Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΦΙΠΠΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ


     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" βαθαίνει τα θεμέλια της ιππικής προσφοράς της, παραδίδοντας για πρώτη φορά στα Μέλη της αλλά και στο ευρύτερο Ελληνόγλωσσο αναγνωστικό Κοινό ένα μοναδικό βιβλίο που αφορά στις δεξιότητες του έφιππου Πολεμιστή.





     Προσπαθώντας να αποφύγουμε με κάθε τρόπο την αυθαιρεσία που επικρατεί στις "σχολές" των μοντέρνων "πολεμικών τεχνών" μιας κι εμείς δεν κερδοσκοπούμε από την Έφιππη Τοξοβολία, μελετήσαμε, δοκιμάσαμε κι εφαρμόσαμε τις διδασκαλίες των πλέον ειδικευμένων στρατιωτικών, ιστορικών και αρχαιολογικών συγγραμμάτων για να καταλήξουμε στην ορθότητα των 185 σελίδων του νέου μας βιβλίου του οποίου το περιεχόμενο θα διδάσκεται, πλέον, σε όλα τα Μέλη μας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.




     Μαθητεύοντας με συνέπεια επί 6 χρόνια στον παγκόσμιο Πρωταθλητή-Δάσκαλό μας, το πρώτο που μάθαμε είναι να είμαστε ακριβείς και αληθινοί σε ό,τι επιχειρούμε και κάθε μας "τοποθέτηση" να συνοδεύεται από ένα αδιάσειστο "δια ταύτα". Έτσι, μελετήσαμε σε βάθος τις σοβαρότερες πηγές που αφορούν στα αντικείμενα των Εφίππων Μαχητικών Τεχνών για να καταλήξουμε στα συμπεράσματα του νέου βιβλίου της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" που θα ενδιαφέρει όχι μόνον τους Εφιπποτοξότες μας αλλά και κάθε στρατιωτικό, ιστορικό και αθλητικό ερευνητή.




     Αποδίδοντας φόρο Τιμής προς τους Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως οι οποίοι απελευθέρωσαν τον Ελληνισμό από τον Οθωμανικό ζυγό, βασίζουμε την εκπαίδευση των Μελών μας επάνω στις δικές τους τακτικές οι οποίες τους ανέδειξαν σε "δασκάλους" των πολεμικών τακτικών του Ελαφρού Ιππικού σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Οι δικές τους ευφυέστατες τακτικές αναβιώνουν στις σελίδες του νέου μας βιβλίου και αποτελούν, πλέον, τον "καμβά εκπαιδεύσεως" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" επισφραγίζοντας με το κύρος εκείνων των ηρωϊκών εφίππων Πολεμιστών την δική μας σύγχρονη προσπάθεια.





     Το νέο βιβλίο αναλύει διεξοδικώς την ενστικτώδη Έφιππη Τοξοβολία, την Έφιππη Σπαθασκία, τον Έφιππο Στοχαστικό Ιππακοντισμό, το Ιπηλάσιον και περιλαμβάνει όλα τα διδάγματα των ευρωπαϊκών εφαρμογών τους όσο και τις βελτιώσεις τις οποίες μας υπέδειξαν με σειρά σημειώσεών τους Ιάπωνες Στρατοκαλόγηροι με τους οποίους επικοινωνούμε και που επικεντρώνουν τις υποδείξεις τους στον παράγοντα της αναπνοής και αυτοσυγκεντρώσεως, στοιχεία ιδιαιτέρως ευεργετικά και απαραίτητα για τον σύγχρονο "δυτικό" Άνθρωπο.  




     Τα κεφάλαια του βιβλίου αυτού επισφραγίζονται από πλήρη βιβλιογραφική τεκμηρίωση ειδικευμένων συγγραμμάτων ιστορικών και στρατιωτικών, παρελθόντων αιώνων, από την βιβλιοθήκη αρχαιτύπων και σπανιοτύπων της Ομάδος μας, εμπλουτισμένων με όλες τις νεώτερες σημειώσεις από την πρακτική την οποία ο συγγραφέας βίωσε σε ξένα κέντρα εκπαιδεύσεως. Τα κείμενα είναι απολύτως κατανοητά με γνώμονα  τον σύγχρονο αναγνώστη ο οποίος, δυστυχώς, υστερεί σε γλωσσική γνώση και συνοδεύονται από πλήρη και αναλυτική εικονογράφηση. Δείγματα σελίδων του νέου μας βιβλίου ακολουθούν :



 





 
   



     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" επιδιώκουμε να εξελιχθούμε στους συνεπέστερους και καλύτερους έφιππους Πολεμιστές μέσα στην παγκόσμια εφιπποτοξοτική οικογένεια και αυτή την υπόσχεσή μας προς τους Προγόνους μας και προς τον Δάσκαλό μας θα τηρήσουμε απαρεγκλίτως! Διότι είμαστε οι κληρονόμοι γενναίου Παρελθόντος που δεν σημαίνει "προνόμιο σαυτόν" αλλά χρέος προς τους αγέννητους και μόνον!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.