Τρίτη 19 Απριλίου 2011

"ΙΠΠΑΣΙΑ Ή ΠΕΡΙ  ΙΠΠΙΚΗΣ"







     Ήταν κάπου στα τέλη του καλοκαιριού του 2002 όταν η Διευθύντρια ενός τηλεοπτικού Διαύλου κατ' εντολή του ιδιοκτήτου του, κάλεσαν έναν αρχάριο ...Ιππέα όχι για λόγους Ιππικής αλλά για να του ζητήσουν να κάνει μία σειρά ...πολιτικών εκπομπών μπας και σωθεί ο άσωτος κομματικός ψηφοφόρος!  Ο τότε αρχάριος Ιππέας, εκτιμώντας τα άλογα και περιφρονώντας τα παράλογα, αρνήθηκε να πολιτικολογήσει και αντιπρότεινε στους ευγενώς προσκαλέσαντες να συμφιλιώσει και αυτούς και τους τηλεθεατές τους με την ...Φύση, μέσω μιας σειράς εκπομπών για την ...Ιππασία, αφού η Πολιτική εδώ και πολλές δεκαετίες εκτρέπει σε μία ...παρά φύσει καθημερινότητα.

     Ο Καναλάρχης με την Διευθύντρια εμπιστευόμενοι τον αρχάριο Ιππέα του παρεχώρησαν μικρόφωνο, κάμερα και μία ώρα εκπομπής εβδομαδιαίως ώστε αυτή η "Terra incognita" της Ιππασίας να "δροσίσει" λίγο το στέρφο και ανέμπνευστο τηλεοπτικό ξεροχώραφο. Έτσι γεννήθηκε η τηλεοπτική σειρά "ΙΠΠΑΣΙΑ Ή ΠΕΡΙ ΙΠΠΙΚΗΣ" σε ένδεκα ωριαίες εβδομαδιαίες συνέχειες με παραγωγό τον υπογράφοντα.

     Στόχος του παραγωγού των εκπομπών και του πολυμελούς (πράγματι!) Επιτελείου του ήταν η ανάδειξη της Ελληνικής Ιππασίας και η εισαγωγή της στα ενδιαφέροντα του μέσου τηλεθεατού, βοηθώντας τον να ξεφύγει από τη μιζέρια των "πρωϊνάδικων" και των ...αιμοσταγών "Δελτίων των 8"! Τότε, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι για μιά αξιοπρεπή τηλεοπτική παραγωγή 1 (ναι, μιας!) ώρας απαιτούντο 160 (ναι, εκατόν εξήντα!!) εργατώρες που εξαντλούσαν στο τέλος τους, όλο το Επιτελείο των εξαιρετικών συνεργατών μας. Εκείνων των ακούραστων παιδιών του "EXTRA" αλλά και τους φίλους Συμπαραγωγούς με τους οποίους, πραγματικά, ζήσαμε δημιουργικές στιγμές και αξίζει να τους ξαναμνημονεύσω. Ήσαν οι :

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΙ 

ΓΙΟΥΛΗ ΚΡΙΑΡΑ
ΓΙΟΥΛΗ ΓΑΓΑΝΗ
ΦΛΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΤΥΧΗΣ ΤΖΙΡΤΖΙΛΑΚΗΣ

ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΕΣ

Φ. ΒΛΑΧΑΚΗΣ
Π. ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ
Χ. ΜΥΛΩΝΑΣ
Ε. ΤΖΙΡΤΖΙΛΑΚΗΣ
Κ. ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ
Κ. ΚΑΝΕΛΛΟΣ
Μ.ΛΙΛΙΟΥ
Χ.ΦΙΛΗΣ
ΕΛ. ΜΑΝΟΥΣΟΥ
Γ. ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ
Σ.ΣΤΡΟΥΤΖΑΣ
Ν.ΝΤΟΥΣΗΣ
Σ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ

Χ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Γ. ΝΤΟΥΒΕΑΣ
Α. ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ
Σ. ΑΙΔΙΝΙΔΗΣ
Δ. ΖΟΥΝΑ
Γ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ
ΑΘ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΡ. ΚΟΜΗΣ
ΤΖ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ

ΜΟΝΤΕΡ

Α. ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ
και ο μοναδικός μας ΘΕΟΦΙΛΟΣ KΑΪΛΑΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΜΙΧΑΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΑΣΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

ΜΙΞΗ ΕΙΚΟΝΟΣ

Β. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μ. ΧΡΥΣΙΚΟΥ
ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΑΤΩ

