Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ
ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ



 


 

     Κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος Μαίου-Ιουνίου 2011 του περιοδικού ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας "ΜΑΧΕΣ & ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ" που πάντα μας αιφνιδιάζει με την θεματολογία και τις σοβαρές προσεγγίσεις του. Στο τεύχος που κυκλοφόρησε παρουσιάζουν μία εκτεταμένη αρθρογραφία δύο διακεκριμένοι ερευνητές της στρατιωτικής πειραματικής Αρχαιολογίας οι Δημήτριος Κατσίκης και Στέφανος Σκαρμίντζος.



 



 
     Ο πρώτος παρουσιάζει ένα δεκασέλιδο άρθρο για το "ΡΩΜΑΙΚΟ ΙΠΠΙΚΟ" και ο δεύτερος τρεις πολυσέλιδες παρουσιάσεις για τις "ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ" την "ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΒΑΡΟΥΣ" και το πρώτο μέρος της Εξαπόλεως "ΡΟΔΟΣ"!




 




 
     Ας σημειωθεί ότι, ο ιστορικός Συγγραφέας Στέφανος Σκαρμίντζος, το άρθρο του περί της πολιορκίας της Θεσσαλονίκης από τους Αβάρους (586 μ.χ.χ.) το εικονογραφεί με τόξα "KASSAI" τα οποία έθεσε στην διάθεσή του η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" η οποία βρίσκεται πάντα στην διάθεση των ιστορικών ερευνητών για ο,τιδήποτε αφορά στην αρχέγονη ενστικτώδη Τοξοβολία και στα παραδοσικά Τόξα.




 



     Πραγματικά, η πειραματική Αρχαιολογία η οποία υπηρετείται από αφιερωμένους ερευνητές όπως ο Στέφανος Σκαρμίντζος, ο Δημήτρης Κατσίκης και κάποιοι ελάχιστοι ακόμη, είναι κάτι από τα πολύ λίγα πνευματικά "στοχεύματα" τα οποία, παρά τις δυσκολίες των καιρών, προοδεύουν στη Χώρα μας, με τις αγνές δυνάμεις μεμονωμένων "θεραπόντων"!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.