου δέχεται μαθητές από όλο τον Κόσμο για να τους διδάξει επικοινωνία με τον Ίππο. Γι αυτή την Σχολή θα μπορούσαν να γραφούν πολλά, αρκεί μία επίσκεψη στον ιστότοπό της http://www.hempfling.com/




Το βιβλίο του "Dancing with Horses" απετέλεσε για την σύγχρονη Φυσική Ιππασία ένα "ευαγγέλιο" και ο γράφων είχε την τύχη να το "συναντήσει" ως αρχάριος, να το μελετήσει και να το υιοθετήσει ως το προσωπικό εκπαιδευτικό του εγχειρίδιο, παρακούοντας συχνά τα όσα αντίθετα και πάντα λαθεμένα του συνιστούσαν οι κατά περιόδους "δάσκαλοι" που συναντούσε! ΄Ετσι, σήμερα ο γράφων είναι απολύτως ωφελημένος από αυτή την "παρακοή" χάρη στον Klaus Ferdinand Hempfling και το βιβλίο του. Τότε, είχα μεταφράσει για προσωπική μου χρήση αλλά και για χρήση φίλων το σπουδαίο αυτό βιβλίο και ακόμη και σήμερα ανατρέχω, συχνά, στις σελίδες του για να απαντήσω σε ερωτήματα που το ανεξάντλητο πεδίο της Ιππικής γεννά.

     Ο Κlaus πάντα μας ενημερώνει για τις δραστηριότητες της Σχολής του και σήμερα έστειλε στο κανάλι μας του "YouTube" πρόσκληση φιλίας την οποία με χαρά αποδεχόμαστε. Στα Μέλη μας αλλά και σε όλους τους φιλίππους επισκέπτες μας συνιστούμε όχι μόνον μία απλή επίσκεψη στο κανάλι του Klaus Ferdinand Hempfling το οποίο είναι το αλλά και μία βαθειά μελέτη των υπέροχων video που έχει αναρτήσει για τον τρόπο της ιππικής του διδασκαλίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.