Κ. ΓΚΟΦΑΣ
Δ. ΓΚΟΦΑΣ
Ν. ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ

Ε. ΠΙΕΡΡΟΠΟΥΛΟΥ
Α. ΤΟΥΣΛΟΥΔΗ
Ε. ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ

ΣΥΡΡΑΦΗ ΠΛΑΝΩΝ

Α. ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ
Ε. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΓΡΑΦΙΚΑ

Γ. ΑΑΡΩΝ
Π. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Κ.ΣΤΥΛΙΑΡΑ

ΡΟΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Φ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κ. ΡΑΖΟΓΛΟΥ
Ι. ΤΣΟΥΓΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
Δ. ΛΑΓΚΩΝΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ

Χ.ΜΠΟΥΓΑΣ
Α. ΤΖΑΝΕΤΟΥ
Β. ΚΟΚΟΛΑΚΗ

ΤΜΗΜΑ ΡΑΔΙΟΖΕΥΞΕΩΣ

Ε. ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Γ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ

Α. ΣΟΥΛΕ

ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ

ΑΡ. ΖΑΡΝΟΜΗΤΡΟΥ
ΕΛ. ΓΑΡΑΝΤΩΝΑΚΗ

ΨΥΜΙΘΙΩΣΕΙΣ

ΠΑΝ. ΚΟΤΣΑΦΤΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΘ. ΜΟΙΡΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Μ. ΖΟΥΝΗΣ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Σ. ΤΣΑΚΙΡΑΚΗ
Α. ΔΡΙΜΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ

Α. ΤΑΤΤΟΣ
Α. ΓΚΟΛΕΜΗΣ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Κ. ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΕΜΜ. ΜΑΝΤΖΙΑΡΑΣ

ένας Κόσμος εκλεκτών Ανθρώπων αφιερωμένων στο αντικείμενο της Ιππικής, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και όλη η "Ομάδα" με τον τρόπο που έπρεπε!

     Η εκπομπή εκείνη είχε αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη τηλεθέαση απ΄ ό,τι περίμενε ο συμπαθής Καναλάρχης και ο παραγωγός της αρκετούς φανατικούς τηλεθεατές και φίλους πολλοί από τους οποίους χάρηκαν μετέπειτα την Ιππασία διατηρώντας μέχρι σήμερα επαφή με τον γράφοντα. Η φήμη της εκπομπής (μοναδικής στα ...ιθαγενή ερτζιανά) είχε φθάσει και στο ...εξωτερικό αποδίδοντας ένα ευτυχές ..."αντίτιμο" : Όταν, τότε (Οκτώβριος 2002), έφθασε στην Ελλάδα για να επιθεωρήσει τις μελλοντικές ολυμπιακές  εγκαταστάσεις του Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου η Πρόεδρος της "ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ"  Πριγκίπισσα Infanta Pilar των Βουρβόνων (αδελφή του Βασιλέως της Ισπανίας Χουάν Κάρλος) αν και είχε αρνηθεί να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε πολλά ραδιοτηλεοπτικά κι έντυπα μέσα που της είχαν ζητήσει, έκανε μία ευγενική εξαίρεση προς την δική μας εκπομπή και μας παρεχώρησε μία πολύ σημαντική συνέντευξη την οποία σύντομα θα παρουσιάσουμε! 

     Εκτενέστατη η θεματολογία εκείνων των εβδομαδιαίων εκπομπών, έφερε πιό κοντά την Ιππασία στον αισθητικά ταλαιπωρημένο τηλεθεατή, αρκετό Κόσμο στα Ιππευτήρια διαφόρων Ιππικών Συλλόγων και ανέδειξε την αδυναμία της (άσχετης και μοιραίας) διοικήσεως του αθλήματος να επιτύχει την οποιανδήποτε ουσιαστική πρόοδο, αφού τα προβλήματα της Ελληνικής Ιππασίας, μετά από δέκα χρόνια παραμένουν όχι απλώς άλυτα αλλά και πολλαπλάσια!

     Το υλικό των επαγγελματικών κασετών "Beta" κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τεχνικά η Εφιπποτοξότρια Ειρήνη Μιχαηλίδου κάνοντάς το προσιτό στο "YouTube". Έτσι, μετά από μία δεκαετία, η εκπομπή μας έχει την Τιμή μιάς ακόμη Συνεργάτιδος στο πρόσωπο της Ειρήνης μας, την οποία και ευχαριστούμε!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.