Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!




     Μπορεί πολλοί να το επικαλούνται μόνον ως ένα κοινότυπο σύνθημα, αλλά εμείς το εννοούμε : ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ! Έχουμε πόλεμο με ό,τι απειλεί τη Πατρίδα μας, τις Οικογένειές μας, τις υπάρξεις μας! Έχουμε πόλεμο με ό,τι επιχειρεί να μας διαφθείρει και να μας κάνει ένα με το τίποτε! Και σηκώνουμε τη κοπίδα και το τόξο μας...




     Σήμερα, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" και οι αδελφοί "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" βρεθήκαμε και πάλι στο πεδίο των ασκήσεων για να προπονηθούμε και να δώσουμε, όπως πάντοτε, τον καλύτερο "εαυτό" μας ετοιμοπόλεμο σε ό,τι τιμούμε!



     Με αφορμή την επιθυμία του Συνέλληνα εκδότη του περιοδικού «PATRΙΑ» Δημήτρη Παπαγεωργίου για μία λήψη μιας προπονητικής ημερίδος μας, σε ένα κατάφυτο ανοιξιάτικο τοπίο ιδανικής καθαρότητος, "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" και "ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΞΟΤΕΣ" χαρήκαμε μια ακόμη ωφέλιμη ημέρα στη δική μας εξίσου ιδανική μικρή "Κοινωνία" η οποία παρασάγγες απέχει από το περιρρέον τερατούργημα που κάποιοι άθλιοι "χτίσανε"...όχι "γύρω μας" (αυτοί είναι κυκλωμένοι!) αλλά "γύρω τους"!




     Στην κινηματογράφηση συνέβαλαν ο διεθνώς γνωστός ειδικός ερευνητής αρχαίου οπλισμού Δημήτρης Κατσίκης και ο αγαπημένος μας Κοσμάς πίσω από την κάμερα, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την σημαντική υποστήριξη των «βημάτων» μας! Πανταχού παρών, βεβαίως και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου.




     Aς σημειωθεί ότι ο Κοσμάς, ο οποίος είναι ένας επαγγελματίας εικονολήπτης της μαχόμενης δημοσιογραφίας, είναι και ένας Δάσκαλος της Ιερακοθηρίας ο οποίος συχνά μας έχει καταπλήξει με τα αρπακτικά του και τις χειριστικές του ικανότητες! Η Ελλάδα, πράγματι, διαθέτει πολυτάλαντους Ανθρώπους!





     Οι «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ» ακολουθώντας το πάγιο πρόγραμμά τους άρχισαν με  μία δυναμική προθέρμανση. Το να σηκώσεις όχι μόνον το ηθικό αλλά και το φυσικό βάρος του αρχαίου οπλισμού χρειάζεται όχι μόνον «ψυχή» αλλά και δυνατό μυοσκελετικό σύστημα!




     Πολύ πριν φορέσουν την πανοπλία και αναλάβουν τον οπλισμό τους, οι «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ» πάντα προθερμαίνονται συστηματικά και όταν αυτό το κάνουν στον πεντακάθαρο αέρα του αττικού τοπίου είναι πολλαπλώς ωφέλιμο.




     Η «εικόνα» την οποία τελικώς έδωσαν οι Κορύβαντες σήμερα ήταν, όπως πάντα, η πλέον πειστική από αναπαραστατικής απόψεως αλλά αυτό δεν ήταν το «παν»! Πίσω από αυτή την «εικόνα» μιας ακριβούς αναπαραστάσεως κρύβεται αυτό που δεν βλέπει ο μέσος θεατής της : όλη η προεργασία η οποία «νομιμοποιεί» τα σώματα να φέρουν πειστικώς αυτό τον αρχαίο οπλισμό ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι «θεατρικό» αλλά αμιγώς πολεμικό! Και αυτό το πετυχαίνουν πολύ καλά οι «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ»!




     Με τη σειρά μας, οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» σταθεροί στο πρόγραμμά μας, προπονηθήκαμε στις «φόρμες» της μεσαιωνικής Σπαθασκίας και στην Ενστικτώδη Τοξοβολία, όπως κάθε σαββατοκύριακο! Η μεσαιωνική Σπαθασκία, σήμερα, διδάχθηκε με τον Δάσκαλο Emanuele να έχει ξεχάσει το… ρολόι του (ο Δάσκαλος διδάσκει γιατί αγαπά την Τέχνη και συνηθίζει πάντα να …ξεχνιέται, κάτι πολύ ευχάριστο για όλους μας!) με όλους ενθουσιασμένους με τα νέα οπλασκητικά στοιχεία που ήρθαν να προστεθούν, σήμερα, στα ήδη δεδιδαγμένα!




     Την Προπόνηση της Τοξοβολίας την διεκπεραίωσε ο Χαράλαμπος και, πράγματι, άφησε σε όλους άριστες εντυπώσεις! Ήταν η πρώτη φορά που του ανετέθη η διεξαγωγή μιας Προπονήσεως και τα κατάφερε θαυμάσια! Αυτή η Ομάδα παράγει ΗΓΕΤΕΣ!





     Eν τω μεταξύ και ο Στέφανος ανεδείχθη σε έναν πολύ καλό συντονιστή της Ομάδος διεξάγοντας μιαν αρκετά πετυχημένη (όπως έκριναν οι Συνασκούμενοι) Προπόνηση. Η "περίπτωσή" του αποτελεί μία διάψευση ότι οι άνθρωποι του γραφείου δεν είναι και άνθρωποι της δράσεως, αφού αυτός ο πολυγραφότατος ιστορικός συγγραφέας (που δεν υπάρχει ιστορικό περιοδικό, πλέον, που να μην φιλοξενεί κείμενά του...) αναδεικνύεται και σε εξαιρετικό Τοξότη! Ας ξεπεράσουν, λοιπόν, οι άνθρωποι των γραφείων τις ...αναστολές τους και ας χαρούν την γύμναση και το ύπαιθρο ως τα καλύτερα φάρμακα για τον ανθυγιεινό, σύγχρονο, τρόπο ζωής ή, μάλλον, ..."θανάτου"!  




     Ο νεαρός Γεώργιος, μάθαμε ότι αγωνιά για τον Αρχηγό της Ομάδος που ξαφνικά χαίρεται από "απόσταση" την πρόοδο της Ομάδος χωρίς την παρουσία του! Τον διαβεβαιούμε ότι ο Αριστοτέλης είναι πάντα "παρών" ακόμη και εάν δεν είναι "ορατός"! Και σύντομα θα ανατεθεί και στο νεαρό Γεώργιο η διεξαγωγή Προπονήσεως αφού, παρά την ηλικία του είναι ένας από τους καλύτερους -και ίσως ο ταχύτερος!- Εφιπποτοξότης!




     Σήμερα καλωσορίσαμε και τρία νέα Μέλη στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", την Μαρία, τον Ιφικράτη και τον Σπύρο! Τους "μύησε" ο Ακάδημος και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι με έναν τέτοιο "δάσκαλο" ήδη κινούνται στη καλύτερη "τροχιά"! Τους ευχόμαστε να εισπνέουν όσο γίνεται περισσότερο "οξυγόνο ζωής" μαζύ μας!


ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ! λέμε…!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.