Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

"PATRIA" : ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ


     Δεν θα πρωτοτυπήσουμε εάν ξαναμιλήσουμε για μια ακόμη άρτια και εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση της σειράς των ιστορικών μονογραφιών του περιοδικού "PATRIA", ούτε εάν επαινέσουμε και πάλι τον, τολμηρών τοποθετήσεων, ιστορικό συγγραφέα δρ. Μανούσο Εμμ. Καμπούρη για μία ακόμη ιστορική συγγραφή ανάλογη του "ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 490 π.Χ." που μας είχε εντυπωσιάσει λίγους μήνες πριν.


     Την φορά αυτή θα θέλαμε να πούμε πόσο περήφανους μας κάνει η διαπίστωση ότι οι εκδόσεις "PATRIA" βοήθησαν τον ευρύτερο "χώρο" των πατριωτικών εκδόσεων να ξεφύγει από μία αισθητική μιζέρια η οποία -σε πολλές περιπτώσεις- κατέληγε σε ..."αυτογκόλ"  ευτελίζοντας την βαρύτητα των, πράγματι, σημαντικών τίτλων που διαθέτει.


     Ο συγγραφέας αυτής της μονογραφίας καταπιάνεται με ένα  θέμα στο οποίο αναζητά με επιμονή  ιστορικού ...ανακριτή  μιαν, αθέατη μεν, υπαρκτή δε, ...αστυνομική πλοκή σε ένα καθαρά στρατιωτικό επίπεδο.


     Άριστα εικονογραφημένο και με έμφαση στη χορήγηση ιστορικής πληροφορήσεως με αναπαραστατική ακρίβεια, το τεύχος αυτό εικονογραφείται με εξαιρετικές φωτογραφίες δράσεως του αδελφού Αγήματος των "ΚΟΡΥΒΑΝΤΩΝ" αλλά και πολλές άλλες σημαντικών Αγημάτων όπως των Γερμανών "ΕΤΑΙΡΩΝ".


     Στο τεύχος αυτό μαθαίνουμε πολλά, για όσα ενδιαφέρουν την Ομάδα μας ως το ιστορικό πλαίσιο της Πολεμικής Τέχνης μας. Ίπποι, Ιππικό, Τόξα, Μαχαίρια και Τοξότες, Έλληνες, Πέρσες, Βάκτριοι, ένα συναρπαστικό ιστόρημα που λες και γράφτηκε ειδικά για μας. Προλάβετέ το στα περίπτερα και θα το σχολιάσουμε σε έναν από τους προσεχείς μεταπροπονητικούς Κύκλους μας.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.