Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΑΣ


     Λένε πως η χριστουγεννιάτικη ημέρα είναι μια ημέρα "σπιτική", μια ημέρα κοντά στο ...τζάκι με ...φαγοπότι. Λάθος! Για τους "ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ KASSAI" είναι μια ακόμη ευκαιρία για υπαίθρια ομαδική ...Προπόνηση, σ΄ένα καταπράσινο (παρά τον χειμώνα...) αγρό, ανάμεσα σε όμορφους Ανθρώπους, όμορφα τετράποδα και όμορφα μεσαιωνικά σπαθιά!  


     Όπως κάθε φορά, αρχίζουμε με Σπαθασκία και οι πάντα συναρπαστικοί, Emanuele και Παναγιώτης "προθερμαίνουν" δυναμικά το ένστικτό μας για να συνεχίσουμε με τα ...υπόλοιπα!



      Κανένας μας δεν αντιστέκεται στη γοητεία των αστραφτερών αγχεμάχων και ανάμεσα σε όλους μας και ο αγαπητός Στέφανος για τον οποίο, το ξίφος των δύο χειρών δείχνει απλός ...νυχοκόπτης.


     Οι σπαθασκητική Προπόνηση πάντα χαράζει ένα "δρόμο" για να τον "περπατάμε" με αμείωτο ενδιαφέρον σ' όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, εκτελώντας ασκήσεις ακόμη και μέσα στο σπίτι. Όφελος και μόνον όφελος.


     Ο νεαρός Γιώργος μας, άρχισε πια να αναλαμβάνει και επίσημα "καθήκοντα" στις Προπονήσεις Τοξοβολίας. Τον χαιρόμαστε ιδιαιτέρως αυτόν τον πιτσιρίκο ο οποίος, ενώ είναι παιδί όπως όλα τα παιδιά, όταν του ανατίθεται κάποιο έργο το εκτελεί κατά τον πιό υπεύθυνο τρόπο. Προσοχή : αν κάποιοι εκνευρίζεστε με τα παιδιά, μήπως θα πρέπει να αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τους ...μεγάλους;


     Κι όταν ο Ήλιος πάει, αργά-αργά, πίσω απ΄ τον Υμηττό ν' αναπαυθεί ως το επόμενο ξημέρωμα, εμείς του αφιερώνουμε τα τελευταία μας βέλη... Όπως κάθε σαββατοκύριακο έτσι κι ετούτο, το χριστουγεννιάτικο, προπονηθήκαμε για να βελτιώσουμε τη σκέψη μας, το σώμα μας, τη ψυχή μας... Όλα θέλουν τη βελτίωσή τους κι εμείς ξέρουμε το καλύτερο τρόπο...
__________

  Να ενημερώσουμε από σήμερα ότι και το επόμενο Πρωτοχρονιάτικο σαββατοκύριακο οι Προπονήσεις μας θα γίνουν κανονικά! Το Σάββατο αρχίζουμε στις 15:00 και την Κυριακή στις 14:30.
    Αυτή την Κυριακή (πρώτη Κυριακή του μηνός, όπως λέει και ο Κανονισμός μας) θα μυηθούν στην Τοξοβολία και οι νεοεισερχόμενοι Συνασκούμενοί μας.



Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ : Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ "ΓΙΟΡΤΗ"


     Καταφέραμε να κάνουμε την κάθε Προπόνησή μας μια γιορτή. Ερχόμαστε στον καταπράσινο (παρά τη χειμωνιά) προπονητικό μας χώρο με κέφι γιορτινό και όταν , αργά το ηλιοβασίλεμα , τελειώνουμε την Προπόνηση έχουμε την αίσθηση ότι ήμασταν σε πανηγύρι. Έτσι και σήμερα, όταν τελειώσαμε και τέθηκε το ζήτημα αν τις γιορτινές ημέρες θα παραμείνουμε σπίτια μας ή θα προπονηθούμε, η απάντηση ήταν μονολεκτική : "ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ"!


     Σήμερα, προχωρήσαμε ακόμη περισσότερο στη Σπαθασκία! Τα όσα χρήσιμα μας δίδαξαν ο Εmanuele, ο Παναγιώτης και ο Νίκος, πια, μας "κατευθύνουν" ολοένα και πιο ενστικτωδώς στο "μονοπάτι της λάμας" που είναι και ο έφιππος στόχος μας.


     Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις ασκήσεις εδάφους οι οποίες συστηματικά συμπληρώνουν το πρόγραμμά μας αποτελούν τη δική μας βδομαδιάτικη διασκέδαση. Έτσι:

     Οι Προπονήσεις της Ομάδος θα διεξαχθούν κανονικά τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα 25 & 26 Δεκεμβρίου καθώς και 1 & 2 Ιανουαρίου ώστε να γιορτάσουμε παρέα και εφιπποτοξοτικά την έλευση του νέου έτους.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!







Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ



     Παρά το,  μέχρι σήμερα, σύντομο της λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας "ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ KASSAI", διαπιστώσαμε ότι αυτή διαθέτει ένα λαμπρό αλλά κι εκτενέστατο αρχείο δημοσιευμάτων και ντοκουμέντων που θα έπρεπε να ταξινομηθούν και να παραμένουν, εύχρηστα, στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Έτσι, στρωθήκαμε στη δουλειά και ταξινομήσαμε όλο αυτό το υλικό σε έναν δερματόδετο, πολυσέλιδο τόμο διαστάσεων 35 Χ 50 εκτμ, ώστε να υποδεχθεί όλες αυτές τις πολύτιμες "ψηφίδες" του έργου μας.


     Ξεκινώντας από το πρώτο δημοσίευμα (Φεβρουάριος 2005)  που γράφτηκε στην Πατρίδα μας για την Έφιππη Τοξοβολία, το Βιβλίο μας κάποτε θα αποτελεί "σημείο αναφοράς" για μία Πολεμική Τέχνη την οποία, πρώτη η Ομάδα μας έκανε γνωστή στην Ελλάδα.


     Ολόκληρο το υλικό των δημοσιευμάτων, αφισών, ηχητικών ντοκουμέντων, δελτίων Τύπου, μηνυμάτων επικοινωνίας κλπ που αφορούν στη μεγαλειώδη παρουσία του Δασκάλου μας Kassai Lajos κατά την τελετή ενάρξεως των 17ων Πανευρωπαϊκών Αγώνων στο Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, βρίσκεται σε αυτό το Βιβλίο σηματοδοτώντας και την έναρξη της λειτουργίας της Ομάδος μας.


     Εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα δημοσιεύματα τα οποία είδαν το φως στον Ελληνικό Τύπο για την Πολεμική Τέχνη μας και για την Ελληνική Ομάδα των "ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ KASSAI".


     Μέσα στις σελίδες του σώζεται η "εικόνα" των καλύτερων εφιπποτοξοτικών "στιγμών" των Μελών μας, όπως απαθανατίστηκαν από τις επαγγελματικές κάμερες Ελλήνων (και ξένων!) δημοσιογράφων.



 

     Εδώ κρατήθηκαν και όλα τα αντίγραφα των κινηματογραφικών "γυρισμάτων" που έγιναν (και έγιναν ...αρκετά!) με την συμμετοχή της Ομάδος μας.



      Βεβαίως, εδώ βρίσκεται και ολόκληρο το υλικό από την επίσημη συμμετοχή μας στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιήσαμε καθημερινές επιδείξεις Έφιππης Τοξοβολίας, προσκεκλημένοι της Ουγγρικής Πρεσβείας Αθηνών και της "HELEXPO".



      Tέλος, τις ωραιότερες σελίδες του κοσμούν οι Νικητές της Τοξευτικής Επιδείξεως του "4ου W.T.A.F. 2010" της Ν. Κορέας οι οποίοι κατέκτησαν την 1η Θέση ανάμεσα σε 31 Χώρες, Διηνέκης, Ακάδημος και Στέφανος!


     Οι φωτογραφίες των τριών Μελών μας με την Α' Παγκόσμια Διάκριση μαζύ με την φωτογραφία του τροπαίου με το οποίο, σήμερα, η Ομάδα μας τιμάται, αποτελούν το έναυσμα για ακόμη μεγαλύτερες παγκόσμιες διακρίσεις, για ακόμη ψηλότερο "βάθρο" για την Ελλέδα την οποία τιμούμε και υπηρετούμε, πάντα υπερήφανοι γι Αυτήν!

     Αυτό το βαρύτιμο Βιβλίο με τα , μέχρι σήμερα και στο διηνεκές, λαμπρά "χνάρια" της Ομάδος μας είναι αφιερωμένο σε όλα τα Μέλη μας, παλαιά και νέα, ως ένα "οδόσημο" που ορίζει ένα ιδιαιτέρως σημαντικό "κατώφλι" προ του οποίου σήμερα ίσταται η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ KASSAI" και το οποίο "κατώφλι" έρχεται ως η μεγάλη ανταμοιβή των μέχρι τώρα θαυμαστών προσπαθειών μας...

...Όμως αυτή η "ανταμοιβή" αποτελεί την μεγάλη έκπληξη που θα ανακοινωθεί πρώτα στα Μέλη μας αλλά και δημοσία τις επόμενες εβδομάδες!

Έρρωσθε και μάχεσθε "ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ KASSAI" !








 

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 75η Δ.Ε.Θ.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 75η Δ.Ε.Θ.

     Ο Συνασκούμενος Διηνέκης είχε την ευγενή καλωσύνη να μας προσφέρει το βίντεο από την συμμετοχή της Ομάδος μας στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μετά την σχετική αναφορά μας σ' εκείνες τις όμορφες ημέρες που περάσαμε στην Συμπρωτεύουσα, επιδεικνύοντας την Έφιππη Τοξοβολία στο ελληνικό κοινό.




