Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ


1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΚΑΛΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!




     Με τα αγαπημένα μας τετράποδα να απολαμβάνουν το εορταστικό "ρεπό" τους ανάμεσά μας και να μας "χνωτίζουν" διακριτικά καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματός μας, σε μια καταπράσινη Φύση που θύμιζε περισσότερο Άνοιξη παρά "καρδιά" του Χειμώνος, χαρήκαμε τη πρώτη Προπόνηση της νέας χρονιάς!


     Το εορταστικό κλίμα της πρωτοχρονιάτικης ημέρας, σήμερα, υπαγόρευσε μια πανηγυρική τόξευση εναντίον ιπτάμενων στόχων που επεχείρησαν με αξιοσημείωτη επιτυχία ακόμη και αρχάριοι Συνασκούμενοι!


     Ενισχύοντας τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των Συνασκουμένων, η συγκεκριμένη τόξευση έγινε τιο επίκεντρο ενός ωραίου ομαδικού "παιγνιδιού" που "ξεσήκωσε" το ένστικτο και ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή μας.



     Όλοι οι Συνασκούμενοι και σήμερα, ικανοποιήθηκαν καταρρίπτοντας αρκετές φορές ο καθένας τους ιπτάμενους στόχους.




     Η όλη προπονητική διαδικασία δε μας πρόσφερε μόνο τη χαρά της ευστοχίας , αλλά μας έδειξε ένα πολύ μεγαλύτερο όριο ικανοτήτων που δε γνωρίζαμε...


     Για όλους ήταν εκπαιδευτική αυτή η  Προπόνηση! Και στο φωτογραφικό υλικό που, όπως πάντα, άφησε πίσω της, ανακαλύψαμε πολλά διδακτικά στιγμιότυπα που κατέγραψε ο φακός. Ακόμη κι ένα εύγλωττο δείγμα τοξευτικού παραδόξου ενός καμπύλου βέλους το οποίο πριν προλάβει να ευθυγραμμισθεί μετά την εκτόξευση καταρρίπτει τον στόχο αποτυπώνοντας την καμπυλότητά του στη (παρακάτω) φωτογραφία.
    



      Τεχνική, ευστοχία, ταχύτητα και , προ παντός, κέφι, μας έκανε όλους να μη θέλουμε να σταματήσουμε αυτό το τοξευτικό "παιγνίδι"! Και όταν η ώρα έδειξε πως πέρασε, όλοι μαζύ δώσαμε παράταση μισής ώρας ακόμη για να χαρούμε ακόμη περισσότερες βολές.




      Φύγαμε νυχτώνοντας και μαζύ μας ξεκίνησαν σιγά-σιγά για τις φάτνες τους και τα αγαπημένα μας τετράποδα , χοροπηδώντας, ανάμεσα από τις φυστικιές. Μακάρι όλοι οι άνθρωποι των πόλεων να απολάμβαναν το δικό μας προνόμιο να χαιρόμαστε αυτή την καθαρή και πανέμορφη Φύση!



Όμως η πρωτοχρονιάτικη περιπέτειά μας δε σταματά εδώ...



     Η έλευση του καινούργιου χρόνου βρίσκει την Ομάδα μας να υποδέχεται για μόνιμη εγκατάσταση στη Χώρα μας τον φίλτατο Markus ο οποίος, μαζύ με τον Κοσμά, θα είναι οι "ξεναγοί" μας στο μαγικό κόσμο της Ιερακοθηρίας και των υπέροχων αρπακτικών!


                       Ο Κοσμάς                                        Ο Μarkus
    
     Eπισκεφθήκαμε το "στέκι" των φίλων μας το οποίο εξελίσσεται σε έναν πολύ καλά οργανωμένο χώρο διαμονής των αρπακτικών που δεν είναι και λίγα.


    
     Οι έμπειροι φίλοι μας γερακάρηδες δεν προλάβαιναν να μας μιλούν για καθένα ξεχωριστά από τα αρπαχτικά "κομψοτεχνήματα" που στέκονταν πάνω στις βάσεις τους γεμίζοντας ολόκληρη αυλή του αγροτόσπιτου όπου ήρθαν να εγκατασταθούν από τη μακρυνή Αγγλία για να μας εξοικειώσουν με τις υπάρξεις τους.


