Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΑΠΟΓΑΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΣ




     Σήμερα, μετά τη σπαθασκητική διδασκαλία των δύο εκπαιδευομένων σειρών της Ομάδος μας, ο Ακάδημος ήταν τελείως ανυποψίαστος όταν, αιφνιδιαστικά,  του ανακοινώθηκε ότι θα ήταν επί κεφαλής της κυρίως Προπονήσεώς μας κατά την οποία όλοι, οι μετέχοντες, θα έπρεπε να αναπτύξουν ικανότητα ευστοχίας σε μεγαλύτερη απόσταση. Παρά το ξάφνιασμά του, ο Ακάδημος ανέλαβε την Προπόνηση, τυπικός όπως πάντα σε ό,τι κάνει.Το ζητούμενο ήταν να διαγνωσθεί εάν τα στελέχη της Ομάδος μπορούν να επιτύχουν την εκτέλεση μιας Προπονήσεως με ορατό θετικό αποτέλεσμα ακόμη και εάν δεν την έχουν προσχεδιάσει! Και ο Ακάδημος (και) σήμερα το απέδειξε! Σ' αυτή την Ομάδα υπάρχουν πράγματι προικισμένοι πολεμιστές!



      Σχεδόν άμεσα, ο Ακάδημος κατάφερε να ανατάξει στο μυαλό του τις παραμέτρους του ζητουμένου στόχου, να συνθέσει το πλέον πρόσφορο πρόγραμμα και να συντάξει την Ομάδα ώστε με ποικιλία ασκήσεων και ...τεχνασμάτων να συντονισθούν όλοι μεταξύ τους και με τον Αρχηγό Βολής καταλήγοντας σε ένα θεαματικό αποτέλεσμα ευστοχίας και ομοψυχίας!

     Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος, με την μεγάλη τοξευτική εμπειρία του, εμύησε τα νέα Μέλη μας (τα οποία καλωσορίζουμε!) στην Τοξοβολία, έτσι που στο τέλος της Προπονήσεως, στη γραμμή βολής, να μη μπορείς να ξεχωρίσεις τους παλιούς απ' τους καινούργιους!

     Σήμερα, όμως, είναι μια "ιδιαίτερη" ημέρα και όχι , απλώς, λόγω Προπονήσεως! Σήμερα είναι η επέτειος της θυσίας ενός Ποιητή που δολοφονήθηκε από τους ίδιους δημ(ι)οκράτες οι οποίοι συνεχίζουν να δολοφονούν τις κοινωνίες που επιλέγουν τη δημ(ι)οκρατία ως τρόπο αφανισμού τους!




     Σαν σήμερα, στις 6 Φεβρουαρίου 1945 δολοφονήθηκε στην Γαλλία ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες της, ο Εθνικιστής Ρομπέρ Μπραζιγιάκ (Robert Brasillach). Το έγκλημά του ήταν οι ιδέες του, τις οποίες εξέφραζε στο έργο του και ήταν , αυτό που λέμε … «Φασιστικές». Η δημ(ι)οκρατία ξέρει πώς να υποδουλώνει κοινωνίες χαρακτηρίζοντας «Φασίστα» και δολοφονώντας όποιον αντιστέκεται στη δημαγωγική της κτηνωδία .

     Στις 6 Φεβρουαρίου 1934, ακριβώς έντεκα χρόνια πριν από τη δολοφονία του Μπραζιγιάκ, Γάλλοι εθνικιστές συγκεντρώθηκαν έξω από την γαλλική Βουλή σε μια αντικοινοβουλευτική διαδήλωση/ εξέγερση, κάτι που μας θυμίζει τούτες τις μέρες...

     Η γαλλική αστυνομία, πιστή στη δημ(ι)οκρατική  βία, τους αντιμετώπισε πυροβολώντας τους, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 22 από αυτούς. Ανάμεσα στους νεκρούς ένας Έλληνας, μέλος της Action Francaise, ο Cambo Costa.

     Το βιβλιοπωλείο Θούλη σήμερα είχε την τιμή και την χαρά να διοργανώσει ομιλία με θέμα τον Robert Brasillach και την εξέγερση της 6ης Φεβρουαρίου 1934. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πολλούς (μα πάρα πολλούς…!) νέους Έλληνες που κατέκλυσαν τον χώρο της εκδηλώσεως για να ακούσουν την εμπνευσμένη ομιλία της Δικηγόρου κ. Εβίνας Τσαγκαράκoυ. Δε θα μπορούσαμε να απουσιάσουμε και μεις παρά το ότι την ώρα που άρχιζε η ομιλία , εμείς ήμασταν ακόμη στο Μαρκόπουλο. Παραταύτα τα …καταφέραμε για να κλείσουμε την ωραία ημέρα ακούγοντας το αφιέρωμα στο δολοφονημένο ποιητή Ρομπέρ Μπραζιγιάκ στον οποίο αφιερώνουμε και τα βέλη της σημερινής Προπονήσεώς μας!

     Στην Ελλάδα ο Ρομπέρ Μπραζιγιάκ έγινε γνωστός από τον μεταφραστή των Ποιημάτων του που έγραψε έγκλειστος στο κάτεργο της Fresnes , όταν το 1982 ο νεαρός, τότε, αρχιτέκτων, Γεώργιος Μεταξάς μετέφερε τον ηρωϊκό παλμό του Ποιητή στο Ελληνικό Κοινό. Τα "Ποιήματα από τη Φρεν" μας θυμίζουν ότι οι δημ(ι)οκρατίες εξακολουθούν να δολοφονούν , κάνοντάς μας να νομίζουμε ότι κήδονται των ...δικαιωμάτων μας!



     Μεγάλοι Άνδρες είπαν για τον δολοφονημένο Ποιητή :




     Και ο Έλληνας μεταφραστής του Γεώργιος Μεταξάς του αφιέρωσε το πλέον επικό "επίλογο" που θα του ταίριαζε, αν και ο κορυφαίος επίλογος για τον δολοφονημένο Ποιητή ήταν η μαζική αποψινή παρουσία των νέων Ελλήνων που κατέκλυσαν τον χώρο της εκδηλώσεως: 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.