     Απολαύστε το και ζήστε μαζύ μας τις όμορφες στιγμές μας στην 75η Δ.Ε.Θ., παρέα με τα Μέλη μας και τους Ίππους μας.   

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

     Οι Έλληνες Εφιπποτοξότες προσπαθούμε, καθημερινώς, να βελτιώνουμε την φυσική κατάστασή μας και να αποκτούμε ολοένα και βαθύτερη σχέση με τον πολεμικό χαρακτήρα της Έφιππης Τοξοβολίας, κάτι που σημαίνει γνώση πολλών πολεμικών παραμέτρων.

Μερικά από τα Μέλη μας που παρακολούθησαν το Σεμινάριο, με τον Δάσκαλο Ν. Καπλατζή.

     Μέσα σ' αυτό το εκπαιδευτικό πλαίσιο, παρακολουθήσαμε (12/12/2010) ένα σημαντικό ειδικό Σεμινάριο Ρεαλιστικής Αυτοάμυνας με τον Εκπαιδευτή Νικόλαο Καπλατζή.

     Γνώσεις και ικανότητες για εξάσκηση επί του εδάφους κι εφαρμογή οπουδήποτε, ασφαλώς και από την ράχη του ...Ίππου, όποτε χρειασθούν!

     Εξαιρετικός ο Δάσκαλος και απολύτως εφαρμόσιμες οι τεχνικές που μας δίδαξε σε ένα πολύωρο ...παιγνίδι για μεγάλα ...παιδιά! Τον ευχαριστούμε!


    

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

YΠΟΜΝΗΣΗ & ...ΠΡΟΓΕΥΣΗ


     Εν αρχή ην ...το Σεμινάριο Ρεαλιστικής Αυτοάμυνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010  από τον Εκπαιδευτή Νίκο Καπλατζή. Το Σεμινάριο θα είναι διαρκείας τεσσάρων ωρών με ώρα ενάρξεως την 16.30μ.μ., μετά δίωρο θα μεσολαβήσει  ένα χαλαρωτικό διάλειμμα και θα συνεχισθεί για ακόμη δύο ώρες. Τόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου θα είναι Γυμναστήριο  στο Αιγάλεω.
     Σημειωτέον, λόγω απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς μετατίθεται η ώρα ενάρξεως από τις 15.00 μ.μ. στις 16.30 μ.μ. ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση των Συνασκουμένων.
     Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός εκτός από τα εκπαιδευτικά βοηθήματα που χρησιμοποιούμε στις Προπονήσεις μας  και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν άνετη φόρμα γυμναστικής και αθλητικά υποδήματα. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ για όλο το Σεμινάριο  ή, για όποιον επιθυμεί,  10 ευρώ για τη μισή ύλη (δηλαδή, τις δύο ώρες). Κατά την ημέρα του Σεμιναρίου (12η Δεκεμβρίου) δεν θα διεξαχθούν οι τακτικές μας Προπονήσεις.
     Επικοινωνία για να κατατοπισθείτε στο 6977764737



      
     Mε ιδιαίτερη επιτυχία έγινε σήμερα φωτογράφηση για να πλαισιωθεί δημοσίευμα μεγάλης, έγκριτης, εφημερίδας, για την Ομάδα μας! Στην φωτογράφηση "πρωταγωνίστησε" η Εφιπποτοξότρια Ειρήνη και ο Ίππος της "ROBIN" προσφέροντας πανέμορφη "εικόνα"!



     Στην Ειρήνη, πέρα από την σχέση της με όλο το ζωϊκό βασίλειο (καταφθάνει στον Όμιλο με ένα σακί ξηρά τροφή για όλα τα αδέσποτα της περιοχής που  πανηγυρίζουν μόλις τη βλέπουν!) θαυμάζουμε την ψύχραιμη ίππευσή της επάνω σε  έναν Ίππο ο οποίος είναι μεν θεαματικός σε όποιον τον παρατηρεί να καλπάζει αλλά  ο καλπασμός του θυμίζει περισσότερο ...φόρμουλα παρά Ίππο! Παρά ταύτα, η
Ειρήνη μας παραμένει απαθής, "καταδιώκοντας" τον στόχο!



     Σήμερα, "αλιεύσαμε" πολύ όμορφα έφιππα στιγμιότυπα κάνοντας ευτυχισμένο τον φωτογράφο της γνωστής εφημερίδος! Εκείνος γέμισε "το καλάθι" του (μάλλον
τη μνήμη της κάμεράς του) με τα ενσταντανέ που είναι χρήσιμα για το ρεπορτάζ της εφημερίδος κι εμείς "κλέψαμε" κάποια λίγα για μια "πρόγευση" των όμορφων στιγμών της εφιπποτοξοτικής δεινότητος της Ειρήνης μας η οποία έχει εξελιχθεί σε φοβερή Αμαζόνα!