     Με φόντο τη μογγόλικη γιούρτα που έφερε μαζύ του ο Markus για να γίνει η "αίθουσα" ...διδασκαλίας μας, το αγρόκτημα με τα αρπακτικά μας θύμισε στη "καρδιά" της Αττικής, σκηνές που ζήσαμε στη Μογγολία.



     Για μας που βρεθήκαμε σήμερα για πρώτη φορά ανάμεσα σε τόσα πολλά και πανέμορφα αρπακτικά, το ευχάριστο ξάφνιασμα δεν περιγράφεται. Οι απαντήσεις του Κοσμά και του Markus στις απανωτές ερωτήσεις και απορίες μας κατάφεραν να μας "ερεθίσουν" ακόμα περισσότερο ώστε να ενδιαφερθούμε για την αποκωδικοποίηση του ιερακοθηρικού αντικειμένου και να μας "δρομολογήσει" ώστε να το αναπτύξουμε συστηματικά και στη Χώρα μας.


     Καταφέραμε να ζήσουμε τη καταπληκτική εμπειρία της πτήσεως των αρπακτικών στο βουνό. Είχαμε μια πρώτη εμπειρία της συγκινήσεως ενός πουλιού που "προσγειώνεται" στο χέρι σου και παίρνει μέσα από αυτό τη τροφή του! Είναι η στιγμή που ξεχνάς από το τι περιβάλλεσαι και νοιώθεις ότι, πραγματικά, αποτελείς μια όαση ευτυχίας! Και "κάποιοι" από εμάς ένοιωσαν την ανάγκη να κρύψουν για πάντα στην αγκαλιά τους το αρπακτικό σα νά το ...κυοφορούσαν χρόνια!




     Οι υπαίθριες πτήσεις που επιχειρήσαμε έγιναν στο βουνό με αισθητή βροχή η οποία, όμως, όχι μόνο δεν επηρέασε τη διάθεσή μας αλλά έκανε ακόμη πιό συναρπαστική την εμπειρία μας.


     Παρατηρήσαμε στον ανοικτό χώρο τις συμπεριφορικές διαφορές των γρήγορων και αργών αρπακτικών, το τάισμά τους από το χέρι και το τάισμά τους με το ομοίωμα. Και θαυμάσαμε αυτά τα φτερωτά δημιουργήματα των οποίων η τελειότητα ξεπερνά και αυτή του πιο τέλειου πτητικού μηχανήματος παραμένοντας εσαεί υπέρτερη παρά την όποια εξέλιξη της τεχνολογίας. Η Φύση πάντα θα είναι υπέρτερη του όποιου ανθρώπινου δημιουργήματος κι ο κόσμος των αρπακτικών αυτό το δείχνει αδρά.


     Κατόπιν επιστρέψαμε στον ειδικό εσωτερικό χώρο όπου και πάλι πετάξαμε κουκουβάγιες, παρακολουθώντας το σίγουρο κι ελεγχόμενο πέταγμά τους!


     Σίγουρα οι στιγμές που ζήσαμε σήμερα τόσο κοντά στα αρπακτικά του Markus και του Κοσμά, απολαμβάνοντας τη μοσχοβολιά του βρεγμένου χώματος ανάκατη με την οσμή του νοτισμένου θυμαριού,  μας έκαναν να νοιώσουμε ότι ζήσαμε την καλύτερη πρωτοχρονιά της ζωής μας! Και, θέλοντας να προσφέρουμε τις ίδιες χαρές και σε όλα τα Μέλη της Ομάδος μας, υποσχόμεθα να ξεκινήσουμε όσο γίνεται ταχύτερα τις συναντήσεις μας στη γιούρτα του Markus και του Κοσμά, ανάμεσα στο πανέμορφο σμήνος των αρπακτικών τους μαθαίνοντας να επικοινωνούμε μαζύ τους.


ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΙΕΡΑΚΟΘΗΡΙΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.