Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

O AΠΟΗΧΟΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ


    
     Στο τεύχος Δεκεμβρίου 2010 του (πραγματικά εκπληκτικού!) τεύχους του περιοδικού "ΣΤΡΑΤΟΙ & ΤΑΚΤΙΚΕΣ" αφιερώνεται μία σελίδα στη λαμπρή διάκριση της Ομάδος μας "ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ KASSAI" στο, φετινό, 4ο "W.T.A.F." της Ν. Κορέας.
     Σ' αυτό το αφιέρωμα έχουμε τη χαρά να ξαναδούμε την φωτογραφία των τριών νικητών μας, Διηνέκη, Ακαδήμου και Στεφάνου αλλά και του βραβείου μας που, όσο κι αν δεν επιδιώξαμε, μας "ήρθε" σαν αναγνώριση των κόπων των Τοξοτών μας.
     Στο συγκεκριμένο τεύχος κυριαρχεί το εντυπωσιακό αφιέρωμα του Δημητρίου Κατσίκη για τον αρχαίο λινοθώρακα και την σύγχρονη ανακατασκευή του με προεξάρχουσες τις καθηλωτικές φωτογραφίες αρχαίων οπλιτών που έχουν αναπαραστήσει Μέλη του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ".
     Ο Δημήτριος Κατσίκης ( linothorax@gmail.com ) αν και πολύ νέος, μόλις 31 ετών, είναι ένας σύγχρονος ακαδημικός ερευνητής αρχαίου και βυζαντινού οπλισμού με πλούσια δράση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο τίτλος του αφιερώματος του Δημητρίου Κατσίκη είναι "ΛΙΝΟΘΩΡΑΚΑΣ, ΤΟ ΚΕΒΛΑΡ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ" και μας θύμισε τον ίδιο ακριβώς χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο Δάσκαλός μας Kassai Lajos αναφερόμενος στον αρχαίο Ελληνικό λινοθώρακα, σε  μία συζήτηση που είχαμε πριν χρόνια στην Κοιλάδα : "To κέβλαρ της Αρχαιότητος"!
     Τέλος, θα θέλαμε να σταθούμε στην εξαιρετική ποιότητα περιεχομένων και εκτυπώσεως του περιοδικού "ΣΤΡΑΤΟΙ & ΤΑΚΤΙΚΕΣ" που από το εξώφυλλο έως το οπισθόφυλλο σε "αιχμαλωτίζει" με την ιστορική πληρότητα, την ενδιαφέρουσα θεματολογία, αλλά και τις εξαιρετικές εικόνες των σελίδων του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.